pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
baskas4
baskas4
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No jest tak...ale zależy od proboszcza. Bo jak się trafi jakiś fanatyk to koniec...

ale po co Ci ślub kościelny jesli przestałaś wierzyć?
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: widać wiek, nie jest żadnym odnośnikiem (brakuje mi słów)

dokładnie... i bardzo można się pomylić... :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego? Nie wiem. Może po prostu nie potrzebuje dowodów by wierzyć.

bo w takim otoczeniu się wychowała :"tak jest i tyle, nie należy tego podważać"

Konto usunięte
Konto usunięte: słaba wiara ot co.

być może i tak jest.... nigdy nie byłam jakąś nie wiadomo jak religijną osoba...

Konto usunięte
Konto usunięte: mój ksiądz zamiast wdawać się w dyskusję, wyśmiewa rozmówcę, albo ucina rozmowę twierdząc, że i tak ma rację.

to ja jego wyśmiałabym...
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zdziwiłbyś się ilu tam młodych jest... tylko, że ich się nie pokazuje w mediach... oni są najgorsi.. werbują starszych...

nie wielu.
wiem bo na zlotach w Częstovhowie tego radi byłem 3 razy z rzedu ze zwyklej ciekawosci.

Konto usunięte
Konto usunięte: a myślisz, ze katolik nie odważyłby się podnieść ręki za swoją wiarę?

nie:)
co innego zabić a co innego uderzyć.
ja np smiało walne kogoś w ryj jeśli będzie nagminnie wyśmiewał sie z Boga.
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak nie 99%

:nie:
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak nie 99%

mentalność ludzi starszych jest trochę inna i dlatego sytuacja wygląda jak wygląda.
większość ludzi starszych to katolicy i myślą że może ojciec Tadeusz jest ich taki "przywódca".Tłumaczyć nie ma im po co bo to tylko to nakręca.
xxxSickBoyxxx
xxxSickBoyxxx
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale po co Ci ślub kościelny jesli przestałaś wierzyć?

Wiesz, jeżeli temu którego pokocham będzie na ślubie kościelnym zależało...to będzie mi potrzebny.
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: być może i tak jest.... nigdy nie byłam jakąś nie wiadomo jak religijną osoba...

każdy jest inny a mając wolną wolą sam sobie wybiera jak chce żyć.
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: iem bo na zlotach w Częstovhowie tego radi byłem 3 razy z rzedu ze zwyklej ciekawosci.

ale mówię Ci.. ich się nie pokazuje... na zlotach jest pełno tv... działają w ukryciu...

Konto usunięte
Konto usunięte: nie:) co innego zabić a co innego uderzyć. ja np smiało walne kogoś w ryj jeśli będzie nagminnie wyśmiewał sie z Boga.

oj wierz mi niejeden powiedzmy moher się trafi który zabiłby bez mrugnięcia okiem... ale w tej chwili islamiści są na czele więc tym się świat zajmuje...
baskas4
baskas4
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

no dobra, ale i tak jest większa część.
I do bardzo większa :)

Konto usunięte
Konto usunięte: bo w takim otoczeniu się wychowała :"tak jest i tyle, nie należy tego podważać"

dokładnie.

Konto usunięte
Konto usunięte: to ja jego wyśmiałabym...

nauczyłam się nie reagować na to co mówi.
Konto usunięte
Konto usunięte: zdziwiłbyś się ilu tam młodych jest... tylko, że ich się nie pokazuje w mediach.

Młodziez wszechpolska się do nich zalicza?
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Tłumaczyć nie ma im po co bo to tylko to nakręca.

ja kiedyś próbowałam... i żałuję... bo mogło się to kiepsko skończyć :/

Konto usunięte
Konto usunięte: każdy jest inny a mając wolną wolą sam sobie wybiera jak chce żyć.

mnie w tym właśnie pomogli duchowni... wiary nie straciłam w Boga... ale wątpię coraz bardziej w instytucję kościoła...
baskas4
baskas4
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wiesz, jeżeli temu którego pokocham będzie na ślubie kościelnym zależało...to będzie mi potrzebny.

ale wtedy pójdziesz do slubu na przekór sobie.
Chyba, że nie wiesz w co wierzyc :)

Konto usunięte
Konto usunięte: mentalność ludzi starszych jest trochę inna i dlatego sytuacja wygląda jak wygląda.

po prostu wierzą, bo tak ma być.
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale mówię Ci.. ich się nie pokazuje... na zlotach jest pełno tv... działają w ukryciu...

moze i tak ale np Jechowici tez wykorzystuja mlodych czyz nie?

Konto usunięte
Konto usunięte: oj wierz mi niejeden powiedzmy moher się trafi który zabiłby bez mrugnięcia okiem...

myślisz ze tak łatwo jest zabić kogoś takiej zwykłej osobie?
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no dobra, ale i tak jest większa część. I do bardzo większa :)

tak.. większość na pewno... ale młodych też tam sporo jest mówię wam... to ludzie wychowywani przez mohery głównie... tak jak Twoja mama była wychowywana w religijnej rodzinie tak oni nie mieli prawa wyboru.....

Konto usunięte
Konto usunięte: Młodziez wszechpolska się do nich zalicza?

no kto wie... i jeszcze się wyraźnie nie zdeklarowali od kogo pochodzą...
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja kiedyś próbowałam... i żałuję... bo mogło się to kiepsko skończyć :/

wiem jak ze swoją babcią czasem rozmawiam.
dobrze że wiem kiedy skończyć.

Konto usunięte
Konto usunięte: ale wątpię coraz bardziej w instytucję kościoła...

no tu jest różnie zgadzam się.
dużo księży wstępuje bo to łatwy pieniądz. często mijając sie z powołaniem co prowadzi to takich a nie innych sytuacji.

Konto usunięte
Konto usunięte: po prostu wierzą, bo tak ma być.

to jest niedobre ale można sobie gadać.
baskas4
baskas4
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: . i jeszcze się wyraźnie nie zdeklarowali od kogo pochodzą...

są pod LPRem.
a z tego co wiem to bardzo konserwatywna partia :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.