pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: moze i tak ale np Jechowici tez wykorzystuja mlodych czyz nie?

oj głównie...

Konto usunięte
Konto usunięte: myślisz ze tak łatwo jest zabić kogoś takiej zwykłej osobie?

przecież islamiści to też "zwykłe" osoby...prawdziwy islamista nie umie zabić... to Ci, którzy nadinterpretują słowa Koranu...
xxxSickBoyxxx
xxxSickBoyxxx
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale wtedy pójdziesz do slubu na przekór sobie. Chyba, że nie wiesz w co wierzyc :)

Tu chodzi o to, że jeżeli jemu będzie na tym zależało...
To mogę ustąpić.
W końcu dla mnie to tylko głupie formułki, a dla niego to może być coś ważnego.
Chyba, że trafię na ateistę;)
Oby nie na araba... ha ha^^
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wiem jak ze swoją babcią czasem rozmawiam. dobrze że wiem kiedy skończyć.

najgorsze jest to, że im nie przepowiesz.. .wiedzą swoje i tyle... i nie chcą innych słuchać... skoro są takimi katolikami - skąd w nich tyle nienawiści i agresji? :/

Konto usunięte
Konto usunięte: no tu jest różnie zgadzam się. dużo księży wstępuje bo to łatwy pieniądz. często mijając sie z powołaniem co prowadzi to takich a nie innych sytuacji.

i jak tu wierzyć... jak brać przykład z duchownych, których ponoć powinno się naśladować :/

Konto usunięte
Konto usunięte: a z tego co wiem to bardzo konserwatywna partia

ehhh zobaczymy co będzie dalej z nimi...
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: przecież islamiści to też "zwykłe" osoby...prawdziwy islamista nie umie zabić... to Ci, którzy nadinterpretują słowa Koranu...

tyle że tam inaczej się wychowuje ludzi w ich wierze.
w domu katolika nikt nie mówi że trzeba zabijać za obrazę Boga.

Konto usunięte
Konto usunięte: oj głównie...

no właśnie.
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tyle że tam inaczej się wychowuje ludzi w ich wierze. w domu katolika nikt nie mówi że trzeba zabijać za obrazę Boga.

u islamistów też nie zawsze tak było... ktoś przeinaczył słowa ich pism a inni to wykorzystali... może kiedyś i u nas tak będzie...
xxxSickBoyxxx
xxxSickBoyxxx
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: najgorsze jest to, że im nie przepowiesz.. .wiedzą swoje i tyle... i nie chcą innych słuchać... skoro są takimi katolikami - skąd w nich tyle nienawiści i agresji? :/

Moja babcia wysyła datki na "Radio Maryja" a jest rasistką :lol:
danielccia
danielccia
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

mi sie już wliczała ale teraz ide wyżej do sql i wogóle nie mam religi:]
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: najgorsze jest to, że im nie przepowiesz.. .wiedzą swoje i tyle... i nie chcą innych słuchać... skoro są takimi katolikami - skąd w nich tyle nienawiści i agresji? :/

zaciemnienie ich do tego doprowadza.
z jednej strony ojciec Tadeusz z drugiej media.
robi się misz masz i gotowe.

Konto usunięte
Konto usunięte: i jak tu wierzyć... jak brać przykład z duchownych, których ponoć powinno się naśladować :/

ja nigdy nie kierowałem się duchownym jako wzorcem do naśladowania w wierze.
sam wiem co to jest grzech.
do kościoła chodzę dlatego żeby przyjać sakrament i pomodlić się.
staram się żyć żeby jak najmniej obrażać Boga.
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: u islamistów też nie zawsze tak było... ktoś przeinaczył słowa ich pism a inni to wykorzystali... może kiedyś i u nas tak będzie...

ja wiem.
wd mnie zawsze.patrząc na historię.
w średniowieczu za to popisali się katolicy ale w porę się opamiętali choć powstały rożne odmiany co raczej nie jest dobre.
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja wiem.

to takie pytajace ja wiem:ninja:
nie ze sie przechwalam!
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja babcia wysyła datki na "Radio Maryja" a jest rasistką

moje pierwsze skojarzenie KKK :/

Konto usunięte
Konto usunięte: zaciemnienie ich do tego doprowadza. z jednej strony ojciec Tadeusz z drugiej media. robi się misz masz i gotowe.

trochę pewnie tez kwestia tego, że już nie wiedzą gdzie nadziei szukać na poprawę ich sytuacji/...

Konto usunięte
Konto usunięte: ja nigdy nie kierowałem się duchownym jako wzorcem do naśladowania w wierze.

ja niby też nie... ale sam popatrz... przywódcy duchowni... pierwowzory, Ci którzy powinni nas uczyć tego jak postępować, a oni na sumieniu mają nie raz więcej niż my ;/ chore trochę :/ ja rozumiem, że to tylko człowiek i ma prawo błądzić ale jakoś dla mnie to nie pojęte co się dziś w kościele dzieje :/
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: trochę pewnie tez kwestia tego, że już nie wiedzą gdzie nadziei szukać na poprawę ich sytuacji/...

no a gdzie mają jak z tej strony co innego z tej co innego.

Konto usunięte
Konto usunięte: ja rozumiem, że to tylko człowiek i ma prawo błądzić ale jakoś dla mnie to nie pojęte co się dziś w kościele dzieje :/

no nie dzieję się najlepiej ale nie można mówić że tak jest wszędzie:nie:.
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wd mnie zawsze.patrząc na historię. w średniowieczu za to popisali się katolicy ale w porę się opamiętali choć powstały rożne odmiany co raczej nie jest dobre.

no czyli wszystko kwestią czasu... jest napisane "oko za oko, ząb za ząb" - dlaczegóż by tego nie wykorzystać.. już się takie głosy pojawiają gdy się mówi o przywróceniu kary śmierci...
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no nie dzieję się najlepiej ale nie można mówić że tak jest wszędzie.

no tak... ale idąc do spowiedzi np jaką masz pewność, że ksiądz, któremu wyznajesz grzechy nie jest pedofilem? nie mają tego na czole wypisane... jakoś się teraz tak podejrzliwa zrobiłam, że przestałam chodzić do spowiedzi... nie można jedną miarką wszystkich mierzyć ale wolę dmuchać na zimne...
paweldst9090
paweldst9090
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no czyli wszystko kwestią czasu... jest napisane "oko za oko, ząb za ząb" - dlaczegóż by tego nie wykorzystać.. już się takie głosy pojawiają gdy się mówi o przywróceniu kary śmierci...

a w katolicyzmie gdzie sie do tego nawoływuje?

Konto usunięte
Konto usunięte: no tak... ale idąc do spowiedzi np jaką masz pewność, że ksiądz, któremu wyznajesz grzechy nie jest pedofilem? nie mają tego na czole wypisane...

.mój spowiednik jest tak stary że ledwo lezie.Tu mam pewność.

Konto usunięte
Konto usunięte: jakoś się teraz tak podejrzliwa zrobiłam, że przestałam chodzić do spowiedzi... nie można jedną miarką wszystkich mierzyć ale wolę dmuchać na zimne...

tez tak można.ale czy to aby na pewno dojrzałe?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.