pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: przeciesz juz od roku sie liczy o_O

Nawet nie widziałem :D
woznyadam
woznyadam
  24 Agosto 2008

skoro juz jest taki przedmiot, to powinien sie liczyc i dobrze ze sie liczy ;) niech te osoby co chodza na religie maja cos z tego ;)

smielaq89
smielaq89
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: niech te osoby co chodza na religie maja cos z tego ;)

a te nie chodzą niech będą gorsze..
eh kiedy w tym kraju w końcu Kościół przestanie mieć na wszystko wpływ..
OrdinaryGirl69
OrdinaryGirl69
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] .

liczyła się już na koniec tego roku.
tylko na tej zasadzie że można zdac z jedynką z religii, ale ocena z religii wlicza się do średniej.
Kocieee
Kocieee
  25 Agosto 2008

Ja nie olewam jestem wierzący ( bynajmniej tak myślę :ninja: ) Chodzę mam ocenki :ziober2: jest fajnie można pogadać. Pewnie tyo zależy na jaką nauczycielkę trafisz ... Powina zastać i już się liczy do średniej ;)

NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  25 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

ja uważam,że to powinien być przedmiot dla uczniów chętnych. Toż nie każdy chodzi codziennie na 18- stą do kościoła. I może mu się nie pali tak na ten przedmiot. Jak był mały/mała to mamusia za rączke prowadzała z przymusem. A teraz już chyba sami potrafimy wybierać to co chcemy, a nie żeby nam narzucano ten przedmiot.

Konto usunięte
Konto usunięte: moim zdaniem religia powinna być tylko w 3 gimnazjum , ponieważ wtedy jest bierzmowanie :P , a po co w 1 i 2 gim ?:D

po to,żebyś potem w 3 gim nie musiał się uczyć cały rok. Bo masz to rozłożone na 3 lata :)
pisakmistrzu
pisakmistrzu
  25 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: po to,żebyś potem w 3 gim nie musiał się uczyć cały rok. Bo masz to rozłożone na 3 lata :)

Nie prawda bo w 1 i 2 gimnazjum w ogóle nic nie mowią o bierzmowaniu , no moze tam parę razy coś powie ... , my mieliśmy tak na zasadzie że : otworzyć podręcznik na stronę taka i taka i przeczytać temat , a potem umówimy go ... i tak cały czas do 3 gimnazjum praktrycznie było ..:)
Oluskaxxx16
Oluskaxxx16
  25 Agosto 2008
oscaro
oscaro: Wiecie z perspektywy lat spędzonych w szkolę uważam ze ocenia z religii to nie jest taki zły pomysł. Przynajmniej nie będzie syfu na zajęciach

LOL no to sie teraz niezle usmiałam. Syf jest tak jak był, tyle, że potem pod koniec roku szkolnego, kazdy namawia ksiezy na naciagniecie oceny i to jak zwykle sie udaje :D
MyDezerter
MyDezerter
  25 Agosto 2008

ma sie liczyć ?! W mojej szkole liczy sie do średniej i był to jedyny przedmiot z którego miałem ocene dopuszczającą na koniec roku szkolnego ... Gdybym miał chociaż 4 wyciągnął bym na koniec 4.3 a miałem 4.1 przez głupią religie ...
Nie powinno byc wogóle religii w szkole ... A jak miała by być to nie nauka o chriustysie, wkuwanie listów do apostołów tylko na czym opierają sie inne religie .... Poznać od podstawy jak wygladają praktyki innych religii nie tylko katolickich-chrześcijańskich ...
Ja np. przez ocene dopuszczającą nie miałem bieżmowania ... Jeszcze 2 miesiące temu lekko byłem zdenerwowany a teraz mi to lata ....
Religia jako nauka poznawania a nie jako nauka w sensie zakuwania i oczywiscie zeby nie wliczyła sie w średnią ...
To jest fansmantagoria zeby było 2 religie w tygodniu a np. w 1,2 klasie gimnazjum po 1 fizyce,biologii,geografii,chemi ....
Polska nie moze byc krajem który boi sie księży ... Żeby za pieniądze z naszych podatków powstawały kościoły ?! Księża jeździła samochadami za 400.000 tys. złotych ?! PARANOJA !!!!!!!
pozdrawiam :)

milenkaa26
milenkaa26
  25 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

Wg mnie nie powinno być. A przynajmniej uczeń powinien mieć wybór, czy chce uczęszczać na religię czy nie, Tak w mojej szkole było.
Mimo, że nie wierzę w boga, chodzę na religię, bo łatwo dobre oceny złapać, chociaż jak katechetka nieraz coś powie to mówię jej co o niej myślę i za dobrze na tym nie wychodzę
Pauluska08
Pauluska08
  25 Agosto 2008
Konto usunięte

nie. kto chce sie uczyć ma od tego kościół i codzienne msze.
już sie zaliczała w tym roku.
ja starałam się nie olewać a miałam takiego księdza że nie zdałam jednego sprawdzianu, bo chora byłam a miałam same 5 i 4. To na koniec dał mi 3 to mi średnią całą zepsuło ;/
bartekgryfino16
bartekgryfino16
  25 Agosto 2008
MOŻE I LUZACKI PRZEDMIOT :D :P ALE DLA MNIE TO ZBĘDNA STRATA CZASU :D :P :diabel: :diabel:
Pauluska08
Pauluska08
  25 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ALE DLA MNIE TO ZBĘDNA STRATA CZASU :D :P

ja go miałam chyba 3h w tygodniu jak nie 4h
nie pamiętam..
wystarczyła by 1
bartekgryfino16
bartekgryfino16
  25 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja go miałam chyba 3h w tygodniu jak nie 4h

HEHE JA MIAŁEM 2 H W TYGODNIU :D :P O 2 ZA DUŻO :D :P :evil: :evil:
NieChceBycGrzeczna
NieChceBycGrzeczna
  25 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie prawda bo w 1 i 2 gimnazjum w ogóle nic nie mowią o bierzmowaniu , no moze tam parę razy coś powie ... , my mieliśmy tak na zasadzie że : otworzyć podręcznik na stronę taka i taka i przeczytać temat , a potem umówimy go ... i tak cały czas do 3 gimnazjum praktrycznie było ..:)

no to chyba trochę inaczej u Ciebie w sQl jest ;) u mnie było przygotowanie od pierwszej kl. i tak całe 3 lata się uczyliśmy no i przed bieżmowaniem egzaminy ;/ jak dziś pamiętam miałam 3+ z nich :D hahaha . :))) ale w sumie mam katechetę, co na prawdę każe się uczyć ;/
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.