lista tematów
RELIGIA W SZKOLE strona 12 z 19
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
Konto usunięte: wierzysz w Boga dla ksiedza? Dla kosciola? czy wierzysz dla siebie bo wiesz ze Bóg istnieje?
wierzę w Boga, Jezusa, jego działalność, Maryję. Ale wierzę też w to, co mówi nauka.
W pewnych kwestiach pewnie zaprzeczam sama sobie, ale jeszcze nie dorosłam, by odpowiedzieć na parę pytań. Może z czasem sama dojdę do pewnych wniosków i zadecyduję w co wierzyć, a w co nie.
Konto usunięte: wierzysz w Boga dla ksiedza? Dla kosciola? czy wierzysz dla siebie bo wiesz ze Bóg istnieje?
moja matka tak mówi, gdy chce mnie przekonać żebym do kościoła poszła... i ja nie pójdę bo nie mam ochoty wysłuchiwać piepszenia... i niech mi nikt ni mówi, że ksiądz nie ma wpływu na naszą wiarę... bo prawdziwy ksiądz potrafi przyciągnąć wiernych do kościoła.... i to przez księży zaczął się kryzys mojej wiary...
ja takich lubię... lubię podważać ich teorie :)
Konto usunięte: Jak byłam mała to oczywiście chodziłam z mamą za rączkę do kościoła, ale nie mogłam nigdy za długo bez wiercenia i narzekania na mszy usiedzieć...
A teraz nawet bierzmowania nie mam...Nie chciałam.
Mama troszkę pomarudziła, ale stwierdziła "to Twój problem, będziesz chciała wziąść ślub, to będziesz sobie d..e zawracała, a tak miałabyś spokój".
;)
Miałam zupełnie tak samo :)
Konto usunięte: przykład pierwszy z brzegu... wykorzystywanie naiwności katolików i zrzeszanie się jako zwolennicy Radia Maryja...
przedurny przykład:) zresztą tego przykładu się spodziewałem.
raz że:
większość zwolenników tego radia to starsza część społeczeństwa.
jest to wszytko sztucznie nagłaśniane bo mówia tam o rzeczach o których w TV nie usłyszysz a jest to ogromnie niewygodne.
w porównaniu z tym co potrafi zrobić KAŻDY wyznawca islamu czy zabić za swoją wiarę to jak powtarzam nic:)
widać wiek, nie jest żadnym odnośnikiem (brakuje mi słów)
można wziąć ślub bez bierzmowania. Bynajmniej w mojej parafii.
bo wiem, że to trudne odpowiedzieć sobie na pytania w kwestii wiary.
Przykładem może być moja mama, wychowana w bardzo religijnej rodzinie, a jednak nie potrafiąca odpowiedzieć na proste pytania. Dlaczego? Nie wiem. Może po prostu nie potrzebuje dowodów by wierzyć.
zdziwiłbyś się ilu tam młodych jest... tylko, że ich się nie pokazuje w mediach... oni są najgorsi.. werbują starszych...
klasyczny :)
Konto usunięte: est to wszytko sztucznie nagłaśniane bo mówia tam o rzeczach o których w TV nie usłyszysz a jest to ogromnie niewygodne.
o no tu to się zgodzę...
Konto usunięte: w porównaniu z tym co potrafi zrobić KAŻDY wyznawca islamu czy zabić za swoją wiarę to jak powtarzam nic:)
a myślisz, ze katolik nie odważyłby się podnieść ręki za swoją wiarę?