pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
dentka91
dentka91
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

Już sie liczy.
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie religia to ważny przedmiot i dobrze, że jest wliczana w średnią ^^

tia... bo większość uczniów ma 4-5 tego i to wam średnią podnosi :/

Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ?

oczywiście...

Konto usunięte
Konto usunięte: raktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

oczywiście, że nie... ja miałam spoko klasę i nasze lekcje religii były naprawdę ciekawe... zawsze była 100% frekwencja....
martiimg
martiimg
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tia... bo większość uczniów ma 4-5 tego i to wam średnią podnosi :/

Taaa tylko połowa mojej klasy ma 3 ;/ Dzieciakom nie chce się uczyć, ale właśnie dzięki temu, że jest ona wliczana do średniej - muszą, bo im się popsuje ;]
pauline321
pauline321
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a co może nie prawda?:D

nie prawda.
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Taaa tylko połowa mojej klasy ma 3 ;/

u mnie może z 3-4 osoby nie miały 5

Konto usunięte
Konto usunięte: Dzieciakom nie chce się uczyć, ale właśnie dzięki temu, że jest ona wliczana do średniej - muszą, bo im się popsuje ;]

głupota dla mnie jest uczenie się religii:/ na tych lekcjach się rozmawia, dyskutuje a nie uczy :/
pauline321
pauline321
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie prawda.

* nieprawda

:zonk:
Scooter3217
Scooter3217
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ?

religia to zwykle marnowanie czasu w szkole, jak ktos chce t niech chodzi do kosciolo, bo w szkole to bezsens jest z religja
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: bo w szkole to bezsens jest z religja

Ja tak nie uwazam ;]
bajerka20
bajerka20
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: religia to zwykle marnowanie czasu w szkole,

:zonk: inteligent wielki.... żeby nie szkoła i religia skakałbyś po drzewach jak małpa :/

Konto usunięte
Konto usunięte: jak ktos chce t niech chodzi do kosciolo,

tia i z kościoła wyciągnie taką samą wiedzę jak na religii :/
martiimg
martiimg
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: u mnie może z 3-4 osoby nie miały 5

Ksiądz czy siostra was uczy ?
Scooter3217
Scooter3217
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: inteligent wielki.... żeby nie szkoła i religia skakałbyś po drzewach jak małpa :/

a panna madraliska;p wielka góru forumowego swiata fotki.pl hahaha
taaa ja jestem za madry na szkole i szkola powinna sie odemnie uczyc takak prawda
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: taaa ja jestem za madry na szkole i szkola powinna sie odemnie uczyc takak prawda

dzieciaku, masz za duże mniemanie o sobie ;]
smielaq89
smielaq89
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: e tam, przecież to w praktyce wygląda zupełnie inaczej, a większość nawet się cieszy, jeśli ma akurat godzinę wolną..

uwierz mi, że wcale tak nie jest..

Konto usunięte
Konto usunięte: nie ocenia sie czyjejs wiary tylko wiedze na jej temat, gdzie kryteria oceniania i zakres wiedzy do ogarniecia przez ucznia jest scisle okreslony

wiem, że tak jest (chociaż Kościół twierdzi inaczej :P); w moim poście odnosiłem się tylko do czyjejś wypowiedzi.

Konto usunięte
Konto usunięte: najczęściej wygląa to tak że tylko mówi się ze ma się wolny wybór a tak naprawde jesteś zmuszony na te lekcje chodzić bo religie wywalą ci w środku dnia i musisz stawać na głowie zeby dyrekcja nie walneła ci jakimś syfem na koniec roku.

dokładnie tak jest.. w niektórych szkołach jest nawet przymus bycia w tym czasie na terenie szkoły.. dlatego nie pieprzcie mi tu u równości..

DominiczkaB
DominiczkaB: tylko np. w Norwegii na religii uczymy się o różnych religiach;]

i jeżeli już jest religia katolicka w szkole to powinny być wszystkie..a jak nie to.. wont do Kościoła, szkoła powinna być wolna światopoglądowo... powinna..

Konto usunięte
Konto usunięte: Etyka to odmienny przedmiot :)

prawda. nie mylcie tego.

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, bo u nas byli dojrzalsi ludzie

ale niestety 3/4 osób nie jest, zwłaszcza w gimnazjach...

Konto usunięte
Konto usunięte: religia jest takim samym przedmiotem jak technika czy historia

omg. NIE JEST... tamtych przedmiotów muszą uczyć się wszyscy, tego nie...

Konto usunięte
Konto usunięte: Moim zdaniem religia powinna byc tak jak kiedys była prowadzona, przy kościele po szkole i chodził kto chciał. :)

i tu się zgodzę. dokładnie tak powinno być.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak to jest jak sie podpisuje konkordat

i to był największy błąd jaki dokonano w tym kraju po 1989... otwarta droga, żeby zrobić z Polski kraj wyznaniowy...

Konto usunięte
Konto usunięte: Żyjemy w Polsce - kraju ponoć (!) wielce katolickim. Czemu tacy są gorsi? Żyliśmy w czasach papieża - Polaka. To wymuszało w nas pewne obiekcje oraz niechęć to ateistów, agnostyków, osób \"nie praktukujących\".

i niestety wciąż się to utrzymuje...

Konto usunięte
Konto usunięte: zalicza sie do sredniej. dobrze, bo z religi łątwo mieć 6, co podonosi srednią :)

jeżeli wy macie takie podejście do szkoły i nauki to w tym kraju nigdy nie będzie lepiej...

Konto usunięte
Konto usunięte: o ile nie chcesz lub jestes niewierzący, to wtedy chodzisz na etykę i z tego przedmiotu masz ocene zamiast religi

w 3/4 szkół nie ma takiego czegoś jak etyka...

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja miałam 5 na koniec roku, choć ksiądz (a zarazem - o ironio - zaje**ty człowiek) doskonale wiedział iż jestem ateistą. Przebijesz? :)

ja też (kiedy jeszcze chodziłem) miałem zawszę dobrą ocenę, choć otwarcie krytykowałem Kościół, religię, nie modliłem się na początek i zakończenie lekcji i takie tam.. :P

Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie religia wyglądała następująco : Wchodzi ksiądz, odmawia ojcze nasz, siada. Siedzi 45 minut, na dzwonek wstaje, odmawia modlitwę, wychodzimy. Przez całą godzinę nie odzywa się słowem, klasa robi co chce. Więc po co to?

żeby czarni dostali kasę z budżetu...

Konto usunięte
Konto usunięte: powinna być, Religa to nauka o wierze w Boga, jeśli ci ona nie przypada to nie musisz chodzić...

ale czy wy nie rozumiecie, że często nie ma alternatywy ?

Konto usunięte
Konto usunięte: powinno być do wyboru : albo religia albo jakiś przedmiot typu 'wychowanie do życia w rodzinie .'

JAKAŚ religia a nie tylko jedna..

Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie religia to ważny przedmiot i dobrze, że jest wliczana w średnią ^^

tak, ale czumu ktoś kto nie chodzi mam mieć gorszą średnią mając takie same oceny...

Konto usunięte
Konto usunięte: tia i z kościoła wyciągnie taką samą wiedzę jak na religii :/

a jak ktoś jest ateistą ?

Niestety Polska to Katoland i jakoś nie mam nadziei że coś tu się zmieni. W tym kraju panuje przeświadczenie, że albo wierzysz albo jesteś gorszy. Tylko często katolicy to zwykli obłudnicy którzy wiarą sobie wycierają gęby.
tak jak to było w "Dżumie" A. Camusa: "Można być świętym bez Boga.."
Scooter3217
Scooter3217
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: dzieciaku

po pierwsze nie jestem dzieciakiem bo swoje lata mam i troche wiem o zyciu

Konto usunięte
Konto usunięte: masz za duże mniemanie o sobie ;]

usprawiedliwione mniemanie
FeelMyLipsSsS
FeelMyLipsSsS
  24 Agosto 2008

u mnie już w tamtym roku była zaliczana do średniej ;p ale spoko bo podwyższa xD

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.