pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
aluchaa2
aluchaa2
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

no prawda, nie wiem czy bylam chociaz na polowie lekcji z religii . O.x
uzak
uzak
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: muszę kiedyś sprawdzić :)

ja tez :tak:
pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008
hehe ... ale musze przyznać , że zawsze na lekcji Religi jest zawsze śmiesznie , no bo po prostu każdy robi to co chce , katechetka uspokaja , ale klasa się wyśmiewa z niej ... :P u was tak samo jest ? było ?
Rosiczka00
Rosiczka00
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a co mają zrobić Ci co nie chodzą na religię ?

mają lekcję wolną, ewentualnie idą do domu jeśli ostatnia lub nie przychodzą na pierwszą.
igh
igh
  24 Agosto 2008

ja jestem całkowicie ZA nauką religii w szkołach
czego wy się tak wzbraniacie?
jesli już czegos nie zaliczacie do normalnych, obowiazkowych przedmiotow w szkole to juz chcecie wyplenic to z listy zajęć ;/

co w tym zlego? przynajmniej sie czegos nauczycie bo nie wierze, ze kazdy zainteresowalby sie doglebnie swoja wiarą..

Marek1991BrD
Marek1991BrD
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] .

Już w tym roku sie liczyła.

Konto usunięte
Konto usunięte: hehe ... ale musze przyznać , że zawsze na lekcji Religi jest zawsze śmiesznie , no bo po prostu każdy robi to co chce , katechetka uspokaja , ale klasa się wyśmiewa z niej ... :P u was tak samo jest ? było ?

Jest coś w tym stylu tyle że ksiądz mnie uczy.
KamiQa
KamiQa
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ?

powinna. ale powinna byc rtez mozliwosć zeby ci którzy nie maja ochoty na nią chodzić mogli nie chodzić.

Konto usunięte
Konto usunięte: I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe]

już się liczy

Konto usunięte
Konto usunięte: Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

olewa bo w wiekszosci szkól na eligi sa luzy. np ja przez całą postawówke i gimznajum nic nie robiłam.
chociaz czasami zdarzały sie ksiedzu takie zyciowe lekcje co bardzo lubilam. porozmawiać o tym co nas otacza z reszta klasy i poznac religijny punkt widzenia na to.
smielaq89
smielaq89
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: hehe ... ale musze przyznać , że zawsze na lekcji Religi jest zawsze śmiesznie , no bo po prostu każdy robi to co chce , katechetka uspokaja , ale klasa się wyśmiewa z niej ... :P u was tak samo jest ? było ?

żal mi Ciebie...jeżeli naprawdę tak myślisz...to tylko świadczy o Tobie (Was..)

Konto usunięte
Konto usunięte: mają lekcję wolną, ewentualnie idą do domu jeśli ostatnia lub nie przychodzą na pierwszą.

no właśnie.. a jeżeli wypada w środku ? czemu Ci nie chodzą na religię mają być gorsi...

Konto usunięte
Konto usunięte: co w tym zlego? przynajmniej sie czegos nauczycie bo nie wierze, ze kazdy zainteresowalby sie doglebnie swoja wiarą..

a jeśli ktoś jest niewierzący ? albo wyznaję inną wiarę ? islamu albo judaizmu w szkole nie poznasz.. a niby wg Konstytucji RP wszystkie wyznania są sobie równe...
poza tym religia w polskiej szkole to nie jest nauka i wierze..
zresztą jak można oceniać czyjąś wiarę..

Konto usunięte
Konto usunięte: powinna. ale powinna byc rtez mozliwosć zeby ci którzy nie maja ochoty na nią chodzić mogli nie chodzić.

i tak jest. tylko co z tego..
Rosiczka00
Rosiczka00
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no właśnie.. a jeżeli wypada w środku ? czemu Ci nie chodzą na religię mają być gorsi...

e tam, przecież to w praktyce wygląda zupełnie inaczej, a większość nawet się cieszy, jeśli ma akurat godzinę wolną..
u mnie bardzo dużo osób opuszczało religię właśnie dlatego, by mieć godzinkę wolną, posiedzieć przed szkołą, pogadać, a nie w ławce 45 minut ;)
sama często robiłam sobie wolne, jeśli przykładowo na kolejnej lekcji mieliśmy sprawdzian i wiadomo, że wolę coś powtórzyć niż na religii siedzieć i tak nic nie robić.
Pysiulka17
Pysiulka17
  24 Agosto 2008

co wymacie do religii??heheh ja tam sie lubie modlic hehe;pp :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: :zakrecony: nie no zart;pp

nela021
nela021
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ?

Nie powinno być :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: a co może nie prawda?:D

ja tam mam 5 :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe]

no przecież sie zalicza:woot:
igh
igh
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zresztą jak można oceniać czyjąś wiarę..

nie ocenia sie czyjejs wiary tylko wiedze na jej temat, gdzie kryteria oceniania i zakres wiedzy do ogarniecia przez ucznia jest scisle okreslony

nie oceniaja cie czy wyraznie i z akcentami wymawiasz pacierzyk, i o czym myslisz kiedy go odmawiasz.. oceniaja tylko czy go znasz
uzak
uzak
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tam sie lubie modlic

modlic mozna sie wszędzie
KamiQa
KamiQa
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: i tak jest. tylko co z tego..

najczęściej wygląa to tak że tylko mówi się ze ma się wolny wybór a tak naprawde jesteś zmuszony na te lekcje chodzić bo religie wywalą ci w środku dnia i musisz stawać na głowie zeby dyrekcja nie walneła ci jakimś syfem na koniec roku.
dlatego też ci którzy chętnie by nie chodzili chodzą dla świętego spokoju i przeszkadzają tym którzy może i z religi coś by chceli wynieść o.O

Konto usunięte
Konto usunięte: a nie w ławce 45 minut ;)

my mamy teraz tak walniętą katechetkę ze jak opuscisz religię i ona zobaczy ze to było celowe jest w stanie cię nawet usadzić ;x no a sobry ale komis z religi.. bez jaj ;|
DominiczkaB
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 18
DominiczkaB
  24 Agosto 2008

religia i ocena z niej powinna być..

ale nie na takiej podstawie, jak teraz jest.

tylko np. w Norwegii na religii uczymy się o różnych religiach;]
to ciekawe.

Don't take life too seriously, you'll never get out alive.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.