pisakmistrzu
pisakmistrzu
  24 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D
justisssia
justisssia
  24 Agosto 2008

U mnie religia wyglądała następująco :
Wchodzi ksiądz, odmawia ojcze nasz, siada. Siedzi 45 minut, na dzwonek wstaje, odmawia modlitwę, wychodzimy.
Przez całą godzinę nie odzywa się słowem, klasa robi co chce.
Więc po co to?

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie religia wyglądała następująco : Wchodzi ksiądz, odmawia ojcze nasz, siada. Siedzi 45 minut, na dzwonek wstaje, odmawia modlitwę, wychodzimy. Przez całą godzinę nie odzywa się słowem, klasa robi co chce. Więc po co to?

Trafiliscie na trochę dziwnego księdza ;]
Co nie znaczy ze wszedzie tak jest
justisssia
justisssia
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Co nie znaczy ze wszedzie tak jest

Ja wiem o tym, bo w pierwszej klasie miałam religię genialną.
Mimo iż jestem niewierząca lubiłam iść, i posłuchać tego, o czym mówił ksiądz Tomasz.

Konto usunięte
Konto usunięte: Trafiliscie na trochę dziwnego księdza ;]

No.
dnmMili
dnmMili
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

ee tam, mi to obojętne:P
niech sobie będzie.. ;/
damian50mx
damian50mx
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wchodzi ksiądz, odmawia ojcze nasz, siada. Siedzi 45 minut, na dzwonek wstaje, odmawia modlitwę, wychodzimy. Przez całą godzinę nie odzywa się słowem, klasa robi co chce. Więc po co to?

u mnie bylo tak samo, a potem uderzyl mojego kolege i go wyrzucili.
justisssia
justisssia
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: u mnie bylo tak samo, a potem uderzyl mojego kolege i go wyrzucili.

Ksiadz go uderzył? :wtf:
Nasz się bał mojej klasy.
olga512
olga512
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ? I prawdopodobnie Religia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] . Praktycznie każdy uczeń olewa ten przedmiot ... a co może nie prawda?:D

powinna być, Religa to nauka o wierze w Boga, jeśli ci ona nie przypada to nie musisz chodzić...

a co do drugiej twojej sugestii, to powiem że nie każdy, są tacy co wolą słuchać nauk o wierze i o samym Bogu, sam narzucasz sobie prawo chodzenia na tą lekcję!
niedlaoczu
niedlaoczu
  24 Agosto 2008
Konto usunięte

Religia faktycznie liczy się do średniej.... moim zdaniem niech sobie będzie... ale nie powinna byś obowiązkowa... albo nie powinno być z niej oceny... no bo jak można ocenić czyjąś religijność... No bo ten który przed lekcją się wykuje przed lekcją czegoś na pamięć a po lekcji zapomni jest bardziej religijny od kogoś kto raz się zatnie mówiąc modlitwe? U mnie na religii albo oglądamy filmy albo uczymy sie na inne przedmioty.. więc religia głównie jest po to by odsapnąć między np. matmą a chemią.
kfiatuch666
kfiatuch666
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy waszym zdaniem religia w szkołach powinna być ?

Moim powinna.

Konto usunięte
Konto usunięte: a co może nie prawda?:D

Tak, ale czy to prawidłowo ?
a co do średniej to już w tamtym roku szkolnym się wliczała
damian50mx
damian50mx
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ksiadz go uderzył?

:tak: w twarz.
ikarowaa
ikarowaa
  24 Agosto 2008
Konto usunięte

powinno być do wyboru : albo religia albo jakiś przedmiot typu 'wychowanie do życia w rodzinie .'

tak myślę :tak:
Ghost
Ghost
  24 Agosto 2008

Mi to tam obojetnie , niech sobie bedzie ;-) ja na religie i tak nie chodzze..

Konto usunięte

Przyplyw emocji i usunelam konto. :and:
Ghost :|

baskas4
baskas4
  24 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: eligia ma się zaliczyć jako średnia [hehe] .

aleś się obudził.

Dla mnie takie wystawianie ocen za chodzenie do kościoła jest bez sensu :zonk:
Powinni uczyć nie tylko religii chrześcijańskiej ale także uczyć nt. innych wyznań.
CultSociety
CultSociety
  24 Agosto 2008
Konto usunięte

tak... jest na czym lekcje odpisywać
martiimg
martiimg
  24 Agosto 2008

Dla mnie religia to ważny przedmiot i dobrze, że jest wliczana w średnią ^^

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.