GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 Agosto 2008 (pierwszy post)
Tak więc, z pewnością wiecie, że w księgarniach mają problem z historią sztuki, a raczej z brakiem tych materiałów. Spora część społeczeństwa będzie zdawała maturę z tego przedmiotu. A więc trzeba zacząć poszukiwania do tych materiałów, a z tym są spore problemy. Co innego opracowany materiał z języka obcego czy biologii.

Zadam pytania.

Czy znacie dobre opracowania maturalne z historii sztuki? Autor, tytuł książki, cena, gdzie mniej więcej mogę poszukać.

To jest naprawdę ważne, gdyż prawdopodobnie będę zdawała z tego maturę. Może coś o tym jest w Internecie i coś zamówię. Zanim to zrobię, potrzebuję rzetelnej i sensownej rady. Najlepiej od osób, którzy interesują się tym przedmiotem bądź zdawali maturę z tego. Jakie opracowania są najlepsze, itd. Co z tego, że ten przedmiot jest zaliczany do najtrudniejszych, chodzi o maturę. Świat należy do odważnych.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No właśnie. Za to jest Wiedza o kulturze, ale to wciaż bardzo mało.

Jak na maturę to nawet chyba nie wystarczy na to 30 % :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Pytałam się wszędzie w księgarniach i mówię Ci, że nie ma !

mało jest bardzo chętnych dlatego stwierdzają że nie warto je sprowadzać :and:
uzak
uzak
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak ogólnie tam jest ? Zadowolona jesteś ?

teraz mam wszystkie sesje na wrzesien przełozone.. ktorych nie zdązylam zaliczyc w czerwcu. byłam w szpitalu i ordynator nakazal przelozenie wszystkiego wiec bedzie to brane jako pierwsze podejscie
zostala mi jeszcze historia wieków srednich psychologia i pedagogika ustna..
normatywistyka i słowotwórstwo a takze pedagogike pisemną udało sie zaliczyc jeszcze przed chorobą.
strasznie nudne studia.
ale nie wszystkie przedmioty :D
duzo sie mimo wszystko mozna dowiedziec :D
baskas4
baskas4
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem Ale ktoś ma zaraz sprawdzić

sprawdziłam sama :ninja:
łacina informatyka i ten kaszubski jest rozszerzony :ninja:
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: teraz mam wszystkie sesje na wrzesien przełozone.. ktorych nie zdązylam zaliczyc w czerwcu. byłam w szpitalu i ordynator nakazal przelozenie wszystkiego wiec bedzie to brane jako pierwsze podejscie zostala mi jeszcze historia wieków srednich psychologia i pedagogika ustna.. normatywistyka i słowotwórstwo a takze pedagogike pisemną udało sie zaliczyc jeszcze przed chorobą. strasznie nudne studia. ale nie wszystkie przedmioty :D duzo sie mimo wszystko mozna dowiedziec :D

Ja mam jeden poprawkowy we wrzesniu :)
ale ogólnie mówiąc studia to fajna rzecz ;)
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: sprawdziłam sama łacina informatyka i ten kaszubski jest rozszerzony

dziękuję :ziober2:
uzak
uzak
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a szkoda. Bo chyba lepiej robić coś co się lubi.

wiem.
mówilam mu.. skladał papiery do Wro ale sie nie dostał wiec poszedł do Białej. i tez nie moze nigdzie isc do pracy.. bo na AWFie jest tak ze nie co tydzien sie jezdzi na 2 do 3 dni tylko co kilka miesiecy na 3 tygodnie.
uzak
uzak
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale ogólnie mówiąc studia to fajna rzecz ;)

zgadzam sie :d
a ja jeszcze rozum dzieciecy..
biega sie po uczelni z pistoletami na kulki :ninja:

uciekam do fryzjera :bye: ^^
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zgadzam sie :d a ja jeszcze rozum dzieciecy.. biega sie po uczelni z pistoletami na kulki uciekam do fryzjera ^^

Fajnie masz :ziober2:

Miłego dnia :bye:
baskas4
baskas4
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: dziękuję

:] sama byłam ciekawa.
Konto usunięte
Konto usunięte: skladał papiery do Wro ale sie nie dostał wiec poszedł do Białej. i tez nie moze nigdzie isc do pracy.. bo na AWFie jest tak ze nie co tydzien sie jezdzi na 2 do 3 dni tylko co kilka miesiecy na 3 tygodnie.

do głupio. Chyba lepiej byłoby mu jakby poszedł na dzienne.
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 Agosto 2008
Ader
Ader: Książki z operonu zdecydowanie są dobre, to też właśnie wiem po sobie. Tej autorki nie znam także trudno mi wypowiedzieć się. Vademecum pewnie pojawi się tuż po rozpoczęciu roku szkolnego w księgarniach Pomocne są też różnego rodzaju artykuły z tej dziedziny często można było je dostać chyba nawet w Gazecie Wyborczej. Fajnie by było jakbyś się skontaktowała z kimś (nie wiem, może uda Ci się znaleźć na jakimś forum) kto zdawał już ten przedmiot i móglby Ci odsprzedać jakieś pozycje.

Też wiem po sobie, bo zdawałam już w zeszłym roku maturę. Wątpię w to jakoś. W zeszłym roku, też we wrześniu brakowało tych opracowań. Biorę też pod uwagę, by zamówić coś od kogoś z Internetu. Mam taką osobę, która mnie uczyła WOKU. Rzeczywiście to dobry pomysł. Ciekawe, czy ktoś z forum zdawał maturę z historii sztuki :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: mało jest bardzo chętnych dlatego stwierdzają że nie warto je sprowadzać

Wydaje mi się, że liczba maturzystów nie powinna być tutaj priorytetem. Książki z historii sztuki powinny być tam, czyli w księgarniach. A M Edukacji tez pozostawia sporo do życzeń :| Niektórzy zdają z tego przedmiotu nawet na 70% z poziomu rozszerzonego. Nawet ponad 65% to wielki sukces.
xXxblondixXxxx
xXxblondixXxxx
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy znacie dobre opracowania maturalne z historii sztuki? Autor, tytuł książki, cena, gdzie mniej więcej mogę poszukać.

Ja bym szła do księgarni zapytać.
Albo do nauczyciela historii czy moze mi cos polecic;]
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja bym szła do księgarni zapytać.

juz była ;]
przeczytaj ze zrozumieniem ;]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.