GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 Agosto 2008 (pierwszy post)
Tak więc, z pewnością wiecie, że w księgarniach mają problem z historią sztuki, a raczej z brakiem tych materiałów. Spora część społeczeństwa będzie zdawała maturę z tego przedmiotu. A więc trzeba zacząć poszukiwania do tych materiałów, a z tym są spore problemy. Co innego opracowany materiał z języka obcego czy biologii.

Zadam pytania.

Czy znacie dobre opracowania maturalne z historii sztuki? Autor, tytuł książki, cena, gdzie mniej więcej mogę poszukać.

To jest naprawdę ważne, gdyż prawdopodobnie będę zdawała z tego maturę. Może coś o tym jest w Internecie i coś zamówię. Zanim to zrobię, potrzebuję rzetelnej i sensownej rady. Najlepiej od osób, którzy interesują się tym przedmiotem bądź zdawali maturę z tego. Jakie opracowania są najlepsze, itd. Co z tego, że ten przedmiot jest zaliczany do najtrudniejszych, chodzi o maturę. Świat należy do odważnych.
kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  22 Agosto 2008

no własnie, najpierw cos wymysla, a pozniej sa same problemy...
żeby wprowadzic jakies zmieny, opracowania, podreczniki powinny byc juz przygotowane...

kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  22 Agosto 2008

a sadze, ze takiech materialow - jest canajmniej brak...
albo są - ale a pewno jeszcze nie do konca dopracowane...

zycze powodzenia, ja mature juz zdałam i juz nie musze sie tym przejmowac, a taki przedmiot i tak do niczego by mi sie nie przydal...

GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zycze powodzenia, ja mature juz zdałam i juz nie musze sie tym przejmowac, a taki przedmiot i tak do niczego by mi sie nie przydal...

Nie, dzięki. Ja również zdawałam poprawkę matury i zdałam. A teraz czeka mnie historia sztuki, to alternatywa na inną uczelnię.

A poza tym można denerwować sie na tych głupków. Co czasu nie mają czy co? Nie wiem, maturzyści czekają na rzetelne opracowania, a im nie chce ruszyć tyłka... po prostu żal ! A matury zbliżają się....
kkkasiunia1988
kkkasiunia1988
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, dzięki. Ja również zdawałam poprawkę matury i zdałam. A teraz czeka mnie historia sztuki, to alternatywa na inną uczelnię.

rozumiem...
jesli ten przedmiot będzie przydatny, to warto troche posiedzieć, pouczyc sie i zdac :)
a tym bardziej jesli Cie to interesuje...

Konto usunięte
Konto usunięte: A poza tym można denerwować sie na tych głupków. Co czasu nie mają czy co? Nie wiem, maturzyści czekają na rzetelne opracowania, a im nie chce ruszyć tyłka... po prostu żal ! A matury zbliżają się....

teraz pewnie uwazaja, zea wakacje i maja urlop...
zawsze wszystko roba na ostatnia chwile a pozniej wychodza jakieś bledy, braki, niedopracowania...
totalna porazka...
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jesli ten przedmiot będzie przydatny, to warto troche posiedzieć, pouczyc sie i zdac :) a tym bardziej jesli Cie to interesuje...

Zresztą nie za bardzo mam na czym.... Są książki, ale na 500 stron;/ Czasami pooglądam obrazy, dzieła, itd. W sumie ten przedmiot nie jest taki bardzo ważny, bym poświęcała większość czasu. Ide w tym roku na studia, ale warto pomyśleć nad drugą uczelnię w przyszłym roku.

Konto usunięte
Konto usunięte: zawsze wszystko roba na ostatnia chwile a pozniej wychodza jakieś bledy, braki, niedopracowania... totalna porazka...

Tak nie może być. To jakiś koszmar... powinni zmienic sztab w Ministerstwie Edukacji. Lenie z nich i tyle. Nieuki i brak im solidnego wykształcenia. W księgarniach ubolewali nad tą głupotą, że brak opracowań z historii sztuki. Nie może być tak, że popularne przedmioty zyskują wiele uwag, a te mniej popularne są zapomniane.
uzak
uzak
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy znacie dobre opracowania maturalne z historii sztuki? Autor, tytuł książki, cena, gdzie mniej więcej mogę poszukać.

ja wszystkie ksiązki zamawiam na merlin.pl
bo w zadnej ksiegarni w moim miescie nie dostane ksiązek .
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008

A tak w ogóle to prawdą jest że historie sztuki można zdawać jedynie na poziomie rozszerzonym ?:woot:

baskas4
baskas4
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy znacie dobre opracowania maturalne z historii sztuki?

myślę, że podręczniki do WOKu, j. polskiego mogą choć trochę pomóc. Z tego co widziałam, to matura (poziom podstawowy) z historii sztuki, nie jest taki trudny
baskas4
baskas4
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie jest taki trudny

nie jest taka trudna*

wystarczy znaleźć parę encyklopedii malarstwa, architektury etc.
xxxCalinVanillexxx
xxxCalinVanillexxx
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy znacie dobre opracowania maturalne z historii sztuki? Autor, tytuł książki, cena, gdzie mniej więcej mogę poszukać.

nauczyciela zapytaj, oni wiedza najlepiej przeciez siedza w tym juz ladnych pare lat pewnie.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nauczyciela zapytaj, oni wiedza najlepiej przeciez siedza w tym juz ladnych pare lat pewnie.

Problem w tym ze w wiekszości szkoł nie ma takiego przedmiotu jak "historia sztuki' ;]
xxxCalinVanillexxx
xxxCalinVanillexxx
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A tak w ogóle to prawdą jest że historie sztuki można zdawać jedynie na poziomie rozszerzonym ?

łoo matko o ty masz za pojecie o maturze...

jest tak: zdajesz polski i obcy obowiazkowo na jakim poziomie sobie chcesz
potem wybierasz jeszcze jeden przedmiot i i tez wybierasz sobie jaki poziom chcesz
a jak ci malo to dobierasz kolejne ale te musza byc juz rozszerzone.
xxxCalinVanillexxx
xxxCalinVanillexxx
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Problem w tym ze w wiekszości szkoł nie ma takiego przedmiotu jak "historia sztuki' ;]

ee no bo to pod WOK podchodzi... wiec nauczyciel WOK-u wie u nas przynajmniej tak bylo.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: łoo matko o ty masz za pojecie o maturze... jest tak: zdajesz polski i obcy obowiazkowo na jakim poziomie sobie chcesz potem wybierasz jeszcze jeden przedmiot i i tez wybierasz sobie jaki poziom chcesz a jak ci malo to dobierasz kolejne ale te musza byc juz rozszerzone.

Dziecko drogie :zonk:
zdawałam maturę trzy lata temu i myślę że więcej o niej wiem niż Ty
i nie ośmieszaj się tłumacząc się mi podstawy bo ja wiedziałam o tym już 5 lat temu.
Chodziło mi konkretnie o przedmiot wiedza op kulturze gdyż mój rocznik jeszcze tego nie miał.
Poza tym słyszałam że HS jst tylko na poziomie rozszerzonym wiec się pytam :]
Naucz się czytać ze zrozumieniem ;]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.