GimmeMore69
GimmeMore69
  21 Agosto 2008 (pierwszy post)

To jak z tym w końcu jest?

Są one zadawane zgodnie z prawem czy nie ?

Wg. mnie prace domowe powinne byc zadawane, ale nie tak duzo jak zwykle, czyli np. Pani z matematyki zada 8 zadan, ktore ma po 10 przykladow .

Nauczyciele powinni czasem sie zastanowic. Nie powinno ich tylko interesowac to, ze wazne, aby jego przedmiotu sie uczyli i zada 10 zadan, a np. Na polskim tyle samo zadala.

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: kur``` ludzie :D momy jeszcze ponad tydzien a wy o szkole godocie :D :( bawcie sie póki momy czas i juz :

A co złego jest w gadaniu ? Nie przeszkadza mi to w zabawie ;]
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
vegochomik
vegochomik: ja nigdy nie odrabiałem zadań zawsze ściągałem i też musiałem się przy tym narobić

Pogratulować małego rozumku :tak:
KamiQa
KamiQa
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nauczyciele powinni czasem sie zastanowic. Nie powinno ich tylko interesowac to, ze wazne, aby jego przedmiotu sie uczyli i zada 10 zadan, a np. Na polskim tyle samo zadala.

no masz racje.
prace domowe byc powinny bo w sumie dzieki temu np ja sobie utrwale to co robiłam na lekcji. bo tak juz wgl do ksiązek po szkole nie zaglądam. ale nie takie ilosci. kazdy nauczyciel mysli tylko o swoim przedmiocie.
a mamy ich sporo i czesto ze wszystkiego mase zadają. na języki trzeb uczyć się z dnia na dzien słówke z matmy odrabiać mase zadań z polskiego wypracowanie jak ja ide do szkoły o 6.00 to wracam o 16.00 gdzie czas na obiad odpoczynek ? ;/
k0osa
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
k0osa
  22 Agosto 2008

jaaki problem odpisac?;p

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
k0osa
k0osa: jaaki problem odpisac?;p

Nie zawsze się da :]
asiulcia1
asiulcia1
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale najbardziej mnie wkurza, że w kodeksie ucznia jest zapisane, że na weekendy/ferie/przerwy świąteczne zadawać nie można, a oni zadają trzy razy więcej

no wlasnie...
mnie tez to wkurza i to bardzo...

Konto usunięte
Konto usunięte: To jak z tym w końcu jest? Są one zadawane zgodnie z prawem czy nie ?

w Polsce niestety sa legealne :and:
najgorzej jest z tymi przedmiotami co mam codziennie (albo prawie) bo z tych przedmiotow jest najwiecej prac zadawanych...- i wlasnie one mnie denerwuja nie dosc ze trzeba odrobic tyle zadan to sie jeszcze nauczyc z tego przedmiotu
a reszta nie jest tak zle bo ja je odrabiam wten dzien kiedy byly zadane ...
Kalineczka15btm
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 4
Kalineczka15btm
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

racja. .... ;]

"...Że po swoim wyjściu masz już plany i wiesz dobrze że rade damy.Pisałeś mi ostatnio że charakter przede wszystkim,że honor i odwaga jest dla Ciebie wszystkim..."
Bezimienni-Po drugiej stronie

guard88
guard88
  23 Agosto 2008

Jak ktos umie zorganizowac sobie czas to bedzie go mial na wszystko... Zawsze mialem czas na odrobienie lekcji i nauke, i wcale nie przeszkadzala mi ona w innych zajeciach. Zawsze mialem czas dla znajomych czy na odpoczynek. Ba. Rodzice marudzili ze przy ksiazkach mnie nie widza. Wszystko zalezy od waszego podejscia i checi do pracy nad samym soba.
Jesli chodzi o legalnosc to prace domowe sa jak najbardziej legalne. Byla na ten temat debata nawet w sejmie swego czasu. Pisemna praca domowa to po prostu powtorzenie i utrwalenie wiadomosci z lekcji. To samo co nauka ostatniego tematu, tylko ze zamiast odpytywania przedstawiasz dowod na papierze, ze sie uczyles. W mojej szkole praktykowano na niektorych przedmiotach inny sposob. Jesli komu sie nie chcialo pisac to musial na lekcji udowodnic przy tablicy ze potrafi dane zadanie/problem rozwiazac i nie ponosil wtedy przykrych konsekwencji.

Dziekuje za uwage i przepraszam za brak polskich znakow diakrytycznych ;)
Pozdrawiam
Guard

Kocieee
Kocieee
  26 Agosto 2008

No a trzebu by nie legalne ? :)

WrednaMisia
WrednaMisia
  27 Agosto 2008

Legalne jak najbardziej :tak:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.