To jak z tym w końcu jest?
Są one zadawane zgodnie z prawem czy nie ?
Wg. mnie prace domowe powinne byc zadawane, ale nie tak duzo jak zwykle, czyli np. Pani z matematyki zada 8 zadan, ktore ma po 10 przykladow .
Nauczyciele powinni czasem sie zastanowic. Nie powinno ich tylko interesowac to, ze wazne, aby jego przedmiotu sie uczyli i zada 10 zadan, a np. Na polskim tyle samo zadala.
Prace Domowe - Legalne czy nielegalne ?! strona 3 z 4
w rzeczy samej. poza tym, to szkola jest dla was, a nie na odwrot wiec jak sie nie podoba, to nie musi robic. ; )
tu sie zgodze,powinny byc lecz nie w takiej ilosci. Nauczycieli po prostu nie interesuje ze mamy mase innych przedmiotow, interesuje go tylko jego wlasny przedmiot
no to bez jaj kurde.
u nas tez zadawala ale 2 zadania po 10 przykladow.
np teraz ide do technikum i narazie moze bedzie git ale np kolega w 2 klasie idzie na druga zmiane czyli wroci do domu o 19 i tu jeszcze tyle zadan by trzeba zrobic?? nie wspominajac juz o uczeniu sie na nastepny dzien...

kur``` ludzie :D momy jeszcze ponad tydzien a wy o szkole godocie :D :( bawcie sie póki momy czas i juz :D pZdR :*:*:*:*
prace domowe no raczej są legalne,ale nie powinny być bynajmniej na weekendy czy jakieś święta itp itd..Nauczyciele sami mówią,ze mamy czasami odpoczywać,a jak tu odpoczywać skoro tona zeszytów wsali nam się na łeb.
legalne,ja nie wiem jak praca domowa może być nielegalna,tych ludzi to już powaliło oO
zgodnie
no i co boli Cię to? jak zrobisz to się nic nie stanie,mądrzejszy będziesz
Jak ktoś się uczy na bieżąco to problemów nie ma ;]
poza tym ... nie słuchacie na lekcjach nie macie lekcji dodatkowych nawet jak są to na nie nie chodzicie, nie czytacie książek wolicie iść popić czy pograć na komputerze...
(w większości tacy jesteście)
więc weźcie się łaskawie w końcu do swoich obowiązków ;]