Czy spotkaliście się z przemocą wobec nauczycieli? (lub niszczenie jego rzeczy? )
Byliście świadkiem zastraszania jednego z nich?
Pomogliście czy powiedzieliście 'dobrze mu tak' ?
Życzyłeś/aś nauczycielowi śmierci kiedyś?
Czy wiecie o tym że to tylko człowiek? - niektórzy zapominają że oni też mają życie prywatne...
lista tematów
Psemoc strona 2 z 6
Taa
Nie wręcz odwrotnie nauczyciel od chemi do kolegi b=bo jak Ci zaraz przyebie xD Alboo zamknij sie bo cie wyyebie przez okno

Chyba nie ^^
zrobiłam to specjalnie :P
Ajra: Znaczy ... Nie pomogłam a z klasą zgłosiliśmy postępowania pewnych uczniów wobec młodej nauczycielki.
to dobrze, niestety uczniowie zachowują się w pewnych sytuacjach 'nie ludzko'
Ajra: Tak można również się odnieść do policji np.
Ale ludzie tego nie rozumieją, nie lubią mieć mniej praw niż KTOŚ
oni to dopiero muszą być przykładem :P
Konto usunięte: Co do takich życzeń też słyszę ,szczególnie po postawieniu zlej oceny ze ta nauczycielka to szma** su** itp ale ja taka nie jestem :)
u mnie to norma :P nawet w twarz niekiedy tak mówią :P kończy się u szkolnej psycholog:P
Ajra: Ale to świadczy tylko o Tobie ;>
o tym , że się nie uczysz - jesteś leń
i że zbyt dobrze wychowana to nie jesteś - bądź to próba zaistnienia wśród znajomych
takie bluźnierstwa pod adresem nauczycielki ;)
święte słowa, jednak nauczyciele też często obrażają uczniów. Niejednokrotnie widziałam tego typu słowa wypływające z ust nauczyciela.
To była generalizacja słonko ;)
Każdy się czegoś boi.
Odrzucenia w grupie tudzież klasie.
Więc wolą pozostać bierni. Tylko, że mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że nie robiąc nic wyraża zgodę na czynienie tego całego zła.
mnie raz obraził wykładowca na studiach ...
popamięta mnie chyba do końca życia - sprawa skończyła się u rektora
naganą profesora

spread my wings and fly hold my head up high
często nauczyciele nie są przygotowani na to. Na taki natłok krytyki i głupoty wśród uczniów. Nerwy wyładowują potem na innych. Niejednokrotnie nauczycielki powtarzały. Uważać jestem zła, zdenerwowała mnie jakaś tam klasa. A jeszcze częściej atakują bez przyczyny uzasadnionej :P
Konto usunięte: Czy spotkaliście się z przemocą wobec nauczycieli? (lub niszczenie jego rzeczy? )
Byliście świadkiem zastraszania jednego z nich?
Pomogliście czy powiedzieliście 'dobrze mu tak' ?
Życzyłeś/aś nauczycielowi śmierci kiedyś?
Czy wiecie o tym że to tylko człowiek? - niektórzy zapominają że oni też mają życie prywatne...
Nie.
Nie.
Gdyby się taka sytuacja zdarzyła to chyba bym pomogła.
Nie. Nawet jak jakiegoś nauczyciela bardzo nie lubię.
Wiemy.
ahh skad ja to znam :)) Mam takiego nauczyciela ktory lubi mnie "atakować" Robi to niby zartem ale mnie to strasznie denerwuje.Na KAŻDEJ lekcji musial mi cos poweidziec a jego najczęstszy tekst to byl taki :
oo ale spoważnialas,a pamietasz jaka byłaś rok temu i co powiedzialas,a zrobilabys to jeszcze raz
Sluchalam tego średnio co 2 tyg :/
Dobrze ze juz nie bede miala wiecej z nim lekcji :)
wobec nauczycieli nie, wobec uczniow- owszem. to byla przemoc slowna, bardziej psychiczna.
smierci chyba nie, ale jakiegos wypadku tak.
ja wiem, ze to tylko czlowiek. on niestety nie wiedzial, ze uczniowie to tez ludzie. to jest czlowiek, przez ktorego zabił sie juz jeden uczen(powiesil sie), wielu przenosilo sie do innych klas lub szkol. mimo wszystko nadal pracuje w mojej szkole i dalej zastrasza ludzi. niestety sposobu na niego nie ma. dobry znajomy dyrekcji, nauczyciel z doswiadczeniem, bardzo sprytny.