dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008 (pierwszy post)

Czy spotkaliście się z przemocą wobec nauczycieli? (lub niszczenie jego rzeczy? )
Byliście świadkiem zastraszania jednego z nich?
Pomogliście czy powiedzieliście 'dobrze mu tak' ?
Życzyłeś/aś nauczycielowi śmierci kiedyś?
Czy wiecie o tym że to tylko człowiek? - niektórzy zapominają że oni też mają życie prywatne...

DarusiaxDDD
DarusiaxDDD
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy spotkaliście się z przemocą wobec nauczycieli? (lub niszczenie jego rzeczy? )

Taa
Konto usunięte
Konto usunięte: Byliście świadkiem zastraszania jednego z nich?

Nie wręcz odwrotnie nauczyciel od chemi do kolegi b=bo jak Ci zaraz przyebie xD Alboo zamknij sie bo cie wyyebie przez okno :lol:
Konto usunięte
Konto usunięte: Życzyłeś/aś nauczycielowi śmierci kiedyś?

Chyba nie ^^
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
Ajra
Ajra: aż mi włos stanął na głowie

zrobiłam to specjalnie :P

Ajra
Ajra: Znaczy ... Nie pomogłam a z klasą zgłosiliśmy postępowania pewnych uczniów wobec młodej nauczycielki.

to dobrze, niestety uczniowie zachowują się w pewnych sytuacjach 'nie ludzko'

Ajra
Ajra: Tak można również się odnieść do policji np. Ale ludzie tego nie rozumieją, nie lubią mieć mniej praw niż KTOŚ

oni to dopiero muszą być przykładem :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Co do takich życzeń też słyszę ,szczególnie po postawieniu zlej oceny ze ta nauczycielka to szma** su** itp ale ja taka nie jestem :)

u mnie to norma :P nawet w twarz niekiedy tak mówią :P kończy się u szkolnej psycholog:P
Agnieszkaaa199090
Agnieszkaaa199090
  19 Agosto 2008
Ajra
Ajra: Ale to świadczy tylko o Tobie ;> o tym , że się nie uczysz - jesteś leń i że zbyt dobrze wychowana to nie jesteś - bądź to próba zaistnienia wśród znajomych takie bluźnierstwa pod adresem nauczycielki ;)

przeciez napisalam ze to nie ja,tylko inni :)
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
Ajra
Ajra: Ale to świadczy tylko o Tobie ;> o tym , że się nie uczysz - jesteś leń i że zbyt dobrze wychowana to nie jesteś - bądź to próba zaistnienia wśród znajomych takie bluźnierstwa pod adresem nauczycielki ;)

święte słowa, jednak nauczyciele też często obrażają uczniów. Niejednokrotnie widziałam tego typu słowa wypływające z ust nauczyciela.
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wręcz odwrotnie nauczyciel od chemi do kolegi b=bo jak Ci zaraz przyebie xD Alboo zamknij sie bo cie wyyebie przez okno

o jacie, to zgłosić to :P albo nagrać :)
Agnieszkaaa199090
Agnieszkaaa199090
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nauczyciele też często obrażają uczniów.

oj to prawda :( a co uczeń moze zrobić? Nic! Bo jak sie postawi to bedzie mial przechlapane do końca nauki w danej szkole
Ajra
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 2
Ajra
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: przeciez napisalam ze to nie ja,tylko inni :)

To była generalizacja słonko ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: to dobrze, niestety uczniowie zachowują się w pewnych sytuacjach 'nie ludzko'

Każdy się czegoś boi.
Odrzucenia w grupie tudzież klasie.
Więc wolą pozostać bierni. Tylko, że mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że nie robiąc nic wyraża zgodę na czynienie tego całego zła.

Konto usunięte
Konto usunięte: jednak nauczyciele też często obrażają uczniów

mnie raz obraził wykładowca na studiach ...
popamięta mnie chyba do końca życia - sprawa skończyła się u rektora
naganą profesora :lol:
spread my wings and fly hold my head up high
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: oj to prawda :( a co uczeń moze zrobić? Nic! Bo jak sie postawi to bedzie mial przechlapane do końca nauki w danej szkole

święte słowa, jednak uczniowie niekiedy sami się o to proszą. Oni nie wytrzymują
Agnieszkaaa199090
Agnieszkaaa199090
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: święte słowa, jednak uczniowie niekiedy sami się o to proszą. Oni nie wytrzymują

tez,ale nie zawsze
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
Ajra
Ajra: mnie raz obraził wykładowca na studiach ... popamięta mnie chyba do końca życia - sprawa skończyła się u rektora naganą profesora

a myślałam że tam są już rozsądniejsi ludzie
co takiego powiedział że aż nagana?
chyba jakiś młody ?
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tez,ale nie zawsze

często nauczyciele nie są przygotowani na to. Na taki natłok krytyki i głupoty wśród uczniów. Nerwy wyładowują potem na innych. Niejednokrotnie nauczycielki powtarzały. Uważać jestem zła, zdenerwowała mnie jakaś tam klasa. A jeszcze częściej atakują bez przyczyny uzasadnionej :P
Ajra
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 2
Ajra
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: oj to prawda :( a co uczeń moze zrobić? Nic!

Jeżeli zostanie ktoś obrażony w klasie bez zawinienia tylko od tak złym humorem nauczyciela może to zgłosić. Ja bym zgłosiła.

Poniewierać sobą nie dawałam :]
Szanowałam ich , oni mają szanować mnie - prosty rachunek :)
spread my wings and fly hold my head up high
KazdyJuzWie
KazdyJuzWie
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy spotkaliście się z przemocą wobec nauczycieli? (lub niszczenie jego rzeczy? ) Byliście świadkiem zastraszania jednego z nich? Pomogliście czy powiedzieliście 'dobrze mu tak' ? Życzyłeś/aś nauczycielowi śmierci kiedyś? Czy wiecie o tym że to tylko człowiek? - niektórzy zapominają że oni też mają życie prywatne...

Nie.
Nie.
Gdyby się taka sytuacja zdarzyła to chyba bym pomogła.
Nie. Nawet jak jakiegoś nauczyciela bardzo nie lubię.
Wiemy.
Agnieszkaaa199090
Agnieszkaaa199090
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A jeszcze częściej atakują bez przyczyny uzasadnionej :P

ahh skad ja to znam :)) Mam takiego nauczyciela ktory lubi mnie "atakować" Robi to niby zartem ale mnie to strasznie denerwuje.Na KAŻDEJ lekcji musial mi cos poweidziec a jego najczęstszy tekst to byl taki :
oo ale spoważnialas,a pamietasz jaka byłaś rok temu i co powiedzialas,a zrobilabys to jeszcze raz
Sluchalam tego średnio co 2 tyg :/
Dobrze ze juz nie bede miala wiecej z nim lekcji :)
maagdalenka
maagdalenka
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy spotkaliście się z przemocą wobec nauczycieli?

wobec nauczycieli nie, wobec uczniow- owszem. to byla przemoc slowna, bardziej psychiczna.

Konto usunięte
Konto usunięte: Życzyłeś/aś nauczycielowi śmierci kiedyś?

smierci chyba nie, ale jakiegos wypadku tak.

Konto usunięte
Konto usunięte: Czy wiecie o tym że to tylko człowiek?

ja wiem, ze to tylko czlowiek. on niestety nie wiedzial, ze uczniowie to tez ludzie. to jest czlowiek, przez ktorego zabił sie juz jeden uczen(powiesil sie), wielu przenosilo sie do innych klas lub szkol. mimo wszystko nadal pracuje w mojej szkole i dalej zastrasza ludzi. niestety sposobu na niego nie ma. dobry znajomy dyrekcji, nauczyciel z doswiadczeniem, bardzo sprytny.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.