19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008 (pierwszy post)

i temat szkoly zamknal sie na ponad 24h ;p jutro szkoly nie ma :mrgreen: pieeekne ^^ cieszymy sie wszyscy na ten dzien :p chociaz tylko jeden, zawsze cos ;) trzeba go zaplanowac dobrzee xD oby wiecej takich dni co jednak chyba nie wyjdzie :smutny: nastepne wolne dopiero 10, 11 listopada... :(

19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: człowiek wybierając profil w liceum jeszcze nie jest w 100% sprecyzowany co chce robić w przyszłości,

niektorzy sa, niektorzy nie... :) zawsze tak bylo jest i bedzie. no bo niby co - inaczej mamy myslec niz amerykanie? oni wybieraja przedmioty juz w high school... czyli szkole sredniej. a tez maja pozniej egzaminy. a lat wtedy maja tyle co my, wiec tez musze jakos juz byc ukierunkowani. poza tym idac na profil humanistyczny, wiadomo ze nagle nie przerzuce sie na medycyne, bo nawet jesli zdam biologie i chemie podstawowa (bo w tym stopniu powinni uczyc na hum.) to nie przyjma mnie na dobra szkole z podstawowa matura ;p

Konto usunięte
Konto usunięte: a co do nieprzydatnych czy tam przydatnych rzeczy : byłam na profilu humanistycznym, gdybym uczyła się tylko ściśle wszystkiego, co humanistyczne, a ścisłe zaliczając na absolutne minimum to ojj, marny byłby mój los teraz

a powiedz tak szczerze wykorzystujesz to co wczesniej opisalam teraz? potrzebne Ci tak do zycia co to jest np. polimeryzacja? albo co to jest cisnienie (definicja)? i inne takie.. :p
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nigdy nie wiadomo co w życiu się przyda - i to jest prawda ;-)

no ok, zalozmy ze zmienie nagle zdanie i bede chciala isc na cos scislego. to czy nawet idac gdzies gdzie jest chemia, to czy procz studiow (o ile tam to w ogole potrzebne) to czy potem w dalszej pracy (nie bedac nauczycielem chemii) przyda mi sie to co pisala? to rozrysowywanie 1,2-chloro cos, 3-dichloro cos... ?! ;p
Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a powiedz tak szczerze wykorzystujesz to co wczesniej opisalam teraz? potrzebne Ci tak do zycia co to jest np. polimeryzacja? albo co to jest cisnienie (definicja)? i inne takie.. :p

na 1 semestrze mam matme, geometrie wykreślną, chemie, biologie, infe i geologie.
w kolejnych semestrach zmieniają się przedmioty.
więc teraz tak - przyda mi się taka wiedza :-D żeby zdać egzaminy :-D

a w liceum miałam rozszerzoną histe i wos ;-D
Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to czy potem w dalszej pracy (nie bedac nauczycielem chemii) przyda mi sie to co pisala? to rozrysowywanie 1,2-chloro cos, 3-dichloro cos... ?! ;p

jeśli będziesz chciała pracować w laboratoriach lub we wszelkich innych miejscach związanych z takim przemysłem - to tak ;-)
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: więc teraz tak - przyda mi się taka wiedza :-D żeby zdać egzaminy :-D

ale jestes chyba mniejsza czescia osob ktore chcac isc na medycyne zmienia nagle na dziennikarstwo, czy na odwrot... ;p no ale i tak nie zmienimy tego. chyba ze ministrem edukacji zostanie osoba jakas ktora jest tego zdania co ja ;p ale watpie zeby ten pomysl w ogole przeszedl :p w koncu do stanow nam jeszcze daleko ;p
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli będziesz chciała pracować w laboratoriach lub we wszelkich innych miejscach związanych z takim przemysłem - to tak ;-)

ale uwierz mi ze z mojej klasy nikt nie bedzie tego robil ;p wiec skoro mowimy o tym nauczycielce a ona dalej brnie w to mega dokladnie to coz poczac :(
Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale uwierz mi ze z mojej klasy nikt nie bedzie tego robil ;p wiec skoro mowimy o tym nauczycielce a ona dalej brnie w to mega dokladnie to coz poczac :(

przecież też przez to przeszłam :ninja:
chemię zdawałam z 2 na 3 :-D na koniec liceum.
a teraz taki paradoks - bo mam ją na studiach :-D
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: chemię zdawałam z 2 na 3 :-D na koniec liceum.

no ja koncze teraz, w 2 klasie i chcialam miec 4 ale chyba sie nie uda :( mam na razie dwie jedynki na czysto :smutny: kartk. i spr. spr. poprawie, ale kartk. juz nie. co prawda z kartk. ma cala klasa procz jednek osoby ;d ale mysle ze i tak ta ocena bedzie sie liczyc przy wystawieniu oceny... 50% u mnie to juz jedynki, bo ona chce tylko 4 oceny miec w 1 semestrze. wiec jak bede miec dwa z chemii to i tak mnie nie przyjma nigdzie na cos chemicznego ;p
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: oby wiecej takich dni co jednak chyba nie wyjdzie

no i całe szczęście
...Ignorance is bliss...
dziewczyna4169
dziewczyna4169
  13 Octubre 2008

a ja nie wiem, czy będę miała lekcje, czy nie :woot:
:mrgreen:

Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wiec jak bede miec dwa z chemii to i tak mnie nie przyjma nigdzie na cos chemicznego ;p

na oceny nie patrzą, ja swojego świadectwa nawet nie brałam z domu przy składaniu papierów, teraz to nawet nie wiem gdzie leży :-D
jedynie wyniki matury.

a ćwiczenia z matmy jutro trwają 1,5 godziny bez żadnej przerwy, więc ogromne prawdopodobieństwo że bede musiała coś rozwiązywać :smutny: :and:
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja nie wiem, czy będę miała lekcje, czy nie

to co zamierzasz jutro zrobic ze soba dziewczyno? ;pp
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ćwiczenia z matmy jutro trwają 1,5 godziny bez żadnej przerwy, więc ogromne prawdopodobieństwo że bede musiała coś rozwiązywać

nie zrozumialam :p wybacz ^^
dziewczyna4169
dziewczyna4169
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to co zamierzasz jutro zrobic ze soba dziewczyno? ;pp

ja już soja wiem.. :mrgreen: :ssh:
dziewczyna4169
dziewczyna4169
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: soja

swoje* :ssh:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.