i temat szkoly zamknal sie na ponad 24h ;p jutro szkoly nie ma pieeekne ^^ cieszymy sie wszyscy na ten dzien :p chociaz tylko jeden, zawsze cos ;) trzeba go zaplanowac dobrzee xD oby wiecej takich dni co jednak chyba nie wyjdzie
nastepne wolne dopiero 10, 11 listopada... :(
lista tematów
pieknie jest ^^ strona 3 z 8
Konto usunięte: człowiek wybierając profil w liceum jeszcze nie jest w 100% sprecyzowany co chce robić w przyszłości,
niektorzy sa, niektorzy nie... :) zawsze tak bylo jest i bedzie. no bo niby co - inaczej mamy myslec niz amerykanie? oni wybieraja przedmioty juz w high school... czyli szkole sredniej. a tez maja pozniej egzaminy. a lat wtedy maja tyle co my, wiec tez musze jakos juz byc ukierunkowani. poza tym idac na profil humanistyczny, wiadomo ze nagle nie przerzuce sie na medycyne, bo nawet jesli zdam biologie i chemie podstawowa (bo w tym stopniu powinni uczyc na hum.) to nie przyjma mnie na dobra szkole z podstawowa matura ;p
Konto usunięte: a co do nieprzydatnych czy tam przydatnych rzeczy : byłam na profilu humanistycznym, gdybym uczyła się tylko ściśle wszystkiego, co humanistyczne, a ścisłe zaliczając na absolutne minimum to ojj, marny byłby mój los teraz
a powiedz tak szczerze wykorzystujesz to co wczesniej opisalam teraz? potrzebne Ci tak do zycia co to jest np. polimeryzacja? albo co to jest cisnienie (definicja)? i inne takie.. :p
no ok, zalozmy ze zmienie nagle zdanie i bede chciala isc na cos scislego. to czy nawet idac gdzies gdzie jest chemia, to czy procz studiow (o ile tam to w ogole potrzebne) to czy potem w dalszej pracy (nie bedac nauczycielem chemii) przyda mi sie to co pisala? to rozrysowywanie 1,2-chloro cos, 3-dichloro cos... ?! ;p
Konto usunięte: a powiedz tak szczerze wykorzystujesz to co wczesniej opisalam teraz? potrzebne Ci tak do zycia co to jest np. polimeryzacja? albo co to jest cisnienie (definicja)? i inne takie.. :p
na 1 semestrze mam matme, geometrie wykreślną, chemie, biologie, infe i geologie.
w kolejnych semestrach zmieniają się przedmioty.
więc teraz tak - przyda mi się taka wiedza :-D żeby zdać egzaminy :-D
a w liceum miałam rozszerzoną histe i wos ;-D
ale jestes chyba mniejsza czescia osob ktore chcac isc na medycyne zmienia nagle na dziennikarstwo, czy na odwrot... ;p no ale i tak nie zmienimy tego. chyba ze ministrem edukacji zostanie osoba jakas ktora jest tego zdania co ja ;p ale watpie zeby ten pomysl w ogole przeszedl :p w koncu do stanow nam jeszcze daleko ;p
no ja koncze teraz, w 2 klasie i chcialam miec 4 ale chyba sie nie uda :( mam na razie dwie jedynki na czysto

Konto usunięte: wiec jak bede miec dwa z chemii to i tak mnie nie przyjma nigdzie na cos chemicznego ;p
na oceny nie patrzą, ja swojego świadectwa nawet nie brałam z domu przy składaniu papierów, teraz to nawet nie wiem gdzie leży :-D
jedynie wyniki matury.
a ćwiczenia z matmy jutro trwają 1,5 godziny bez żadnej przerwy, więc ogromne prawdopodobieństwo że bede musiała coś rozwiązywać