19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008 (pierwszy post)

i temat szkoly zamknal sie na ponad 24h ;p jutro szkoly nie ma :mrgreen: pieeekne ^^ cieszymy sie wszyscy na ten dzien :p chociaz tylko jeden, zawsze cos ;) trzeba go zaplanowac dobrzee xD oby wiecej takich dni co jednak chyba nie wyjdzie :smutny: nastepne wolne dopiero 10, 11 listopada... :(

19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: że zaczyna się od jednego dnia, później jest 2,3, tydzień etc.

ja opuscilam mniej niz Ci sie wydaje ;) same pojedyncze godziny i to rok temu. i tez ich bylo baaaardzo malo. moze z 5 sie uzbiera przez caly rok. wiec nie u kazdego jest 1, pozniej 2, 3 czy 4 i tak dalej... zalezy od czlowieka i towarzystwa.

Konto usunięte
Konto usunięte: nie,ale świadczy o niej Twoja wypowiedź

a to ze napisalam ze mozna czasem wolne miec, to nie znaczy o moim braku ambicji, tak mi sie wydaje, mozesz miec oczywiscie swoje zdanie ;]
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  13 Octubre 2008
No, powinno ich być więcej zdecydwanie! ;d
A w szkole połowa rzeczy których się uczy jest nieprzydatna, takie moje zdanie! O!
Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nigdzie nie napisałam,że tak nie było, Często robiłam sobie taki dni w 1 i 2 klasie, w 3 trochę się uspokoiłam, bo w końcu maturę muszę napisać i nie chcę mieć nagannego zachowania

mnie często łapał leń lub po prostu zmęczenie do tego stopnia, że nie miałabym nawet siły się nauczyć przykładowo na sprawdzian, który był na drugi dzień.
dlatego robiłam sobie wolne i wolałam się wyspać :-)

Konto usunięte
Konto usunięte: no i slusznie :) czy chemy pozniej wspominac czasy liceum bez ani jednej blauki? moze nie jest to powod jakis tam, ale zawsze fajnie sie to wspomina... wierze ze zle nie wyszlas na tym :) i gratuluje :)

miło wspominam liceum ;-)
po prostu nie można przekroczyć pewnej granicy, od której zaległości są niewyobrażalne i pojawiają się problemy.
ale taki 1 czy nawet 2 dni w tygodniu wolnego nikomu raczej nic złego nie zrobią ;-)

a póki co czeka na mnie analiza matematyczna na jutro :smutny:
WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wiec nie u kazdego jest 1, pozniej 2, 3 czy 4 i tak dalej... zalezy od czlowieka i towarzystwa.

w sumie racja, mówiłam na podstawie moich przeżyć :)

Konto usunięte
Konto usunięte: a to ze napisalam ze mozna czasem wolne miec, to nie znaczy o moim braku ambicji

być może źle zinterpretowałam Twoje słowa :)
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: takie moje zdanie! O!

i bardzo trzeba kolezanke docenic ze ma swoje zdanie ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: w szkole połowa rzeczy których się uczy jest nieprzydatna

z tym sie zgadzam :D teraz jak zapytasz kogos kto ma np 30 lat zeby no nie wiem... zeby Ci hmm... napisal rownanie jakiejs reakcji na bank 90% tego nie zrobi tak z dupy :D albo spytasz co to sa z fizyki ruchy browna :mrgreen: heh ;) no ale coz... system szkolnictwa, nie zmienimy go, trzeba przezyc :lol2:
WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A w szkole połowa rzeczy których się uczy jest nieprzydatna, takie moje zdanie!

z tym się zgadzam, materiału jest za dużo, a i tak nie przydaje się w codziennym życiu
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale taki 1 czy nawet 2 dni w tygodniu wolnego nikomu raczej nic złego nie zrobią ;-)

oczywiscie nie mowimy ze tydzien w tydzien ;pp

Konto usunięte
Konto usunięte: a póki co czeka na mnie analiza matematyczna na jutro

przykro mi :( wierze ze dasz rade ;) ale pociesze Cie ze mam w srode sprawdzian z niemieckiego z rzeczy kompletnie mi nieprzydatnych i jest to gramatyka i cos tam, ale tej gramatyki sie za cholere nie idzie nauczyc... ehh... tzn ja nie moge...
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w sumie racja, mówiłam na podstawie moich przeżyć :)

no wlasnie ;p bo nawet taki uczen ktory no hmm.. zawsze jest przygotowany, a akurat raz mu sie zdarzy nie nauczyc na sprawdzian i sobie nie przyjdzie, to przeciez nie oznacza od razu ze stanie sie gorszym, ciagle opuszczajacym lekcje i nieuczacym sie czlowiekiem ;p
WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to przeciez nie oznacza od razu ze stanie sie gorszym, ciagle opuszczajacym lekcje i nieuczacym sie czlowiekiem ;p

przepraszam,jeśli Cie uraziłam :)
za bardzo uogólniłam na podstawie jednego,głupiego posta :)
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: z tym się zgadzam, materiału jest za dużo, a i tak nie przydaje się w codziennym życiu

DOKLADNIE! i tego sie trzymajmy! chociaz nie rozumiem czemu nikt nie zniesie tego :( wydaje mi sie ze np z chemii osobom bedacym na humanistycznych profilach wystarczy podstawowa wiedza, czyli np jakie kwasy moga zniszczyc rece, czego nie brac do rak, rozumiecie, takie przydatne w zyciu rzeczy. albo z matematyki... do czego przyda mi sie zliczanie wielomianow? :( albo na chemii rysowanie hmm nawet nie wiem jak to sie nazywa :/ ze szukasz najdluzszego lancucha i od tego tworzysz nazwy jakies typu 2,3-dichloropropan... :/ ehhh... albo np niemiecki, skoro koncze go w 2 klasie i dalej nie chce miec z nim stycznosci?! powinno byc ze w liceum wybiera sie przedmioty ktorych chce sie uczyc :D jak w stanach ^^
19agusss91
19agusss91
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: przepraszam,jeśli Cie uraziłam :)

alez wcale mnie nie urazilas :) nie pisalam o sobie, tylko ogolnie :)
Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008

a co do nieprzydatnych czy tam przydatnych rzeczy : byłam na profilu humanistycznym, gdybym uczyła się tylko ściśle wszystkiego, co humanistyczne, a ścisłe zaliczając na absolutne minimum to ojj, marny byłby mój los teraz :ninja:

a to z prostego powodu : człowiek wybierając profil w liceum jeszcze nie jest w 100% sprecyzowany co chce robić w przyszłości, ja na przykład na studia inżynierskie zdecydowałam się we wrześniu klasy maturalnej :mrgreen:

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: alez wcale mnie nie urazilas :)

:mrgreen:
WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: człowiek wybierając profil w liceum jeszcze nie jest w 100% sprecyzowany co chce robić

ja w sumie wiedziałam, ale poszłam na ogólny, bonie było humanistycznego:and:
W sumie to większość moich znajomych nie mam pojęcia co chcą robić w życiu, co jest straszne zważywszy ,że piszą niebawem maturę :tak:
Rosiczka00
Rosiczka00
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie to większość moich znajomych nie mam pojęcia co chcą robić w życiu, co jest straszne zważywszy ,że piszą niebawem maturę

właśnie, dlatego też jeśli wybieramy liceum ogólnokształcące, to musi nas przygotować w miarę dobrze i z przedmiotów human i ze ścisłych, z trochę większym naciskiem na przedmioty rozszerzone.
nigdy nie wiadomo co w życiu się przyda - i to jest prawda ;-)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.