Rosiczka00
Rosiczka00
  19 Agosto 2008 (pierwszy post)

na początek rebus, co by Was zachęcić do myślenia i umilić czas :

ale do rzeczy :

1. udzielał Wam ktoś korepetycji ?
2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?
3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

No, to cześć.

Evelinka0812
Evelinka0812
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ? nie [ jeszcze ^^] 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

dwa + dwa równa się 22 xD :mrgreen:
BakaMomo
BakaMomo
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ? 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ? 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

1. Tak...z matematyki :smutny: ale to moja wina, bo narobiłam sobie zaległości, których nie byłam w stanie sama odrobić :and:
2. Korepetycje nie zawsze ''są brane'' ze względu na wybrakowane wiadomości. Wielokrotnie służą one jako doszlifowanie wiedzy np. przed maturą.
A teraz co do korepetycji branych w celu zrozumienia materiału:
Sama parokrotnie udzielałam korepetycji gimnazjalistom i powiem szczerze, że przyczyny były tak różne, że nie da się odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie w sposób ogólny - to wszystko jest wybitnie zindywidualizowane.
3. Matematyka... :smutny:
XxLoveMeSweetiexX
XxLoveMeSweetiexX
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ?

nie

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?

problem to tkwi w uczniach z reguły

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

ale przecież się równa
Iskierka
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Iskierka
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ? 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ? 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

Qponn =]

1. Tak. Z matmy, angielskiego, niemieckiego i przedmiotów informatycznych =/
2. Problem tkwi głównie chyba w lenistwie i w braku zainteresowania ucznia lekcją, nio ale sorry. Jak baba 30min lekcji gada o skutkach II wojny światowej, a później na szybko dyktuje notatkę i nie można jej o cokolwiek zapytać nawet gdybyś ktoś był zainteresowany tematem?
3. Nie potrafię xD z matmy miałam 2 (naciągane!)

Eyy .! x3

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008

ze dwa razy byłam na korepetycjach, ale jak dla mnie to strata kasy bo jak chciałam to sama sobie poradziłam z trudnym materiałem ;)

dnmMili
dnmMili
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ?

nauczyciel na kółku :D ale to chyba nie wiem czy można nazwać korepetycją bo nie płaciłam :d

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?

raczej w uczniach którzy nie potrafią się zachowywać :P
jednakże często wina nauczycieli że nie potrafi nauczać i zainteresować go do tego przedmiotu

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

ostatnio słyszałam że 2+6 =30 więc już jakoś wszystko jest możliwe:P
DarusiaxDDD
DarusiaxDDD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte

Nigdy
Lenistwo uczniów
Yhyyyy
KamiQa
KamiQa
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ? 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?

tak. chodziłam na lekcje angielskiego. dosyś długo. w sumie od początku nauki tego jęzuka. szkolna nauczycielka była nie za bardzo. duzo wymagała a lekcje prowadziła głownie dla 2 osób w pierwszej ławce tzn pupulków i lizusów. gdyby nie korki nie umiała bym sie pewnie teraz nawet przedstawić.
2. jak dla mnie nauczycieli. i moze te zakres materiału jaki nauczyciel musi zrealizować ostatnio tez liczne klasy. bo wiadomo im wiecej ludzi robi szumu tym mniej z lekcji wiemy nawet wtedy jak nayczyciel bardzo się stara.
LonleyAngel2
LonleyAngel2
  20 Agosto 2008
Konto usunięte

1. nie
2.nie
3.przecież to jest 6 ;]
izabelanr666
izabelanr666
  20 Agosto 2008
Konto usunięte

1. Tak, z racji braku zdolności w kierunku przedmiotów ścisłych.
2. Niekoniecznie, niektórzy chodzą na dodatkowe lekcje chcąc poznać rozszerzony materiał, który w szkole mają na poziomie podstawowym.
3. Po cholerę?
Rosiczka00
Rosiczka00
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Tak...z matematyki ale to moja wina, bo narobiłam sobie zaległości, których nie byłam w stanie sama odrobić 2. Korepetycje nie zawsze ''są brane'' ze względu na wybrakowane wiadomości. Wielokrotnie służą one jako doszlifowanie wiedzy np. przed maturą. A teraz co do korepetycji branych w celu zrozumienia materiału: Sama parokrotnie udzielałam korepetycji gimnazjalistom i powiem szczerze, że przyczyny były tak różne, że nie da się odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie w sposób ogólny - to wszystko jest wybitnie zindywidualizowane.

zgadzam się oczywiście, są przypadki, gdy ktoś chce po prostu więcej i więcej, a taką wiedzę dadzą mu dodatkowe lekcje.
Przynajmniej mogłaś zarobić ;-) a z czego udzielałaś?

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Problem tkwi głównie chyba w lenistwie i w braku zainteresowania ucznia lekcją, nio ale sorry. Jak baba 30min lekcji gada o skutkach II wojny światowej, a później na szybko dyktuje notatkę i nie można jej o cokolwiek zapytać nawet gdybyś ktoś był zainteresowany tematem?

e tam, jeśli chodzi o przedmioty humanistyczne to wystarczy otworzyć ksiązkę i nauczyć się samemu, żadnej filozofii w tym nie ma.
gorzej ze ścisłymi, bo fakt - jeśli nie załapiemy na lekcji, w domu nam nikt nie wytłumaczy, to może być mały problem :-)

Konto usunięte
Konto usunięte: tak. chodziłam na lekcje angielskiego. dosyś długo. w sumie od początku nauki tego jęzuka. szkolna nauczycielka była nie za bardzo. duzo wymagała a lekcje prowadziła głownie dla 2 osób w pierwszej ławce tzn pupulków i lizusów. gdyby nie korki nie umiała bym sie pewnie teraz nawet przedstawić.

też chodziłam na zajęcia z angielskiego, tyle że do szkoły językowej, gdzie był zupełnie inny materiał niż w szkole, więc do korepetycji tego nie zaliczam :-P
BakaMomo
BakaMomo
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak dla mnie nauczycieli. i moze te zakres materiału jaki nauczyciel musi zrealizować ostatnio tez liczne klasy. bo wiadomo im wiecej ludzi robi szumu tym mniej z lekcji wiemy nawet wtedy jak nayczyciel bardzo się stara.

Plus przypadki wybitnego lenistwa ze strony uczniów oczekujących, że rodzice zapłacą za korepetytorów, którzy im wbiją materiał do głowy oraz przypadki w których uczeń naprawdę ma problem z przyswojeniem materiału (z różnych względów).

Konto usunięte
Konto usunięte: Przynajmniej mogłaś zarobić ;-) a z czego udzielałaś?

Polski, historia....i rosyjski :)
Z angielskiego natomiast udzielałam darmowych korków siostrze koleżanki :p
Muszę przyznać, że czasami ręce mi opadały...nie nadaję się na nauczyciela :zonk:
deadlynightshade
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
deadlynightshade
  20 Agosto 2008
Konto usunięte

tak.
nie.
hmm.
www.deadlynightshade69.fotka.pl

N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]

-_-'

mówię nie!

piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
Kocieee
Kocieee
  26 Agosto 2008

1. udzielał Wam ktoś korepetycji ?
NIe ;)

2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?
W nauczycielu i uiczniu :)

3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.
No bo się równa :lol2:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.