Rosiczka00
Rosiczka00
  19 Agosto 2008 (pierwszy post)

na początek rebus, co by Was zachęcić do myślenia i umilić czas :

ale do rzeczy :

1. udzielał Wam ktoś korepetycji ?
2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?
3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

No, to cześć.

AgusiaceeeQ
AgusiaceeeQ
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ? 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ? 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

1. nie
2. nieumiejetnosci uczenia nauczycieli :tak:
3. rowna sie ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: na początek rebus, co by Was zachęcić do myślenia i umilić czas :

Qpon ^^
baskas4
baskas4
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie oglądałaś Ponych ?!

nie, bo to za słodko jak na moją psychikę było :D
Judytka06
Judytka06
  19 Agosto 2008

udzielał korepetycji... z matmy...

Dylaq
Dylaq
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ?

tak, kilka razy...

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?

Materiału do nauki jest po prostu za dużo, i jest zbyt trudny. Dlatego wiele uczniów nie nadąża.
Jestem pewny że 3/4 materiału którego się uczę (i uczyłem do tej pory) nigdy mi się nie przyda :ziober2:
Polskie realia.
Teraz pytanie:
Po co mi 18 przedmiotów w technikum? Rozumiem, mam mieć maturę itd... ale matura przecież jest z 4 przedmiotów tak?? więc po co mi reszta? :and: :woot:
BrakNatchnienia
BrakNatchnienia
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. udzielał Wam ktoś korepetycji ? 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ? 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

W gimnazjum, matematyka.

W jakimś sensie tak ale nie tylko uczniowie ale nauczyciele stawiani są w złym świetle bo skoro tyle uczniów bierze prywatne lekcje może świadczyć także o tym ze nauczyciel nie umie wytłumaczyć materiału na lekcji.

Nie potrafię. :and:
bracholek
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 10
bracholek
  19 Agosto 2008
KUPONY :D
Owieczka
Owieczka
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

dziadek matematyk pomagał mi przygotowywać się do matury :F

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?

w uczniu
sraka w głowie, uczyć im się nie chce, po szkole komputer i koledzy/koleżanki i takie głupie myslenie:rodzice załatwią mi korepetycje i sobie zdam wszystko pod koniec :and: tak to odbieram

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. udowodnij, że 2+2 nie równa się 4.

zależy czy 2 jest wartością bezwzględną:woot:
iZziaaa
iZziaaa
  19 Agosto 2008
Owieczka
Owieczka: zależy czy 2 jest wartością bezwzględną

ale wartosc bezwzgelda z 2 to i tak 2;P
wec 2+2 to 4
Owieczka
Owieczka
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale wartosc bezwzgelda z 2 to i tak 2;P wec 2+2 to 4

ja się nie znam :lol2:
iZziaaa
iZziaaa
  19 Agosto 2008
Owieczka
Owieczka: ja się nie znam

hehe ^
:mrgreen:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: na początek rebus, co by Was zachęcić do myślenia i umilić czas :

Kupon... :woot:
miała być Kupa :and:

Konto usunięte

nigdy

Konto usunięte

a nie wiem.. może to taki trend.. miec korki..
chociaż.. problemów jest wiele.. czasami.. uczeń nie rozumie to co się dzieje na lekcjach ..czasami naucziel nie potafi wyjasnic.. albo jest ktos ambitny .. i się dokształca

Konto usunięte

kurde.. gdzieś o tym czytałem :woot:
...Ignorance is bliss...
Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

Tak z matmy, konkretnie to całek nie mogłem ogarnąć i dalej nie mogę :lol2:

Konto usunięte
Konto usunięte: czy fakt, że coraz większa liczba uczniów musi brać prywatne lekcje, by 'zrozumieć', rzuca złe światło na poziom polskiego szkolnictwa, nieumiejętność nauczycieli czy może problem tkwi w uczniu, który nie nadąża ?

Myślę, że problem tkwi w uczniu, teraz młodzieży nie w głowie ksiażki tylko sex drugs and rock'n roll

Konto usunięte

Kurde, gdzieś to czytałem chyba na jakimś forum matematycznym
Rosiczka00
Rosiczka00
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: 2. nieumiejetnosci uczenia nauczycieli

albo i nieumiejętność ogarnięcia wszystkiego przez uczniaków :>

Konto usunięte
Konto usunięte: nie, bo to za słodko jak na moją psychikę było :D

ah, rozumiem.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jestem pewny że 3/4 materiału którego się uczę (i uczyłem do tej pory) nigdy mi się nie przyda

każdy tak myśli, też tak miałam :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Po co mi 18 przedmiotów w technikum? Rozumiem, mam mieć maturę itd... ale matura przecież jest z 4 przedmiotów tak?? więc po co mi reszta?

może na studiach przynajmniej zaprocentuje :>

Konto usunięte
Konto usunięte: W jakimś sensie tak ale nie tylko uczniowie ale nauczyciele stawiani są w złym świetle bo skoro tyle uczniów bierze prywatne lekcje może świadczyć także o tym ze nauczyciel nie umie wytłumaczyć materiału na lekcji.

zresztą zwykle w klasach jest po 30 osób, nie ma czasu na 'indywidualne podejście'.
A tak, to korepetytor wbija do głowy do skutku :P
baskas4
baskas4
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ah, rozumiem.

ten to był ziom :D
Rosiczka00
Rosiczka00
  19 Agosto 2008

wybaczcie, nie moja wina że edycji postów nie ma :F

RexMundi
RexMundi: a nie wiem.. może to taki trend.. miec korki.. chociaż.. problemów jest wiele.. czasami.. uczeń nie rozumie to co się dzieje na lekcjach ..czasami naucziel nie potafi wyjasnic.. albo jest ktos ambitny .. i się dokształca

właśnie, może być i tak ;)

RexMundi
RexMundi: kurde.. gdzieś o tym czytałem

Qbkens
Qbkens: Kurde, gdzieś to czytałem chyba na jakimś forum matematycznym

nam tak babka na matmie powiedziała, ale już nie pamiętam o co chodziło :P
w matematyce nie ma rzeczy niemożliwych :ziober2:

Qbkens
Qbkens: Tak z matmy, konkretnie to całek nie mogłem ogarnąć i dalej nie mogę

podejrzewam, że na studiach pomoc z matmy mi się tez przyda :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.