19agusss91
19agusss91
  10 Octubre 2008 (pierwszy post)

czy sadzicie ze istnieje mozliwosc ze na maturze 2010 zniosa jednak matematyke jako obowiazkowy przedmiot dla zdajacych (czyli dla rocznika 91)? ;p

19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja jestem przed maturą i jestem za pisaniem...

no ok, szanuje Twoje zdanie :)
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czy sadzicie ze istnieje mozliwosc ze na maturze 2010 zniosa jednak matematyke jako obowiazkowy przedmiot dla zdajacych (czyli dla rocznika 91)? ;p

Sa ludzie humanisci i sa ludzie - umysly scisle...
nie kazdy jest humanista a musi zdawac polski, dlaczego, wiec matematyka mialaby nie byc obowiazkowym przedmiotem? :woot:
powinny byc rowne szanse dla maturzystow, dlatego uwazam, ze to dobry pomysl ;]
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
martusia1540
martusia1540
  12 Octubre 2008

Tak to straszne ubolewam nad tą maturą z matematyki...i nie powinna być obowiązkowa ktoś tu zaraz powie ,że j.polski jest obowiązkowy więc czemu nie matma ,a no dlatego ,że nie każdy potrafi liczyć niektórzy by chcieli ,a i tak im nie wychodzi...co do polskiego nie ma wątpliwości, że każdy z nas powinien czytać(ze zrozumieniem-analfabetów użytkowych nie brakuje!) i mówić poprawnie...przecież to nasz język!

MisiaV
MisiaV
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: o do polskiego nie ma wątpliwości, że każdy z nas powinien czytać(ze zrozumieniem-analfabetów użytkowych nie brakuje!) i mówić poprawnie...przecież to nasz język!

to nie jest argument :)
Liberty1991
Liberty1991
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: co do polskiego nie ma wątpliwości, że każdy z nas powinien czytać(ze zrozumieniem-analfabetów użytkowych nie brakuje!) i mówić poprawnie...przecież to nasz język!

a matma i logicznie myślenie to co? jak chcesz pozostać debilem do końca życia, to proszę bardzo. Bez matmy na pewno ci się to uda...
martusia1540
martusia1540
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a matma i logicznie myślenie to co? jak chcesz pozostać debilem do końca życia, to proszę bardzo. Bez matmy na pewno ci się to uda...

mhm...czyli uważasz...że roczniki ,które nie miały na maturze obowiązkowej matematyki to debile...żal mi Cię!
...uważam, że matematyka nie jest mi potrzebna do logicznego myślenia...jestem też zdania, że podstawy typu dodawanie, mnożenie, procenty i lokaty przydają się w życiu ,ale czy musimy brnąć w rzeczy całkowicie nie przydatne...?
19agusss91
19agusss91
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jestem też zdania, że podstawy typu dodawanie, mnożenie, procenty i lokaty przydają się w życiu ,ale czy musimy brnąć w rzeczy całkowicie nie przydatne...?

zgadzam sie jak najbardziej z tym! bo do czego przyda mi sie zliczanie wielomianow, redukowanie pozniej, zaznaczanie nierownosci czy rozszerzanie wyrazen wymiernych albo obliczanie symetralnej odcinka no i inne takie pi.:cenzura:.y... no bez przesady. logicznosc myslenia chyba nie polega na tym aby znac wszyelakie wzory jakie tylko istnieja...

Konto usunięte
Konto usunięte: jestem też zdania, że podstawy typu dodawanie, mnożenie, procenty i lokaty przydają się w życiu

tez jestem tego zdania! jakies pola tez, oprocentowania itd. chociaz w dzisiejszych czasach idziemy wziac kredyt np i wszystko mamy podane jak na tacy od przedstawicieli handlowych ;] wiec zmierzamy do nikad chyba...
Liberty1991
Liberty1991
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no bez przesady. logicznosc myslenia chyba nie polega na tym aby znac wszyelakie wzory jakie tylko istnieja...

tu nie chodzi o wykorzystanie wiedzy w praktyce, ale o trening umysłowy! Skoro nie umiecie nawet czytać ze zrozumieniem, to będziecie się burzyć także o maturę z polskiego.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.