19agusss91
19agusss91
  10 Octubre 2008 (pierwszy post)

czy sadzicie ze istnieje mozliwosc ze na maturze 2010 zniosa jednak matematyke jako obowiazkowy przedmiot dla zdajacych (czyli dla rocznika 91)? ;p

19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wystarczy tylko kilka ćwiczeń przed maturą. Tyle.

nie KILKA, tylko KILKASET. moja nauczycielka od matematyki ciagle powtarza ze 3h matematyki ktore mam w tygodniu to stanowczo za malo na powtarzanie materialu i robienie nowych rzeczy, tlumaczenie i cwiczenie tego ciagle... musi powtarzac material z 1 klasy, jak i realizowac tez z 2, a pozniej z 3 klasy...
justisssia
justisssia
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: i tak obserwujac spadajace progi punktowe chociazby, roczniki sa coraz gorsze. tak jak gadalam z moja nauczycielka to mowila ze tak jak jeszcze niedawno komis zdawalo np. 3 czy 4 uczniow, tak w tym roku bylo ich ok. 30. wiec statystyki mowia same za siebie i nie zmienimy tego, takie nam rosnie spoleczenstwo. kazdy to potwierdzi...

Dlatego, że coraz bardziej się pobłaża i ludzie są coraz bardziej leniwi.
justisssia
justisssia
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie KILKA, tylko KILKASET. moja nauczycielka od matematyki ciagle powtarza ze 3h matematyki ktore mam w tygodniu to stanowczo za malo na powtarzanie materialu i robienie nowych rzeczy, tlumaczenie i cwiczenie tego ciagle... musi powtarzac material z 1 klasy, jak i realizowac tez z 2, a pozniej z 3 klasy...

Kilka schematycznych ćwiczeń rozwiązać sobie samemu w domu przed maturą. Przecież podstawa to banał. Ja tak zrobiłam i zdałam na 96%.
19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zdałam na 96%.

to rowniez gratuluje :)
justisssia
justisssia
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to rowniez gratuluje :)

Ale to podstawa. Teraz żałuję że nie wzięłam jednak rozszerzonej, chociaż na studia się dostałam .
19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dlatego, że coraz bardziej się pobłaża i ludzie są coraz bardziej leniwi.

troche sie zgodze, ale troche i nie. nie wiem czy poblazaja... leniwi? no moze i tak. ale to raczej wina tego tez, ze za duzo wymagaja. jakbysmy tak naprawde mieli codziennie dzien w dzien byc przygotowani idealnie na wszystko, miec wszystkie zadania domowe, to nie spalibysmy w ogole. ja wole czasem nie zrobic zadania domowego, czy tez sie nie przygotowac, a wole sie wyspac chociaz ze 3 godziny. jakos wole zadbac troche o zdrowie... czasem nauczyciel mysli ze jego przedmiot jest najwazniejszy... no i co zrobic? nic. tyle ze u mnie czasem jest tak ze nawet jak przed lekcja zglosi sie brak zadania domowego to mozesz i tak dostac 1. np wlasnie z matematyki. mimo ze codziennie mamy zadawane po kilka zadan i od razu na nastepny dzien trzeba je miec zrobione. az po prostu nie jest sie w stanie... ehh. gdyby tylko przykladac sie do tych przemiotow ktore faktycznie sie zdaje to rozumiem. ale walka o dobre oceny na swiadectwo nawet gdy idzie sie na studia humanistyczne, to kazdy chce miec chociaz dostateczny nawet z fizyki. bardziej ambitni - nawet dobry ;] wiec troche pracy trzeba w to wlozyc. wniosek z tego taki, ze dobra powinna miec ok. 34 godzin :)
19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale to podstawa. Teraz żałuję że nie wzięłam jednak rozszerzonej, chociaż na studia się dostałam .

tez bede zdawac jak juz to podstawe! o rozszerzeniu mowy nie ma ;p chociaz w gim. mialam raz szostke z matematyki :szok2: no ale... ;) co gimnazjum to gimnazjum, a co matura to matura :) podstawowa dobrze napisana mi wystarczy. chcialabym chociaz te 60% miec, ale no nie wiem ;/
justisssia
justisssia
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale walka o dobre oceny na swiadectwo nawet gdy idzie sie na studia humanistyczne, to kazdy chce miec chociaz dostateczny nawet z fizyki.

Na mojej uczelni świadectwa nawet nie chcieli - liczyły się wyniki matury nie średnia.
justisssia
justisssia
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: podstawowa dobrze napisana mi wystarczy. chcialabym chociaz te 60% miec, ale no nie wiem ;/

Jeżeli choć trochę przećwiczysz zadania przed maturką, to zdasz bez problemu nawet na więcej - poziom podstawy jest banalny.
19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli choć trochę przećwiczysz zadania przed maturką, to zdasz bez problemu nawet na więcej - poziom podstawy jest banalny.

mature mam w sumie za rok i 7 miesiecy (?) w kazdym badz razie maj 2010. wiec jeszcze troche czasu mam, ale no cwiczyc zamierzam ;) musze zdac w koncu! i nie chce miec poprawki. ale co bedzie to bedzie... ehh... jednak troszke mnie to przeraza wszystko. tak to do rocznika 1990 zdaja 3 przedmioty (jezyk polski, obcy i wybrany przedmiot) a my juz 4 bo jezyk polski, obcy, matematyke i przedmiot wybrany... ale nie ma sie co zalamywac, wszystko jest dla ludzi :mrgreen: matura z matematyki tez ;p
xXxKroplaRosyxXx
xXxKroplaRosyxXx
  11 Octubre 2008
na pewno nie zniosą :and:
a szkoda:mrgreen:
19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: na pewno nie zniosą

"nigdy nie mow nigdy" ;p przeksztalce jako "nigdy nie mow na pewno" ;p bym sie bardzo ucieszyla gdyby zniesli, ale jakos chyba male szanse na to :( niestety. ale damy rade! piszemy jako pierwsi, moze jakas ulga? :D takie z nas kroliczki doswiadczalne... ale mysle ze jak zobacze wyniki ze np. 80% osob z calej polski nie zda, to moze wycofaja dla 92? :D jak myslicie? :lol2:
xOxpromiscuousxOx
xOxpromiscuousxOx
  11 Octubre 2008

chciałabym żeby znieśli...

19agusss91
19agusss91
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: chciałabym żeby znieśli...

ci co sa przed matura tez tego chca, ci co po maturze mowia ze mamy pisac bo bla bla bla.. ciekawe czy gdyby oni byli na naszym miejscu i mialoby to w wieeelu przypadkach zawazyc na dostaniu sie na studia to czy by mieli takie samo zdanie jak maja...
Liberty1991
Liberty1991
  11 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ci co sa przed matura tez tego chca, ci co po maturze mowia ze mamy pisac

ja jestem przed maturą i jestem za pisaniem...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.