Witam
ostatnio na matmie u mnie taka zabawna sytuacja wynikła :) tzn rozmowa pani profesor z uczniem ;d
Przy tablicy : Artur robi zadanie z matematyki , z ułamkami zwykłymi.W pewnym momencie pani widzi jego pomyłkę i pyta go : "Artur,a co zrobileś z tymi 3/4 ?" A ktoś z klasy odzywa się "wypił" :d cała klasa miała pompe ;d
no więc ,czy u was na lekcjach też jest śmiesznie?nauczyciele opatrznie badz nie opatrznie 'popisuja' sie takimi wypowiedziami jak ta ?
"Sperma ma smak...- tłumaczy nauczycielka na lekcji biologii...w pewnym momencie ktoś pyta : " A skąd pani wie?Próbowała pani?!" na to nauczycielka : "No wiesz,to było niesmaczne " :D (ale co ? pytanie czy sperma ) ? :)
pozdrawiam
lista tematów
Co zrobiłeś z tymi 3/4 ? Czyli najlepsze teksty nauczycieli :) strona 3 z 3
moja nauczycielka od j.niemieckiego gdy zapytamy się jej czy może przetłumaczyć coś na język polski, zawsze zacznie tłumaczyć od słów "po polskiemu to będzie tak..."
a matematyczka, gdy chce nas o coś zapytać zawsze mówi "ja mam takie zapytywanie..."
a gdy polonistka zapytała skąd wzięło się imie Platon usłyszała odpowiedź "pewnie z tej księgarni, która jest na rondzie w naszym mieście" (bo księgarnia ma nazwę "Platon")