Witam
ostatnio na matmie u mnie taka zabawna sytuacja wynikła :) tzn rozmowa pani profesor z uczniem ;d
Przy tablicy : Artur robi zadanie z matematyki , z ułamkami zwykłymi.W pewnym momencie pani widzi jego pomyłkę i pyta go : "Artur,a co zrobileś z tymi 3/4 ?" A ktoś z klasy odzywa się "wypił" :d cała klasa miała pompe ;d
no więc ,czy u was na lekcjach też jest śmiesznie?nauczyciele opatrznie badz nie opatrznie 'popisuja' sie takimi wypowiedziami jak ta ?
"Sperma ma smak...- tłumaczy nauczycielka na lekcji biologii...w pewnym momencie ktoś pyta : " A skąd pani wie?Próbowała pani?!" na to nauczycielka : "No wiesz,to było niesmaczne " :D (ale co ? pytanie czy sperma ) ? :)
pozdrawiam
Co zrobiłeś z tymi 3/4 ? Czyli najlepsze teksty nauczycieli :) strona 2 z 3
- w klasie cisza a pani od matmy: ojej nie moge trafić w dziurkę!! (chodziło o długopis i nasadkę)
i jeszcze duzo chociaz nie moge przypomnieć najfajniejszych...
przypomniała mi się fizyka w gimnazjum. Nauczyciel: "koleżanko potrzyj pałeczkę."
pf

Od pierwszego września w mojej szkole wydłużyli przerwy, dlatego większość osób zwalnia kilka minut przed dzwonkiem, by zdążyć na autobus.
nauczycielka: "jedyną osobą, którą dziś zwolnię jest Paulina, którą gwałcą"
mi to już wiele tekstów z głowy wyleciało, jedynie pamiętam tekst dyrektora (który był jak sraczka - przylazł nie wiadomo kiedy i za cholere nie chciał odejść, tylko robił wyklad na 30 minut, klasa na stojąco):
(kontekst-wybór dobra lub zła)
"jedni wolą zapach śmierdzących skarpetek a inni zapach pomarańczy..."
mam ich na pęczki:
ale dziewczyno chłopie, Ty mi się popraw z tym...
Kpisz czy o drogę pytasz?
Skrócić to ja ciebie mogę
nie mnożymy na krzyż - na krzyż to możesz od Gwiazdora dostać
bo zaraz wyciągnę mojego długiego, brązowego.." (nauczyciel macha paskiem od spodni...
ja Ci kiedyś tą głowę razem z płucami wyrwę
Schowajcie wszystko,żebyśmy nie popadli w konflikt tragiczny
Nie ziewaj bo Ci łabądko wleci
Podajcie przykład zbioru pustego... - No zbiór wielorybów w kanale Obry
a cóż to za sztuczki magiczne... kreda nie pisze"
Chłopcze!!! nic nie robisz, tylko fajki palisz
Gdybym była wrednym nauczycielem, to kazałabym wam wyjąć kartki...więc wyciągamy karteczki!!
Marcin, co ty tam robisz? Ty się tam dobrze kryjesz, ale ja cię widzę!
i wiele innych :)
U mnie ostatnio dyrka zrobiła 5 minutowy apel. I zaczęła gadać o tym, że dziewczyny noszą za krótkie bluzki. No i powiedziała że ma nie być takich sytuacji, że (cytuje:) "zakładacie krótki bluzki, a później na mój widok sobie obciągacie" Cała szkoła w śmiech, dyrektorka zrobiła się czerwona, ale zaczęła kontynuować przymówienie i na koniec powiedziała, że (cytuje:)" chłopcy chodzą na lekcji do toalety i zakłócają spokój głośnym waleniem"
Coś niewyżyta ta moja p. Dyrektor :)
"Wytrzej tablicę" O_o tekst matematyczki, który powtarza się praktycznie codziennie.
Taka zabawna sytuacja które niedawno miała miejsce;-)
Iza siedziała z Koko w ławce. Była to lekcja WDŻ. Iza czytała coś w zeszycie, a Koko na to - pokaż! Iza mówi, że nie. Zaczęli się właśnie w ten sposób przekomarzać. Pani się wkurzyła i powiedziała tak:
- M, to już o molestowanie zahacza!
Cała klasa w śmiech... Koko na to:
- Ale ja chciałem zobaczyć, chociaż mały kawałeczek!
Pani zaczęła się śmiać:
- No właśnie od tego zaczyna się molestowanie - od chęci zaglądnięcia.
-skąd to wziełąś !? z kosmosu?
-robimy notatke
dziś na polskim dziewczyna z klasy zaczeła miauczec , a cala klasa w smiech ;D nauczycielka sie tylko dziwnie popatrzyla ;D
w gim. zawsz ena religi. jeszcze ktos nie usiadl w ostatniej lawce dobrze a katacheta : ostatni będa pierszymi prosze do pierwszej ławki XD
oj mnnostwo tego było. ale nie jestem w stanie sobie teraz przypomnieć ;p