reewers
reewers
  24 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Witam

Już za pół roku matura. Jestem w klasie politechnicznej czyli z rozszerzoną matematyką. Niestety moje oceny z matematyki nie są zbyt optymistyczne. Teraz mam problem ponieważ na pewno chce zdawać mature z matematyki jako przedmiot obowiazkowy ale nie wiem czy ma to być poziom podstawowy czy rozszerzony. Chciałbym się dostać na jakas uczelnie ( interesowałby mnie kierunek finanse i rachunkowość lub coś podobne). I teraz pytanie do was : co byście zrobili na moim miejscu ? Czy z maturą podstawową z matematyki mam jakiekolwiek szanse by się dostać na uczelnie wyższą ? Proszę o rady i pozdrawiam

neochrysaor
neochrysaor
  27 Septiembre 2008

UMK nic nie jest wart :) Przyjmują tam każdego. Jedyne liczące się ośrodki naukowe w Polsce to: UW, UWr, SGH, PW, PWr.

Na UW też są zaszczytne kierunki: Bibliotekoznastwo
Na SGGW masz też super ciekawe kierunki: Ogrondictwo, Technologia drewna (?)

Cenię tylko poważne uczelnie.

justisssia
justisssia
  27 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Cenię tylko poważne uczelnie.

Napisałeś gościowi wyraźnie, że nie dostanie się nigdzie. A nie, że nie na 'poważne' uczelnie.

Konto usunięte
Konto usunięte: UMK nic nie jest wart :) Przyjmują tam każdego.

Każdego? I może jeszcze na każdy kierunek?

Konto usunięte
Konto usunięte: Na UW też są zaszczytne kierunki: Bibliotekoznastwo Na SGGW masz też super ciekawe kierunki: Ogrondictwo, Technologia drewna (?)

Mnie jakoś specjalnie nie pociągają te zaszczytne i super ciekawe kierunki. -.=
Kwestia gustu?

Konto usunięte
Konto usunięte: Jedyne liczące się ośrodki naukowe w Polsce to: UW, UWr, SGH, PW, PWr.

UAM niet? -.-
neochrysaor
neochrysaor
  27 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie jakoś specjalnie nie pociągają te zaszczytne i super ciekawe kierunki. -.= Kwestia gustu?

Super, co studiujesz?

Na UW jest tylko kilka fajnych kierunków: matematyka, informatyka, fizyka, chemia, historia, prawo, biotechnologia. Pozostałe są jakieś dziwne.
justisssia
justisssia
  28 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Super, co studiujesz?

Póki co zaczynam zarządzanie, ale zawsze marzyła mi się skandynawistyka.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.