reewers
reewers
  24 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Witam

Już za pół roku matura. Jestem w klasie politechnicznej czyli z rozszerzoną matematyką. Niestety moje oceny z matematyki nie są zbyt optymistyczne. Teraz mam problem ponieważ na pewno chce zdawać mature z matematyki jako przedmiot obowiazkowy ale nie wiem czy ma to być poziom podstawowy czy rozszerzony. Chciałbym się dostać na jakas uczelnie ( interesowałby mnie kierunek finanse i rachunkowość lub coś podobne). I teraz pytanie do was : co byście zrobili na moim miejscu ? Czy z maturą podstawową z matematyki mam jakiekolwiek szanse by się dostać na uczelnie wyższą ? Proszę o rady i pozdrawiam

XxPaaaUliiiNkAxX
XxPaaaUliiiNkAxX
  24 Septiembre 2008

musisz sprawdzic na uczelni jak przeliczaja punkciki...
na niektórych uczelaniach punkty z rozszerzonej licza x2

reewers
reewers
  24 Septiembre 2008

No wiem że razy 2 ale jeżeli mam niezdać a na pewno jest wiekszo ryzyko niz podstawa:/ nie wiem już sam ... proszę o dalsze opinie

martyna1517
martyna1517
  24 Septiembre 2008

ja jestem w kalsie pierwszej w liceum i wiem ze mature bede zdawac na poziomie podstawowoym

XxPaaaUliiiNkAxX
XxPaaaUliiiNkAxX
  24 Septiembre 2008

A ja w 2 lo i wiem ze matura z matmy to tylko podstawa...
Moj rocznik bedzie jako pierwszy pisał obowiązkową...:(
Aż strach pomyśleć...:(

kuba92762
kuba92762
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A ja w 2 lo i wiem ze matura z matmy to tylko podstawa... Moj rocznik bedzie jako pierwszy pisał obowiązkową...:( Aż strach pomyśleć...:(

Malo osob zda z naszego rocznika w polsce i wycofaja ja na nastepny rok i to mnie najbardziej boli:P
XxPaaaUliiiNkAxX
XxPaaaUliiiNkAxX
  24 Septiembre 2008

No ja tez tak mysle, my bedziemy takimi krolikami doswiadczalnymi:((((

reewers
reewers
  24 Septiembre 2008

Czekam na dalsze opinie

XxPaaaUliiiNkAxX
XxPaaaUliiiNkAxX
  24 Septiembre 2008

Czemu czekasz az ktos ci coś podpowie... idziesz na łatwiznę... a nie lepiej zapytac strszych kolegów, kolezanki... hehehe
Tu raczej nie zaglądają tacy "starsi" hehehehehehe

kris5555
kris5555
  24 Septiembre 2008

zalezy jaka uczelnia, na UE w KRK biora pod uwage jezyk obcy i matme. przelicznik:
jezyk+matma
jak zdajesz na podstawie to wynik matury w % (matma lub jezyk)mnozysz przez 0,7 a jak rozszerzenie to zostaje ilosc %
ja osobiscie radze zevys zdawal jedna z 2 (matma lub jezyk) na rozszerzeniu bo z podstawy to raczej trudno sie dostac
pozdro

Adusia989
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 9
Adusia989
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Już za pół roku matura. Jestem w klasie politechnicznej czyli z rozszerzoną matematyką. Niestety moje oceny z matematyki nie są zbyt optymistyczne. Teraz mam problem ponieważ na pewno chce zdawać mature z matematyki jako przedmiot obowiazkowy ale nie wiem czy ma to być poziom podstawowy czy rozszerzony. Chciałbym się dostać na jakas uczelnie ( interesowałby mnie kierunek finanse i rachunkowość lub coś podobne). I teraz pytanie do was : co byście zrobili na moim miejscu ? Czy z maturą podstawową z matematyki mam jakiekolwiek szanse by się dostać na uczelnie wyższą ? Proszę o rady i pozdrawiam

a rozumiesz matematykę??jeżeli nie idzie Ci ona za dobrze,to zdawaj podstawę. Masz szanse,jeżeli zdawałbyś 1 albo 2 przedmioty oprócz niej na poziomie rozszerzonym.
Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem co znaczy blachara ale dziekuje za komplement

Konto usunięte
Konto usunięte: nie puszczam się chyba że sygnały telefonem

:crylol:
Adusia989
Adusia989
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Tu raczej nie zaglądają tacy "starsi"

właśnie,ze zaglądają i wcale nie idzie na łatwiznę z tym,że pyta kogoś o radę.
Konto usunięte

Konto usunięte

reewers
reewers
  24 Septiembre 2008

W tym problem ze do tego angielski zdaje na podstawie na pewno ...
Prosze o dalsze opinie ...

kris5555
kris5555
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: angielski zdaje na podstawie

to jak chcesz sie dostac na finanse na dobra uczelnie to wydaje mi sie ze matme powinienes zdawac na rozszerzeniu (jesli czujesz sie na silach oczywiscie)
Adusia989
Adusia989
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W tym problem ze do tego angielski zdaje na podstawie na pewno ... Prosze o dalsze opinie ...

a jaki masz przelicznik punktów?? rozszerzenie x3?
Konto usunięte

Konto usunięte

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.