Hej Hej ;) Co sądzicie na temat testów z języka na koniec gimnazjum. Macie jakies pomysły jak mogą wyglądać? ;) I z jakiego języka piszecie? :D
lista tematów
Testy :) strona 5 z 6
I nauczyciele będą większy nacisk na to brali bo jak ja pamiętam czasy gimnazjalne to my się tam na niemieckim obijaliśmy tylko ;D
nauczycielka nic nie robiła a oceny nam dobre wystawiła żebyśmy mieli więcej punktów do gimnazjum , chociaż w sumie niewiele umieliśmy.
Potem przez to wiele osób miało problemy z językiem w szkole średniej
Konto usunięte: I nauczyciele będą większy nacisk na to brali bo jak ja pamiętam czasy gimnazjalne to my się tam na niemieckim obijaliśmy tylko ;D
I tu się nie zgodzę. Polonistka w gimnazjum była moją wychowawczynią mieliśmy 5 godzin polskiego w tygodniu i średnio 3,5 godziny nic nie robiliśmy. Efekt prosty do przewidzenia średnia szkoły w teście 22/50 pkt. Robiła tak z każda klasą i dalej robi ;]
Konto usunięte: I tu się nie zgodzę. Polonistka w gimnazjum była moją wychowawczynią mieliśmy 5 godzin polskiego w tygodniu i średnio 3,5 godziny nic nie robiliśmy. Efekt prosty do przewidzenia średnia szkoły w teście 22/50 pkt. Robiła tak z każda klasą i dalej robi ;]
U mnie też tak było.
Ale zawsze to jednak coś ;]
znajdą się nauczyciele którzy będą w stanie dobrze przygotować uczniow do testu.
Tak jak np moja matematyczka.
Teraz jest tylko na ocene wiec to nie to samo.
A poza tym będą bardziej brane pod uwagę wyniki z testu niz ocena która nie zawsze jest sprawiedliwa.
Bo czasem ten co ma 3 umie wiecej niz ten z 5 a jednak jest gorzej oceniony z różnych powodów :)
Konto usunięte: U mnie też tak było.
Ale zawsze to jednak coś ;]
znajdą się nauczyciele którzy będą w stanie dobrze przygotować uczniow do testu.
Tak jak np moja matematyczka.
Teraz jest tylko na ocene wiec to nie to samo.
A poza tym będą bardziej brane pod uwagę wyniki z testu niz ocena która nie zawsze jest sprawiedliwa.
Bo czasem ten co ma 3 umie wiecej niz ten z 5 a jednak jest gorzej oceniony z różnych powodów :)
Takie sytuacje miejsca mieć nie powinny. Tworzą się przez to zaległości, tracą punkty na teście i często zamyka to im drogę w wyborze lepszej szkoły.
Spadam na mecz