czarna7lalka
czarna7lalka
  18 Agosto 2008 (pierwszy post)

Hej Hej ;) Co sądzicie na temat testów z języka na koniec gimnazjum. Macie jakies pomysły jak mogą wyglądać? ;) I z jakiego języka piszecie? :D

Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: skoro matura jest obowiazkowa z jezyka to i gimnazjalny powinien być ;]

Matura to egzamin dojrzałości. Jest nieporównywalnie ważniejszy niż test gimnazjalny. ;]
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
johana20
johana20: boże ja pisałam 4 lata temu to tego nie było i to tym nie słyszałam

ja pisałam 6 lat temu i jakoś od dawna wiem że jezyk wprowadzają :]
Wystarczy się trochę zainteresować co się na świecie dzieje
I nie nazywaj mnie Bogiem bo się głupio czuję :]
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Matura to egzamin dojrzałości. Jest nieporównywalnie ważniejszy niż test gimnazjalny. ;]

A czy ja napisałam ze nie jest? ;]
Czytaj ze zrozumieniem.
Gimnazjalistom się to bardzo przyda bo już będą mieli lepsze przygotowanie do tej językowej matury :]
johana20
johana20
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wystarczy się trochę zainteresować co się na świecie dzieje

jakoś codziennie oglądam co się dzieje i nie słyszałam mam kolegę w 3 gimnazjum i jakoś mu też nic nie wiadomo
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Gimnazjalistom się to bardzo przyda bo już będą mieli lepsze przygotowanie do tej językowej matury :]

W sumie masz rację.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
johana20
johana20: jakoś codziennie oglądam co się dzieje i nie słyszałam

Bo może nie potrafisz słuchać ze zrozumieniem ?;]

johana20
johana20: mam kolegę w 3 gimnazjum i jakoś mu też nic nie wiadomo

Ludzie, gdzie wy żyjecie :szok2:
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
johana20
johana20: mam kolegę w 3 gimnazjum i jakoś mu też nic nie wiadomo

No to już jest przegięcie. Jak byłem na jego miejscu to interesowałem się tym co będzie na teście.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W sumie masz rację.

I nauczyciele będą większy nacisk na to brali bo jak ja pamiętam czasy gimnazjalne to my się tam na niemieckim obijaliśmy tylko ;D
nauczycielka nic nie robiła a oceny nam dobre wystawiła żebyśmy mieli więcej punktów do gimnazjum , chociaż w sumie niewiele umieliśmy.
Potem przez to wiele osób miało problemy z językiem w szkole średniej
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: I nauczyciele będą większy nacisk na to brali bo jak ja pamiętam czasy gimnazjalne to my się tam na niemieckim obijaliśmy tylko ;D

I tu się nie zgodzę. Polonistka w gimnazjum była moją wychowawczynią mieliśmy 5 godzin polskiego w tygodniu i średnio 3,5 godziny nic nie robiliśmy. Efekt prosty do przewidzenia średnia szkoły w teście 22/50 pkt. Robiła tak z każda klasą i dalej robi ;]
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: I tu się nie zgodzę. Polonistka w gimnazjum była moją wychowawczynią mieliśmy 5 godzin polskiego w tygodniu i średnio 3,5 godziny nic nie robiliśmy. Efekt prosty do przewidzenia średnia szkoły w teście 22/50 pkt. Robiła tak z każda klasą i dalej robi ;]

U mnie też tak było.
Ale zawsze to jednak coś ;]
znajdą się nauczyciele którzy będą w stanie dobrze przygotować uczniow do testu.
Tak jak np moja matematyczka.
Teraz jest tylko na ocene wiec to nie to samo.
A poza tym będą bardziej brane pod uwagę wyniki z testu niz ocena która nie zawsze jest sprawiedliwa.
Bo czasem ten co ma 3 umie wiecej niz ten z 5 a jednak jest gorzej oceniony z różnych powodów :)
johana20
johana20
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: mieliśmy 5 godzin polskiego w tygodniu i średnio 3,5 godziny nic nie robiliśmy

ja tak miałam z nimieckim nauczyciel od niemca prawie całą lekcje przegadał z chłopakami z klany o samochodach i motorach i taki mieliśmy niemiecki w gimnazjum z angielskim praktycznie to samo
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie też tak było. Ale zawsze to jednak coś ;] znajdą się nauczyciele którzy będą w stanie dobrze przygotować uczniow do testu. Tak jak np moja matematyczka. Teraz jest tylko na ocene wiec to nie to samo. A poza tym będą bardziej brane pod uwagę wyniki z testu niz ocena która nie zawsze jest sprawiedliwa. Bo czasem ten co ma 3 umie wiecej niz ten z 5 a jednak jest gorzej oceniony z różnych powodów :)

Takie sytuacje miejsca mieć nie powinny. Tworzą się przez to zaległości, tracą punkty na teście i często zamyka to im drogę w wyborze lepszej szkoły.

Spadam na mecz :bye:
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Takie sytuacje miejsca mieć nie powinny. Tworzą się przez to zaległości, tracą punkty na teście i często zamyka to im drogę w wyborze lepszej szkoły.

Ale wiekszość to nawet o tym nie mysli. Cieszą się że mają "luz" :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Spadam na mecz

:bye:
Kocieee
Kocieee
  26 Agosto 2008

jak mogą wyglądać? ;
Nie dostaliście próbnych z kuroatorium ? :and:

Kocieee
Kocieee
  26 Agosto 2008

Są prote tylko 40 ptk.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.