poetess
poetess
  31 Agosto 2008 (pierwszy post)
No właśnie, temat opieram na wydarzeniu w Sanockiej szkole. Mianowicie kiedyś było głosno w informacjach o dziewczynie, która na lekcji, zamiast się uczyć, masturbowała swojego kolege. Fim był w internecie ( oczywiscię już dawno usunięty ).
Przeżyłam szok :szok2:
Jak można dopuścić do takiego zdarzenia?
Jak puste łby muszą mieć takie dzieciaki ?
Jaka kara za taki "wybryk"? :zonk:

Zmieniając trochę temat.
Schemat:
Niepełnoletnia dziewczyna, uczennica ( czesto nawet gimnazjum, sama mam taką "znajomą" ) zachodzi w ciąże.
Uważacie, że szkoła powinna ją jakoś "ukarać" ( nie wiem, może wydalić ze szkoły (?) )? ;i ojca dziecka oczywiscie też.
Czy jednak już sami wystarczająco mocno skomplikowali sobie życie? :woot:

Taki temat trochę o kant tyłka potłuc, ale nudzi mi się
pozdrawiam
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
aaPaulinka
aaPaulinka: Skoro zaszła w ciążę to chyba też "już jest kobietą" więc nie wiem dlaczego tak to podkreśliłaś tam ;) Ja swojego zdania nie zmienię. Zaszła w ciąże, trudno. Ale nie jest to powód do tego żeby karać kogoś.... A tym bardziej wyrzucać ze szkoły.... Może jeszcze nie wiem odizolować ją od ludzi? Zamknąć w domu na 9 miesięcy?

fizycznie moze i kobieta..mniejsza
Nie, ja tez wcale nie jestem za wydaleniem ze szkoly, ale uważam, ze powinna być traktowana jak każda uczennica i skoro jest juz taka "dorosla", to powinna sobie radzić i z dzieckiem i ze szkola na tych samych warunkach, co każdy.
Konto usunięte
Konto usunięte: w ogóle dla takich gówniar to powinna być prawna aborcja..

No co Ty, wtedy by wiedzialy, że mogą się dÓpczyć ile chca, potem dziekco sie usunie i po sprawie :and:
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No co Ty, wtedy by wiedzialy, że mogą się dÓpczyć ile chca, potem dziekco sie usunie i po sprawie

znaczy zapomniałem dodać, że ja także powinna spotkać kara.. i to adekwatna..
głupotę trzeba tępić..
MajkaSasiadka
MajkaSasiadka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w ogóle dla takich gówniar to powinna być prawna aborcja..

no bez przesady, chcesz zabić dziecko, które niczemu nie jest winne? jestem przeciw aborcji, nawet dla dziewczyn niepełnoletnich, skoro zaszła w ciążę, niech urodzi dziecko, a potem, jeśli nie da rady go wychować, niech odda do adopcji.
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: znaczy zapomniałem dodać, że ja także powinna spotkać kara.. i to adekwatna.. głupotę trzeba tępić..

Aborcja to jednak zły pomysl ...
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Aborcja to jednak zły pomysl ...

ja tak nie uważam..

co nie znaczy, że jestem za aborcją na życzenie..
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tak nie uważam..

Dla niektórych zwyrodnionych dzieciaków abrocja byłby wręcz nagrodą :and:
aaPaulinka
aaPaulinka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No co Ty, wtedy by wiedzialy, że mogą się dÓpczyć ile chca, potem dziekco sie usunie i po sprawie

też tak sądzę. Nie dla aborcji....!
MajkaSasiadka
MajkaSasiadka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla niektórych zwyrodnionych dzieciaków abrocja byłby wręcz nagrodą

Dokładnie, zaszła w ciążę, usunie i po problemie i może dalej robić to, co wcześniej, dlatego też skoro była na tyle dorosła, aby uprawiać sex, to niech i wychowa to dziecko, przynajmniej poniesie jakieś konsekwencje swojej głupoty.
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to niech i wychowa to dziecko, przynajmniej poniesie jakieś konsekwencje swojej głupoty.

albo nie wychowa.. wyrzuci na śmietnik, pobije, skatuje albo wyrzuci z okna...
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: albo nie wychowa.. wyrzuci na śmietnik, pobije, skatuje albo wyrzuci z okna...

Patrza w ten sposob, to kazdej kobiecie trzeba byloby usuwać dziecko, bo może byc potencjalnym katem :and:
MajkaSasiadka
MajkaSasiadka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: albo nie wychowa.. wyrzuci na śmietnik, pobije, skatuje albo wyrzuci z okna...

w takich przypadkach jestem za karą śmierci :and:
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Patrza w ten sposob, to kazdej kobiecie trzeba byloby usuwać dziecko, bo może byc potencjalnym katem

nie.. ale gimnazjalistka ma co innego w głowie w większości przypadków i naprawdę jest większe prawdopodobieństwo takiego zachowania...
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie.. ale gimnazjalistka ma co innego w głowie w większości przypadków i naprawdę jest większe prawdopodobieństwo takiego zachowania...

No prawdopodobienstwo moze i tak, ale nie mozna generealizowac i mowic, że kazda gimnazjalistka bedzie robic takie rzeczy ze swoim dzieckiem .
WrednaMisia
WrednaMisia
  31 Agosto 2008

Powinni wywalić taką :tak:

SchreixD
SchreixD
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak można dopuścić do takiego zdarzenia? Jak puste łby muszą mieć takie dzieciaki ? Jaka kara za taki "wybryk"?

Nie wiem . Nie wiem . Duża .
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.