poetess
poetess
  31 Agosto 2008 (pierwszy post)
No właśnie, temat opieram na wydarzeniu w Sanockiej szkole. Mianowicie kiedyś było głosno w informacjach o dziewczynie, która na lekcji, zamiast się uczyć, masturbowała swojego kolege. Fim był w internecie ( oczywiscię już dawno usunięty ).
Przeżyłam szok :szok2:
Jak można dopuścić do takiego zdarzenia?
Jak puste łby muszą mieć takie dzieciaki ?
Jaka kara za taki "wybryk"? :zonk:

Zmieniając trochę temat.
Schemat:
Niepełnoletnia dziewczyna, uczennica ( czesto nawet gimnazjum, sama mam taką "znajomą" ) zachodzi w ciąże.
Uważacie, że szkoła powinna ją jakoś "ukarać" ( nie wiem, może wydalić ze szkoły (?) )? ;i ojca dziecka oczywiscie też.
Czy jednak już sami wystarczająco mocno skomplikowali sobie życie? :woot:

Taki temat trochę o kant tyłka potłuc, ale nudzi mi się
pozdrawiam
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
aaPaulinka
aaPaulinka: acha. w jaki sposób jej ciąża zdemoralizuje innych? nie wiem, reszta jej koleżanek też postanowi sobie zrobić dzieciaczka?

W taki, że sobie pomyśla , że nie czekają tych co wpadli żadne konsekwencje ( oczywiscie procz dziecka )pomimo, iz zrobili coś, czego nie powinnni i co nie ;powinno miec miejsca.
aaPaulinka
aaPaulinka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W taki, że sobie pomyśla , że nie czekają tych co wpadli żadne konsekwencje ( oczywiscie procz dziecka )pomimo, iz zrobili coś, czego nie powinnni i co nie ;powinno miec miejsca.

hmmm.... ja to postrzegam inaczej. Właśnie jakby zobaczyli ile koleżanka ma problemów przez tą ciąże, to odechciałoby im się takich atrakcji.... ;]
x10SiejaBball10x
x10SiejaBball10x
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: dne konsekwencje ( oczywiscie procz dziecka )

sama konsekwencja - miec dziecko - powinna ich oddalic od tego.
BakaMomo
BakaMomo
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Chodzilo mi o aspekt "demoralizacji" reszty uczniów, że trzeba bylo myśleć głową a nie dÓpą.

Jak uczeń jest zdemoralizowany i myśli dupą, to nawet wydalenie ze szkoły ciężarnej koleżanki i ojca jej dziecka nic nie zmieni.
Bo dzieciak pomyśli "jej się nie udało ale ja jestem ostrożna/ostrożny i mi się to nie przytrafi" :)
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a jesli to z gwaltu? i dziewczyna nie chce robic aborcji? to co? ma nie chodzic do szkoly bo ma dziecko w brzuchu? to tym bardziej powinna ja skonczyc i znalezc normalna prace

ehh..ok, precyzuje, dziewczyna była świadoma, zwyczajnie dala dÓpy :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Szkola nie ma nic do rzeczy. Jezeli sie dobrze uczy, niech sie uczy dalej . To jej sprawa, ze jest w ciazy. .

Dobra, to dam to na przykladzie z życia wziętym. Moja "znajoma" urodziła w 3. klasie gimnazjum i była na zupelnie innych warunkach, nauczyciele jezdzali do niej, żeby zaliczyla klasówki, miała różne ulgi ( no bo, że niby świeżo upieczona mamusia ). Czy to jest ok?
BakaMomo
BakaMomo
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy to jest ok?

Przesada w każdą stronę nie jest dobra.
aaPaulinka
aaPaulinka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobra, to dam to na przykladzie z życia wziętym. Moja "znajoma" urodziła w 3. klasie gimnazjum i była na zupelnie innych warunkach, nauczyciele jezdzali do niej, żeby zaliczyla klasówki, miała różne ulgi ( no bo, że niby świeżo upieczona mamusia ). Czy to jest ok?

jest ok. Jak mamusia jest osobą 28letnią to też ma różne ulgi. To czemu ma ich nie mieć młodsza dziewczyna? Trudno. Kochała chłopaka, wpadli, nic na to nie poradzi....
vToTylkoJav
vToTylkoJav
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zwyczajnie dala dÓpy

no to chyba kuvwa biedna jest ze ja nie stac na kondomy:ninja:
x10SiejaBball10x
x10SiejaBball10x
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dobra, to dam to na przykladzie z życia wziętym. Moja "znajoma" urodziła w 3. klasie gimnazjum i była na zupelnie innych warunkach, nauczyciele jezdzali do niej, żeby zaliczyla klasówki, miała różne ulgi ( no bo, że niby świeżo upieczona mamusia ). Czy to jest ok?

To jest bardzo ok :tak:
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
aaPaulinka
aaPaulinka: jest ok. Jak mamusia jest osobą 28letnią to też ma różne ulgi. To czemu ma ich nie mieć młodsza dziewczyna? Trudno. Kochała chłopaka, wpadli, nic na to nie poradzi....

No tak, ale 28 letniej kobiecie nalezą sę te ulgi, a nie ma czegoś takiejgo w wypadku dziewczynek, które w wieku 14 lat ( bo tyle miala zachodząc w ciąze ) mają obowiązek się uczyć.
fotkowicz333
fotkowicz333
  31 Agosto 2008

Widać że dyskusja powstałą z nudów..;P
Parę \"od masturbacji\" powinno ukarać się naganą dyrektora szkoły przeprowadzić rozmowę z rodzicami i tyle ze strony szkoły... Rodzice pewnie pociągną to dalej jeśli nie no cóż szkoda dzieci...
A co do dziewczyny w ciąży to można powiedzieć \"zdarza się\" ale gdzie byli rodzice...?

BakaMomo
BakaMomo
  31 Agosto 2008
aaPaulinka
aaPaulinka: Jak mamusia jest osobą 28letnią to też ma różne ulgi.

Różnie to bywa.
Moja koleżanka gdy pojawiła się z brzuchem na roku niestety nie miała tak łatwo.
To jedna z pilniejszych studentek jakie znam...a miała problem z zaliczeniem 2 egzaminów. I to bynajmniej nie z powodu jej nieprzygotowania...po prostu - młoda matka = zuo (w oczach tamtych egzaminatorów) :|
poetess
poetess
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no to chyba kuvwa biedna jest ze ja nie stac na kondomy

albo totalnie nieodpowiedzialna:ninja:
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale co, pozbawić dziecka "rodziców"?

dać rodzinie zastępczej..
tacy rodzicie to nie rodzice..

jeśli rodzina zastępcza ma dać lepszą opiekę..

w ogóle dla takich gówniar to powinna być prawna aborcja..
aaPaulinka
aaPaulinka
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No tak, ale 28 letniej kobiecie nalezą sę te ulgi, a nie ma czegoś takiejgo w wypadku dziewczynek, które w wieku 14 lat ( bo tyle miala zachodząc w ciąze ) mają obowiązek się uczyć.

Skoro zaszła w ciążę to chyba też "już jest kobietą" więc nie wiem dlaczego tak to podkreśliłaś tam ;) Ja swojego zdania nie zmienię. Zaszła w ciąże, trudno. Ale nie jest to powód do tego żeby karać kogoś.... A tym bardziej wyrzucać ze szkoły.... Może jeszcze nie wiem odizolować ją od ludzi? Zamknąć w domu na 9 miesięcy?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.