Daniel21062
Daniel21062
  30 Agosto 2008 (pierwszy post)

Pytanie zawarte w temacie. Jakies pomysly zeby sie wypowiedziec?

agata181192
agata181192
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sądzicie o mundurkach w szkołach?

Mi tam nie przeszkadzają. :nie:
Może dlatego, że nie musiałam i nie będę ich nosić. :ssh::mrgreen:
xXxKroplaRosyxXx
xXxKroplaRosyxXx
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to już przeszłość bynajmniej u mnie

u mnie również.
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
zychu
zychu: a ulica jest Twoją własnością?

a co to ma do rzeczy ? jakoś nie wiedzę związku...

zychu
zychu: jak się nie ma pieniędzy to się nie zakłada rodziny póki nie ma się odpowiednich warunków

powiedz to samotnej matce, której zmarł mąż...
albo rodzinom stoczniowców, których zwolniono z pracy...
zychu
zychu
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: powiedz to samotnej matce, której zmarł mąż... albo rodzinom stoczniowców, których zwolniono z pracy...

tak, to przez to że kogoś zwolnili z pracy to ja mam chodzić ubrany tak jak on (amazing) może jeszcze oddać mu połowę dochodów, nie rozumiem czasami ludzi bo raz się mówi aby nie wpieprzać się w prywatność innych a raz jest inaczej, wolny kraj jak jest wolność słowa to powinno się też móc wyglądać tak, jak mi się podoba a nie narzucać komuś to jak ubrany ma chodzić.
baskas4
baskas4
  31 Agosto 2008
zychu
zychu: a ulica jest Twoją własnością?

naucz się czytać ze zrozumieniem :zonk:
oOoRaDzIaOoO
oOoRaDzIaOoO
  31 Agosto 2008

A u mnie juz nareszcie nie będzie :):)

smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
zychu
zychu: tak, to przez to że kogoś zwolnili z pracy to ja mam chodzić ubrany tak jak on

ale nikt Ci nie każe chodzić ubrany tak samo poza szkoła.. możesz nawet na golasa latać.. wolny kraj..
szkoła to jest INSTYTUCJA....

zychu
zychu: może jeszcze oddać mu połowę dochodów

jeśli chcesz :P
przecież nikt nigdzie nic takiego nie pisał..

zychu
zychu: kraj jak jest wolność słowa to powinno się też móc wyglądać tak, jak mi się podoba a nie narzucać komuś to jak ubrany ma chodzić.

i przecież tak jest.
zychu
zychu
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: szkoła to jest INSTYTUCJA....

PRZYMUSOWĄ

Konto usunięte
Konto usunięte: naucz się czytać ze zrozumieniem

przenośnia/hiperbola/ naucz się innej interpretacji

Konto usunięte
Konto usunięte: i przecież tak jest.

OBOWIĄZKIEM jest edukacja gdzie NAKAZUJĄ jak trzeba chodzić ubranym, bezsensu
MOna2tl
MOna2tl
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Pytanie zawarte w temacie. Jakies pomysly zeby sie wypowiedziec?

Bylam w 3 kalsie gimnazjum, zanim nam uszyli te "munudurki" jesli w ogóle mozna tak na to ubranie mowic, byl juz styczen:zonk: bez sensu bylo płacic ponad 100zł za bluze, top i t-shirt. Teraz to lezy w szafie i nie jest przydatne, bo prawdopodobnie w tym roku juz mundurków nie ebdzie, zalezy to od dyrekcji w szkole.
I tak malo kto w nich chodzi.
smielaq89
smielaq89
  31 Agosto 2008
zychu
zychu: PRZYMUSOWĄ

co nie zmienia faktu, że jest instytucją.

zychu
zychu: OBOWIĄZKIEM jest edukacja gdzie NAKAZUJĄ jak trzeba chodzić ubranym, bezsensu

bo to jest także elementem nauki.
domniczek
domniczek
  31 Agosto 2008

haha ja nie musze nosić ;P
no ale przyjemnie się patrzy na umundurkowaną młodzież xD

zychu
zychu
  31 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: zychu:PRZYMUSOWĄ co nie zmienia faktu, że jest instytucją. zychu:OBOWIĄZKIEM jest edukacja gdzie NAKAZUJĄ jak trzeba chodzić ubranym, bezsensu bo to jest także elementem nauki.

a i btw.! o czym tu mowa, przecież za te mundurki się płaci także (....) chyba to powinno być odwolane bo kolejny wydatek dla rodzica posyłającego swoje dziecko do szkoly a ciuchy tak czy siak musi nosić
smielaq89
smielaq89
  1 Septiembre 2008
zychu
zychu: a i btw.! o czym tu mowa, przecież za te mundurki się płaci także (....) chyba to powinno być odwolane bo kolejny wydatek dla rodzica posyłającego swoje dziecko do szkoly a ciuchy tak czy siak musi nosić

ale skoro najpierw je wprowadzono i trzeba było je kupić (i trochę zapłacić) to czemu po roku mają stać się nie użyteczne... ?
zychu
zychu
  1 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale skoro najpierw je wprowadzono i trzeba było je kupić (i trochę zapłacić) to czemu po roku mają stać się nie użyteczne... ?

GDZIE napisałem że po roku są bezużyteczne? nie musi po roku kupować nowego aczkolwiek, gdybyś chodził przez CAŁY rok w jednej koszulce to raczej cała by nie była szczególnie mając 15 lat, nie ważne na ile starczy ale to kolejny wydatek, myślisz że matka bez pieniędzy myśli a zarzucę stówką na oldskulowy ciuszek dla synka ale będzie starczyć na latka ;] zmuszanie do czegokolwiek ludzi nie jest dobrą rzeczą i tyle bez odbioru bo temat rzeka, niby piszesz o tym ze niektórzy nie mają $ a tutaj jestes za wydawaniem na mundurki rotfl

peace
uzak
uzak
  1 Septiembre 2008

mundurki dobra sprawa!
jak rodzice zapłacili kase to nie po to zeby za rok zawiesic mundurek na wieszaku i sie w niego przyglądać jak w obrazek!
nie róbmy już takiej tragedii z tego bo swiat sie naprawde nie zawalił ze trzeba to nosic.
Z tego co pamietam byla szansa na wybranie mundurków (w gimnazjum w moim miescie sobie wybierali i takie jakie chcieli takie mieli).
Więc do kogo macie pretensje?
ile tego całego gimnazjum ze tak przezywacie?
przeciez nie trwa to pół życia..
A jak pójdziecie do pracy?
Czy na budowe czy do biura to również musicie sie stosownie ubrać i kazde ubranie wizytowe w takim momencie bedzie wyglądało jak mundurek w pewnym sensie.
I co tez bedziecie przeżywać i strzelać fochy że "wy tak nie pójdziecie, bo to głupie" ?
zastanowcie sie.
Niby wszyscy mamy się za dorosłych juz ludzi a wiekszość zachowuje się jak dzieci -.-

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.