Daniel21062
Daniel21062
  30 Agosto 2008 (pierwszy post)

Pytanie zawarte w temacie. Jakies pomysly zeby sie wypowiedziec?

7Luker7
7Luker7
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Pytanie zawarte w temacie. Jakies pomysly zeby sie wypowiedziec?

Dzisiejsze mundurki w Polsce są beznadziejne.
Zwykły kawał szmaty, który po kilku praniach wygląda jak worek na kartofle.
W mojej byłej szkole wprowadzili coś takiego, ale nikt nie miał zamiaru się w tym pokazywać - i dobrze, dyrekcja w końcu zrezygnowała z tego badziewia.
Po cholerę kombinować z jakimiś sweterkami skoro wystarczy zwykła koszula, krawat, czarne spodnie i buty, aby wyglądać jak porządny człowiek a nie jak idiota. :and:
W mojej aktualnej szkole mundurek jest oparty właśnie na tych zasadach, bardzo mi się podoba (mam na zdjęciu).
Daniel21062
Daniel21062
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dzisiejsze mundurki w Polsce są beznadziejne.

fakt

Konto usunięte
Konto usunięte: Zwykły kawał szmaty, który po kilku praniach wygląda jak worek na kartofle.

stwierdzenia faktu

Konto usunięte
Konto usunięte: W mojej byłej szkole wprowadzili coś takiego, ale nikt nie miał zamiaru się w tym pokazywać - i dobrze, dyrekcja w końcu zrezygnowała z tego badziewia.

madre posuniecie

Konto usunięte
Konto usunięte: Po cholerę kombinować z jakimiś sweterkami skoro wystarczy zwykła koszula, krawat, czarne spodnie i buty, aby wyglądać jak porządny człowiek a nie jak idiota.

hmm... jak profesorkowie:D
fenacious
fenacious
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Pytanie zawarte w temacie. Jakies pomysly zeby sie wypowiedziec?

nigdy nie nosiłam. ale jeżeli jakoś ładnie i ciekawie wyglądają [co jest rzadkością.] to czemu nie.
WrednaMisia
WrednaMisia
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Zapewniam Cię ,że tak nie jest

co za młodzież :ziew:
Zza moich czasów bylo inaczej :ziew:
monia7292
monia7292
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sądzicie o mundurkach w szkołach?

Niepotrzebne.
Skoro je kiedyś znieśli po co do tego powracać ?
baskas4
baskas4
  30 Agosto 2008
Konto usunięte

pomysł sam jest dobry, wykonanie mniej dobre.
Szkoła to nie rewia mody, a wiele dziewcząt myli ja po prostu z burdelem.
A jeśli ktoś powie, ze ktoś chce zabić jego indywidualizm to wyśmieję, bo jeśli ktos potrafi podkreślać swój indywidualizm tylko poprzez strój to jest dupa a nie indywidualista.
xXxblondixXxxx
xXxblondixXxxx
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a po co zaslaniac?

zeby nie robily z siebie szmat?
xKari277
xKari277
  30 Agosto 2008
Konto usunięte

jedni narzekaja innym się to podoba... ludziom jeszcze nigdy nikt nie dogodził :and:
ale np. w gimnazjum uważam to za stosowne nosić mundurki...
w tym wieku dzieci przechodzą trudny okres... i dzieki nim sa pod wzgledem stroju na jednym poziomie co mi sie podoba :))
poetess
poetess
  30 Agosto 2008

Ja mundurki nosiłam całe gimnazjum i LO także bedzie "pod patronatem" umundurowania.
Jestem za, o ile mundurki są wygodne ( bo to podstawa ) i z jakiegoś neutralnego materiału, najlepiej żeby się zbytnio nie gniotly, bo nie ukrywaym, że gdy w gimnazjum mialam biale koszule, to był dosyć spory problem, bo codziennie trzeba było nową ( świeża ), rano prasowac, ponadto straszliwie uwierały ( coż, nic nie poradze, że nienawidze takich typowych koszul ). Teraz moje mundurki są już lepsze, dużo praktyczniejsze, schludne, nie ma żadnej rewii mody, nikt się nie będzie lansowal bynajmniej.

RozowaLandrynkax3
RozowaLandrynkax3
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: widze ze ty jakims ulubiencem szkoly jestes?

nie tylko ja i tak mam zle zachowanie przez gadki na lekcjach i pyskowki :ninja:
to chcialam chociazby tym mundurkiem podniesc ocene z zachowania^^
iZziaaa
iZziaaa
  30 Agosto 2008
Konto usunięte

jak wyszlam z gim to wprowadzili.... w liceum nie mam

w podst i gim potzrebne jak najbardzij.... nie moglam zniesc widoku 13nastek z golym pepkim;/
zychu
zychu
  30 Agosto 2008

Ja jestem przeciw bo szkoła to nie tylko szkoła, tam się człowiek przystosowuje towarzysko jeden z pierwszych kontaktów z ludźmi innymi niż Ci z podwórka, każdy jakoś siebie określa, poza tym nie każdy lubi wyglądać tak samo, a po następne - jakbym miał patrzeć tak żeby każdy wyglądał równo to tak samo powinniśmy zakazać jeździć mercedesami po ulicach tylko kazać wszystkim jeździć polonezami, jednych stać na lepsze ciuchy jednych nie proste

baskas4
baskas4
  30 Agosto 2008
zychu
zychu: poza tym nie każdy lubi wyglądać tak samo,

więc to gówno nie indywidualizm.
Indywidualizm ma się w sobie a nie na sobie

zychu
zychu: tak samo powinniśmy zakazać jeździć mercedesami po ulicach tylko kazać wszystkim jeździć polonezami, jednych stać na lepsze ciuchy jednych nie proste

a nie pomyślałeś, że szkoła to po prostu instytucja państwowa i dlatego powinno sie do niej chodzić przyzwoicie ubranym?
szymon911
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 5
szymon911
  30 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a nie pomyślałeś, że szkoła to po prostu instytucja państwowa i dlatego powinno sie do niej chodzić przyzwoicie ubranym?

tak ale bez przesady by dawać jakieś niewiadomo co
KamiQa
KamiQa
  30 Agosto 2008

Ja nigdy nie miałam obowiązku ich nosić.
Jak bym nsiła teraz pewnie byłabym na nie.
ale patrząc z pewnej odległości w sumie dobrze. zwłaszcza w podstawówce. Szacunku się mozna nauczyc dla samego siebie i otoczenia bo wszyscy wyglądają pratywcznie tak samo.
nie był to taki masakryczny pomysł. Chociaż fakt faktem ze mudnurki czesto zrobione są na odczep się albo np z materiałów które fabują ;/ to jużnie jest mile.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.