IKnowYouLoveMeGirl
IKnowYouLoveMeGirl
  1 Agosto 2010 (pierwszy post)
Witam, witam. ;D

Przejdę od razu do mer... metru... merit... dobra, wiadomo o co chodzi. ;D
Za rok mam maturę, a w związku z tym - pewne obawy.
Zacząłem sobie powtarzać już na wakacjach polski, bo nie lubię, gdy coś mnie zaskakuje. Tu właśnie chcę wyskoczyć z kilkoma moimi pytaniami odnośnie tego nieszczęsnego egzaminu, który część z Was ma już za sobą. ;D

1. Jak wygląda nauka w klasie maturalnej? Coś jest powtarzane (nie licząc fakultetów), czy nauka leci tak jak we wcześniejszych latach, wioooo i do przodu z materiałem? :P
2. Czy dużo uczyliście się do matury i z jakich materiałów korzystaliście? Zeszyty z ubiegłych lat, czy też inne bonusy?
3. Tak z ciekawości - czytaliście lektury, czy obskakiwaliście streszczenia szczegółowe i opracowania?
4. Rozszerzenia - przygotowywaliście się do nich w jakiś szczególny sposób i czy warto to zdawać?

Pytam, bo mnie już stres łapie. ^^ Ocen nie muszę się wstydzić, bo mam dobre, ale mimo wszystko - zawsze przewiduję najgorsze i mam obawę, czy zdam maturę, dlatego chcę wszystko wiedzieć, a przede wszystkim skonfrontować swoje oczekiwania z rzeczywistością.
Z góry dzięki za odpowiedzi. :)
sylwik
sylwik
  7 Agosto 2010
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda nauka w klasie maturalnej? Coś jest powtarzane (nie licząc fakultetów), czy nauka leci tak jak we wcześniejszych latach, wioooo i do przodu z materiałem? :P 2. Czy dużo uczyliście się do matury i z jakich materiałów korzystaliście? Zeszyty z ubiegłych lat, czy też inne bonusy? 3. Tak z ciekawości - czytaliście lektury, czy obskakiwaliście streszczenia szczegółowe i opracowania? 4. Rozszerzenia - przygotowywaliście się do nich w jakiś szczególny sposób i czy warto to zdawać?

1. jesli o polski chodzi to wio;) tylko byly testy z epok z poprzednich lat.
2. szczerze? nie uczylam sie praktycznie wcale. troche przejrzalam repetytorium z wosu, ze 3 rozdzialy.
3. streszczenia.
4. zdecydowanie warto:tak: wiadomo, przeliczniki wieksze w rekrutacji. i nie taki diabel straszny;) bez nauki dostalam sie na wymarzone studia. co prawda punkt nad limitem ale co tam:D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.