Ariestria666
Ariestria666
  20 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi? Jak myslicie czy to dobry kierunek? Bardzo lubie pomagac ludziom i czuje ze naddawalabym sie do tego, bo jeszcze nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc, ale moja mama mowi ze to jest bezsensowne , oraz ze ten kierunek nie jest oplacalny. Co wy sadzicie na ten temat?
saliVa666
saliVa666
  20 Agosto 2008

ajć psychologia.. jestem w podobnej sytuacji jak ty.. i caraz bardziej chce ją studiować. ! marzę o niej od dziecka.. i jakby co to wale na zaoczne ! a psychologiem zostane !

KrolewnaSniezzka
KrolewnaSniezzka
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

Zamierzam studiować psychologię za rok .
Na razie mam inne, wymarzone studia, ale z psychologii nie zrezygnuję.
Uważam,że studiowanie jej to dobry pomysł - ważne,żeby robić co się lubi ..
Medi87
Medi87
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi? Jak myslicie czy to dobry kierunek? Bardzo lubie pomagac ludziom i czuje ze naddawalabym sie do tego, bo jeszcze nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc, ale moja mama mowi ze to jest bezsensowne , oraz ze ten kierunek nie jest oplacalny. Co wy sadzicie na ten temat?

Twoja mama miała na myśli że opłacalny w znaczeniu że dużo hajsu nie zarobisz a opłaca sie robić tylko to co lubisz będziesz całe życie to robić zresztą jak sobie weźmiesz coś co cie nie interesuje to sie zamęczysz to jest oczywiste i nie czaje troche po co ten temat
Rosiczka00
Rosiczka00
  20 Agosto 2008

rynek pracy jest już nasycony wszelkimi psychologami na kolejne 20 lat, ale wybór należy do Ciebie ;)

waskirk
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
waskirk
  20 Agosto 2008

Czy to dobry kierunek? Po pierwsze musisz wiedzieć że to najtrudniejszy kierunek na studiach medycznych, tam już nie ma żartów. Trzeba jednak mieć sporo oleju w głowie by je ukończyć. Polska jest o tyle mało światowym krajem, że Psychologia nie jest u nas zbyt popularna, ale psychologowie dobrze zarabiają z tego co się orientuję. Po pierwsze, otwierając własną prywatną poradnię (psychologiczną, nie psychiatryczną - nie mylić!!), można zrobić naprawdę dużą kasę, po drugie, psychologowie są proszeni z wielu stron o bardzo dużo, gdyż nie jest ich wielu, a co dalej ciągnie za sobą, mogą sami ustalać ceny. Tak więc z całą pewnością, jest to opłacalne. Ale najpierw trzeba skończyć takie studia, i zdobyć dyplom doktorancki, a tutaj już nie pomoże chęć pomocy oraz skuteczność w jej niesieniu. Pomagasz znajomym, nie wiem, przypadkowym osobom, ale to nie jest margines jaki chodzi do psychologów, z tym także musisz się liczyć. łatwiej jest tobie podejść do kogoś kogo znasz, ale trudniej już do obcej osoby, która być może jest psychopatą, a ci z regóły są geniuszami.
W każdym bądź razie życzę tobie powodzenia Ariestria666

deadlynightshade
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 3
deadlynightshade
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi? Jak myslicie czy to dobry kierunek? Bardzo lubie pomagac ludziom i czuje ze naddawalabym sie do tego, bo jeszcze nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc, ale moja mama mowi ze to jest bezsensowne , oraz ze ten kierunek nie jest oplacalny. Co wy sadzicie na ten temat?

ja mozliwe.
nie mam pojecia tez.
www.deadlynightshade69.fotka.pl

N!3 j3$t3M $ł!!!t gF!@$$tk0m $h3By mN!3ć S!up3R eXXtr@ 0p!$$!k tUt@j [!!!]

-_-'

mówię nie!

piszę poprawnie po polsku,gardzę poke i fejczurami.
MeTJaz
MeTJaz
  21 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Co wy sadzicie na ten temat?

Dla mnie to dupa nie zawód. Ale jak to twoje powołanie to droga wolna. Powołanie jest wg. mnie najważniejsze.
Kocieee
Kocieee
  26 Agosto 2008

Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi?

Leciak
Leciak
  8 Septiembre 2008

moim zdaniem jest to dobry kierunek. Ja np wybieram sie na specjalizacje- psychologia sądowo penitencjarna i wiem że po ukończeniu mogę znaleźć dobrze płatną pracę np. w sądzie. A i wydaje mi się że mówienie o tym, że psychologów będzie tyle że bedzie cienko z pracą jest przesadzone- jedni odejda na emerytury, drudzy dopiero skoncza studia.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.