Ariestria666
Ariestria666
  20 Agosto 2008 (pierwszy post)
Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi? Jak myslicie czy to dobry kierunek? Bardzo lubie pomagac ludziom i czuje ze naddawalabym sie do tego, bo jeszcze nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc, ale moja mama mowi ze to jest bezsensowne , oraz ze ten kierunek nie jest oplacalny. Co wy sadzicie na ten temat?
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008

Są opłacalne. Tylko że nie wiem czy się dostaniesz bo przewaznie jest po 20 osób na miejsce jak nie wiecej ;]

Zielinek34
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 35
Zielinek34
  20 Agosto 2008

Kierunek jest ciekawy, ale jak trafi się człowiek, któremu nie zdoła się pomóc, to można mieć okropne wyrzuty sumienia

Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.

Ariestria666
Ariestria666
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko że nie wiem czy się dostaniesz bo przewaznie jest po 20 osób na miejsce jak nie wiecej ;]

To ja wiem ale zawsze warto sprobowac ;)
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak myslicie czy to dobry kierunek?

Dużo ludzi się pcha na ten kierunek. Zanim go ukończysz psychologów będzie już do groma i z pracą będzie cięzko.
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To ja wiem ale zawsze warto sprobowac ;)

i wybrac od razu alternatywe w razie rozczarowania
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dużo ludzi się pcha na ten kierunek. Zanim go ukończysz psychologów będzie już do groma i z pracą będzie cięzko.

jak na kazdy oblegany ;]
Psychologowie są coraz bardziej potrzebni
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Psychologowie są coraz bardziej potrzebni

aktualnie są ;] co nie znaczy ze po paru latach studiów dalej będą ;]
Ariestria666
Ariestria666
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Psychologowie są coraz bardziej potrzebni

No wlasnie a ja czuje ze wielu osoba moglabym pomoc
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: aktualnie są ;] co nie znaczy ze po paru latach studiów dalej będą ;]

uwierz ze będą ;]
Ludzie akurat takich problemów się nie pozbędą z roku na rok , a nawet wrecz przeciwnie
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No wlasnie a ja czuje ze wielu osoba moglabym pomoc

Możesz nie tylko po psychologi.
Moze to być np pedagogika resocjalizacyjna, specjalna itp
MENELIASZ
MENELIASZ
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy ktos z was chodzi na studia

Ja jeszcze nie studiuje, ostatni rok w technikum..

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak myslicie czy to dobry kierunek?

Nie wiem, chyba dobry skoro chcesz na niego pójść.
Mój kumpel jest FIGHTERem, szkoda że nie ma takiego kierunku (ew. ochroniarstwo)

Konto usunięte
Konto usunięte: Bardzo lubie pomagac ludziom

Mój kumpel też - tak on to nazywa 'pomoc'

Konto usunięte
Konto usunięte: nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc

Zawsze 'pomaga' do końca :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ten kierunek nie jest oplacalny

Kumpel mówi, że zależy od 'zlecenia' - zależy komu 'pomaga'
Ader
Ader
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi? Jak myslicie czy to dobry kierunek? Bardzo lubie pomagac ludziom i czuje ze naddawalabym sie do tego, bo jeszcze nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc, ale moja mama mowi ze to jest bezsensowne , oraz ze ten kierunek nie jest oplacalny. Co wy sadzicie na ten temat?

Psychologia to bardzo pożądany kierunek. Dlatego niestety trudno się na nią dostać bo jest dość oblegany. Sama psychologia jest ciekawa na chwilę obecną raczej nie trudno znaleźć prace po tym kierunku ale trzeba też spojrzeć na perspektywę czasu, że psychologów z wykształcenia będzie co raz więcej przez co rynek pracy będzie zasypany takimi pracownikami i szanse na zdobycie pożądanej pracy w tej dziedzinie będzie co raz mniejsze.
PatrysssQa
PatrysssQa
  20 Agosto 2008

Marze o psychologii praktycznie od zawsze i mam zamiar studiować w tym kierunku.. ale zobaczymy jak wyjdzie, jestem świadoma tego jak będzie trudno ale wierze w siebie i swoje możliwości :)

perwitynka
perwitynka
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy ktos z was chodzi na studia / ma zamiar chodzic w kierunku psychologi? Jak myslicie czy to dobry kierunek? Bardzo lubie pomagac ludziom i czuje ze naddawalabym sie do tego, bo jeszcze nie bylo takiej osoby ktorej nie udalo by mi sie pomoc, ale moja mama mowi ze to jest bezsensowne , oraz ze ten kierunek nie jest oplacalny. Co wy sadzicie na ten temat?

ja sie jeszcze uczę.
ja nie.
nie wiem czy dobry.
i jak t lubisz to nie patrz co mówi twoja mama
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.