W tym roku idę do 3 klasy, a co się z tym wiąże muszę wybrać szkołę :)
Moje pytanie, za czym są fotkowicze - liceum czy technikum? ;)
Piszcie!
Z góry dzięki za wyrażanie własnych opinii, które w pewnien sposób mogą mi pomóc.
Liceum czy Technikum? strona 1 z 5
Wiem ;)
Ale chodzi mi o Wasze odczucia. Nie dopisałam tego - i stąd po niekąd zrobiło się zamieszanie;)
zwolennicy liceum będą żreć się ze zwolennikami technikum. Kazdy będzie chciał pokazac swoją wyższośc.
A i tak z tego nic pożytecznego nie wyjdzie.
Więc lepiej zastanów się czy dasz sobie radę w liceum czy bardziej będziesz potrafiła napisać egzamin zawodowy na 75% by mieć wybrany zawód w technikum.
JA SKONCZYLEM LICEUM, ALE TERAZ BYM WYBRAL TECHNIKUM. Po technikum masz oprocz średniego zawód:) Polecam technikum.
Ten temat już był - przewertuj forum.
Nie można stwierdzić, że jeden typ szkoły jest lepszy od drugiego.
To zależy od tego jaki zawód chcesz wykonywać w przyszłości i jaki obrać kierunek studiów.
Jeżeli zamierzasz działać w kierunku ścisłym np. pracować w zawodzie technika/studiować na politechnice - lepsze będzie technikum.
Jeżeli w planach masz studia/pracę o charakterze humanistycznym - lepsze będzie liceum ogólnokształcące.
Ja ukończyłam LO i nie żałuję swego wyboru. Po technikum nie miałabym szans studiować kierunku jaki sobie wybrałam.
i tak nie rozumiem takich pytań.
chcesz się uczyć, kształcić idziesz do liceum.
chcesz mieć pewny zawód po szkole idziesz do technikum o określonym profilu. Ja wybrałem technikum samochodowe i mam teraz prace bez problemu, gdybym chciał być filozofem poszedłbym do liceum a potem ewentualnie na studia filozoficzne ...
do zależy od Twoich upodobań.