W tym roku idę do 3 klasy, a co się z tym wiąże muszę wybrać szkołę :)
Moje pytanie, za czym są fotkowicze - liceum czy technikum? ;)
Piszcie!
Z góry dzięki za wyrażanie własnych opinii, które w pewnien sposób mogą mi pomóc.
lista tematów
Liceum czy Technikum? strona 2 z 5
ja wybrałam lo.. i żałuje.. bo teraz poszłabym do technikum i zawsze miałabym jakieś wyjście alternatywne na przyszłość.. ale liceum tez nie jest takie złe.. z tym ze musisz liczyć sie ze studiami.. na pewno mature jest łatwiej zdać po liceum.. ale i w technikum nie jest to rzeczą niemożliwą. W technikum jest podobno więcej nauki.. no ale jak to z ta nauką bywa sama wiesz najlepiej !
Konto usunięte: W tym roku idę do 3 klasy, a co się z tym wiąże muszę wybrać szkołę :)
Piszcie!
Z góry dzięki za wyrażanie własnych opinii, które w pewnien sposób mogą mi pomóc.
Zależy czy chcesz iść na studia czy nie:)
Ja Ci polecam liceum rok mniej, do tego szybciej na studia.
Bo po technikum pracy raczej sensownej nie znajdzisz, więc po co marnować rok na coś co CI sie w ogóle nie przyda?
Ja osobiscie chodze do technikum gastronomicznego i nigdy w zyciu bym nie poszla do liceum. w technikum uczysz sie rok dluzej ale wychodzisz z zawodem a po liceum musisz isc (w przypadku zdania matury) na studia (a jesli nie zdasz) czy studium. Sama musisz zadecydowac czy bedzie ci sie chcialo potem jeszcze uczyc czy wolalabys isc do pracy.
Konto usunięte: W tym roku idę do 3 klasy, a co się z tym wiąże muszę wybrać szkołę :)
Piszcie!
ja ide eraz do technikum mechanicznego na technik mechanik obrabiarek sterowanych numerycznych xD
moim zdaniem technikum jest lepsze od LO bo po technikum mozna by isc do pracy np ja mam mozliwosc pojscia do pracy jak skoncze ta szkole a po liceum nie mozna chyba i trzeba isc na studia,,