xPOlkaaaxP
xPOlkaaaxP
  20 Agosto 2008 (pierwszy post)

W tym roku idę do 3 klasy, a co się z tym wiąże muszę wybrać szkołę :)
Moje pytanie, za czym są fotkowicze - liceum czy technikum? ;)
Piszcie!
Z góry dzięki za wyrażanie własnych opinii, które w pewnien sposób mogą mi pomóc.

KOZYRA
KOZYRA
  21 Agosto 2008

Ja skończyłem technikum ale polecam raczej liceum bo technikum trwa o rok dłużej jak sie potem zda mature w technikum to można isc na studia ale to i tak jest1rok straty a żeby otrzymac zawód po technikum to wcale niejest tak łatwo bo tzreba zdac jeszcze egzamin zawodowy który sie składa z2częsci teroetycznej i praktycznej a zeby go zaliczyc to tzreba miec z teorii minimum 50%punktów a z praktycznej częsci 75%punktów a na maturze wystarczy miec tylk030%punktow zeby zdac wiec róznica chyba więc jest,Jesli ktos chce zdobyc tylko zawod to polecam technikum,ale jesli ktos chce isc na studia to polecam liceum,W technikum wcale niejest łatwiej niż w liceum poniewaz w technikum dochodzą do tych normalnych p[rzedmiotów przedmioty zawodowe.

hedonistkaa
hedonistkaa
  21 Agosto 2008

zalezy co chcesz robic dalej.
bo prawnikiem raczej po technikum nie zostaniesz.
to prawda ze po techinkum masz pewny zawod,ale jaki jest to zawod?-taki ktory Cie interesuje?
zastanow sie dobrze
pozdrawiam

Lukasz9102
Lukasz9102
  21 Agosto 2008

ja dostałem się do dobrego lo ale przepisalem się do technikum:mrgreen:

edytka2603
edytka2603
  21 Agosto 2008

ja jestem w 3kl LO i jest super szybciej skonczysz szkole ale niestety musisz koniecznie isc na studia a po technikum nie musisz jak nie chcesz bo tam po maturze tez masz egzamin zawodowy w LO czegos takiego nie ma jest tylko matura...

OddajMiMlotekxD
OddajMiMlotekxD
  21 Agosto 2008

JA wybrałam technikum i nie żałuję.... :P ale winno się obrać kierunek jaki cię interesuję...

pjester
pjester
  21 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja dostałem się do dobrego lo ale przepisalem się do technikum

co to znaczy 'dobre lo' ?
kazde jest dobre jak sie uczysz...
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja jestem w 3kl LO i jest super szybciej skonczysz szkole ale niestety musisz koniecznie isc na studia a po technikum nie musisz jak nie chcesz bo tam po maturze tez masz egzamin zawodowy w LO czegos takiego nie ma jest tylko matura...

L.O za to lepiej do matury przygotowuje
rozyczka1622
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
rozyczka1622
  22 Agosto 2008

nie zgadzam się z tym że niby LO lepiej przygotowuje do matury!Co wy uważacie,że technikum jest gorsze?Guzio prawda!Przeciez matury sa te same i jakoś tu zdają osoby i tu.
i na studia tez mozna iść

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
rozyczka1622
rozyczka1622: nie zgadzam się z tym że niby LO lepiej przygotowuje do matury!Co wy uważacie,że technikum jest gorsze?Guzio prawda!Przeciez matury sa te same i jakoś tu zdają osoby i tu. i na studia tez mozna iść

Nie uwazam dzieciątko że jest gorsze, ale w L.O kładą wiekszy nacisk na przygotowanie do matury :ziew:
pjester
pjester
  22 Agosto 2008

Guzio prawda
dobre :nielapie:

rozyczka1622
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
rozyczka1622
  22 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale w L.O kładą wiekszy nacisk na przygotowanie do matury

No nie byłabym tego taka pewna...
Ghoscik
Ghoscik
  22 Agosto 2008

technikum, tylko jest ciezej niz w liceum;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: Moje pytanie, za czym są fotkowicze - liceum czy technikum? ;
Duchy istnieja.. Uwierz w nie ;-) :duch:

Duch ;-) :zakochany:
pjester
pjester
  22 Agosto 2008
rozyczka1622
rozyczka1622: No nie byłabym tego taka pewna...

juz to pisalas :tak:
problemy z pamiecia :nielapie: :and: ?
aaPaulinka
aaPaulinka
  22 Agosto 2008
rozyczka1622
rozyczka1622: nie zgadzam się z tym że niby LO lepiej przygotowuje do matury!Co wy uważacie,że technikum jest gorsze?Guzio prawda!Przeciez matury sa te same i jakoś tu zdają osoby i tu. i na studia tez mozna iść

ale jednak statystyki chyba mówią prawdę, która szkoła jest lepsza jeżeli chodzi o zdawanie matur...
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  22 Agosto 2008
rozyczka1622
rozyczka1622: No nie byłabym tego taka pewna...

Ale tak jest :)
Poza tym L.O mają lepsze wyniki w zdawalności matury wiec to najlepszy dowód
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.