W tym roku idę do 3 klasy, a co się z tym wiąże muszę wybrać szkołę :)
Moje pytanie, za czym są fotkowicze - liceum czy technikum? ;)
Piszcie!
Z góry dzięki za wyrażanie własnych opinii, które w pewnien sposób mogą mi pomóc.
Liceum czy Technikum? strona 4 z 5
Ja skończyłem technikum ale polecam raczej liceum bo technikum trwa o rok dłużej jak sie potem zda mature w technikum to można isc na studia ale to i tak jest1rok straty a żeby otrzymac zawód po technikum to wcale niejest tak łatwo bo tzreba zdac jeszcze egzamin zawodowy który sie składa z2częsci teroetycznej i praktycznej a zeby go zaliczyc to tzreba miec z teorii minimum 50%punktów a z praktycznej częsci 75%punktów a na maturze wystarczy miec tylk030%punktow zeby zdac wiec róznica chyba więc jest,Jesli ktos chce zdobyc tylko zawod to polecam technikum,ale jesli ktos chce isc na studia to polecam liceum,W technikum wcale niejest łatwiej niż w liceum poniewaz w technikum dochodzą do tych normalnych p[rzedmiotów przedmioty zawodowe.
zalezy co chcesz robic dalej.
bo prawnikiem raczej po technikum nie zostaniesz.
to prawda ze po techinkum masz pewny zawod,ale jaki jest to zawod?-taki ktory Cie interesuje?
zastanow sie dobrze
pozdrawiam
ja jestem w 3kl LO i jest super szybciej skonczysz szkole ale niestety musisz koniecznie isc na studia a po technikum nie musisz jak nie chcesz bo tam po maturze tez masz egzamin zawodowy w LO czegos takiego nie ma jest tylko matura...
nie zgadzam się z tym że niby LO lepiej przygotowuje do matury!Co wy uważacie,że technikum jest gorsze?Guzio prawda!Przeciez matury sa te same i jakoś tu zdają osoby i tu.
i na studia tez mozna iść
Nie uwazam dzieciątko że jest gorsze, ale w L.O kładą wiekszy nacisk na przygotowanie do matury

ale jednak statystyki chyba mówią prawdę, która szkoła jest lepsza jeżeli chodzi o zdawanie matur...