Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 169 z 256
Konto usunięte: huehuehue bardzo możliwe :D Poziom jest coraz niższy ale to nie tylko wina nauczania w szkole. Inne czasy mamy. Teraz dzieciaki tylko siedzą przy komputerach i w internecie, w ogóle prawie się nie czyta, nie myśli samodzielnie, wszystko można zrzucić na maszyny, które "pomyślą" za nas ;) Wygodne, ale ogłupiające.
no niestety takie czasy, ale też gdyby z programów nauczania w podstawówce i gimnazjum nie wyrzucali stopniowo niektórych zagadnień i działów to wydaje mi się że jednak dzieciaki musiałyby coś robić i w efekcie byłyby ciut mądrzejsze

starość nie radość

Konto usunięte: no niestety takie czasy, ale też gdyby z programów nauczania w podstawówce i gimnazjum nie wyrzucali stopniowo niektórych zagadnień i działów to wydaje mi się że jednak dzieciaki musiałyby coś robić i w efekcie byłyby ciut mądrzejsze
Możliwe ;) Ale skoro wyrzuca się banały to w końcu okroją matematykę do takiego stopnia, że na podstawowej maturze będzie dodawania i odejmowanie, a na rozszerzonej dorzucą mnożenie i dzielenie

Nieładnie tak się nabijać

dobra

nie ładnie tak w brata rzucać

Aleście pospamowali :D
jeżeli chodzi o mnożenie na palcach przez 9... bardzo przydatne dla mnie to było :D bo swego czasu byłam cholernie leniwa i tabliczki mnożenia się nie nauczyłam nigdy do końca :D
To skoro już tak planujecie przyszłą maturę... to może chociaż kilku figur geometrycznych ich nauczą ? :D i wtedy ja wkroczę z korepetycjami z obsługi ekierki :D
Konto usunięte: Aleście pospamowali :D
jeżeli chodzi o mnożenie na palcach przez 9... bardzo przydatne dla mnie to było :D bo swego czasu byłam cholernie leniwa i tabliczki mnożenia się nie nauczyłam nigdy do końca :D
To skoro już tak planujecie przyszłą maturę... to może chociaż kilku figur geometrycznych ich nauczą ? :D i wtedy ja wkroczę z korepetycjami z obsługi ekierki :D
trochę tak wyszło

czyli jeszcze nie umiesz tabliczki mnożenia?

no może zostawią obliczanie pole kwadratu

założymy może wspólną firmę zajmującą się korepetycjami?