margotka
margotka
  4 Mayo 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: huehuehue bardzo możliwe :D Poziom jest coraz niższy ale to nie tylko wina nauczania w szkole. Inne czasy mamy. Teraz dzieciaki tylko siedzą przy komputerach i w internecie, w ogóle prawie się nie czyta, nie myśli samodzielnie, wszystko można zrzucić na maszyny, które "pomyślą" za nas ;) Wygodne, ale ogłupiające.

no niestety takie czasy, ale też gdyby z programów nauczania w podstawówce i gimnazjum nie wyrzucali stopniowo niektórych zagadnień i działów to wydaje mi się że jednak dzieciaki musiałyby coś robić i w efekcie byłyby ciut mądrzejsze :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: A ja stary pryk do dzisiaj liczę w słupku a nie na kalkulatorze xD

:lol:
starość nie radość :lol2:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no niestety takie czasy, ale też gdyby z programów nauczania w podstawówce i gimnazjum nie wyrzucali stopniowo niektórych zagadnień i działów to wydaje mi się że jednak dzieciaki musiałyby coś robić i w efekcie byłyby ciut mądrzejsze

Możliwe ;) Ale skoro wyrzuca się banały to w końcu okroją matematykę do takiego stopnia, że na podstawowej maturze będzie dodawania i odejmowanie, a na rozszerzonej dorzucą mnożenie i dzielenie :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: starość nie radość

Nieładnie tak się nabijać :lol:
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: na podstawowej maturze będzie dodawania i odejmowanie, a na rozszerzonej dorzucą mnożenie i dzielenie

lepiej nie kracz :lol: może nawet ułamki dorzucą :pavarotti:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nieładnie tak się nabijać

ależ ja się nie nabijam :lol2: ja jeszcze czasem na palcach liczę :ziober2:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: może nawet ułamki dorzucą

Ale tylko dziesiętne, żeby na kalkulatorze można było policzyć ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: ja jeszcze czasem na palcach liczę

hahaha ja mnożę przez 9 na palcach xD
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale tylko dziesiętne, żeby na kalkulatorze można było policzyć ;)

całkiem możliwe, ale to straszne :nie:

Konto usunięte
Konto usunięte: hahaha ja mnożę przez 9 na palcach xD

a ten sposób też znam :pavarotti: chociaż dowiedziałam się dopiero w liceum jak to się robi :lol:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: całkiem możliwe, ale to straszne

hehe :D ja tam mam to już za sobą, będę mógł udzielać korepetycji z dzielenia w słupku :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: a ten sposób też znam chociaż dowiedziałam się dopiero w liceum jak to się robi

huehue lepiej późno niż wcale :D
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: hehe :D ja tam mam to już za sobą, będę mógł udzielać korepetycji z dzielenia w słupku

to jest dopiero plan! :lol: po roku na willę z basenem będzie Cię stać :lol2:

Konto usunięte
Konto usunięte: huehue lepiej późno niż wcale :D

a tyle lat się męczyłam z liczydłem :nie:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: po roku na willę z basenem będzie Cię stać

O to chodzi :pavarotti:

Konto usunięte
Konto usunięte: a tyle lat się męczyłam z liczydłem

Też miałem! Też miałem! Ale nie umiałem obsługiwać :and: :crylol: :crylol:
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: O to chodzi

to ja napiszę instrukcję obsługi do kalkulatora i będę miała willę obok Twojej :lol:

Konto usunięte
Konto usunięte: Też miałem! Też miałem! Ale nie umiałem obsługiwać

:crylol: nikt Ci nie wyjaśnił do czego to służy? :lol:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: to ja napiszę instrukcję obsługi do kalkulatora i będę miała willę obok Twojej

Okej ^^ raz u Ciebie raz u mnie korepetycje ;P

Konto usunięte
Konto usunięte: nikt Ci nie wyjaśnił do czego to służy?

Wyjaśnił, ale ja zawsze urywałem te koraliki i rzucałem w brata :and: :crylol: xD
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Okej ^^ raz u Ciebie raz u mnie korepetycje ;P

dobra :w00t:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wyjaśnił, ale ja zawsze urywałem te koraliki i rzucałem w brata xD

nie ładnie tak w brata rzucać :lol2: z tego co pamiętam to moje liczydło było zawsze wśród innych zabawek w piaskownicy :D tak naprawdę to zawsze byłam wybitnie uzdolniona i w pamięci liczyłam :pavarotti: :lol:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: zawsze byłam wybitnie uzdolniona i w pamięci liczyłam

Skromność :ninja: :lol: :D
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Skromność

pewnie :lol2:
OverMyHead
OverMyHead
  24 Julio 2009

Aleście pospamowali :D
jeżeli chodzi o mnożenie na palcach przez 9... bardzo przydatne dla mnie to było :D bo swego czasu byłam cholernie leniwa i tabliczki mnożenia się nie nauczyłam nigdy do końca :D
To skoro już tak planujecie przyszłą maturę... to może chociaż kilku figur geometrycznych ich nauczą ? :D i wtedy ja wkroczę z korepetycjami z obsługi ekierki :D

Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Aleście pospamowali :D jeżeli chodzi o mnożenie na palcach przez 9... bardzo przydatne dla mnie to było :D bo swego czasu byłam cholernie leniwa i tabliczki mnożenia się nie nauczyłam nigdy do końca :D To skoro już tak planujecie przyszłą maturę... to może chociaż kilku figur geometrycznych ich nauczą ? :D i wtedy ja wkroczę z korepetycjami z obsługi ekierki :D

trochę tak wyszło :lol2:
czyli jeszcze nie umiesz tabliczki mnożenia? :lol:
no może zostawią obliczanie pole kwadratu :woot:
założymy może wspólną firmę zajmującą się korepetycjami? :pavarotti:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.