Moi Drodzy...
w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...
i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!
piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.
Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...
lista tematów
RELACJE Z MATURY PISEMNEJ strona 168 z 256
Konto usunięte: Ja też... z pewnością na początek dadzą łatwą... co nie zmienia faktu, że będzie ciężko bo to pokolenie(po części moje) jest matmofobami...
matura podst. pewnie będzie bardzo prosta , ale za to roz. będzie trudna
wydaję mi się że jeżeli chodzi o te pokolenie to nie jest naszą winą gdzie często o tym słyszy się , wydaje mi się że jest to wina nauczycieli , wiele moich znajomych razem zemną musieliśmy brać korepetycję bo matematyczka tak tłumaczyła że nic nie wytłumaczyła, jej nawet nie zależało żeby nas nauczyć , a leciała z tymi tematami/działami jak szalona

wątpię w to zobaczysz że większość podejdzie,
musiałbym być idiotą żeby nie iść na maturę
z resztą moja "koleżanka" w tym roku nie przystąpiła.
umie ponoć robić dobry masaż erotyczny i to jej wystarczy .
Konto usunięte: tiaa... gadanie... matura się zacznie zbliżać, to wszyscy będą zapierdzielać z nauką matmy
dokładnie , do matury został jeszcze rok jest dużo czasu żeby się nauczyć ,
nawet 2-3msc uczenia się matmy powinno wystarczyć żeby zdać ze średnim wynikiem
silkaaaaa: no tak...ale wiekszosc takich jest co dla nich matura nie jest wazna!!! ja tylo stwierdzam fakty!!
moja koleżanka

Bardzo dobrze, że rocznik 91 będzie miał maturę z matmy Jakże cieszę się, ze jestem starsza. No cóż, należała się im ta matura. Kiedyś stara matura była trudna. Wątpię, by podstawa będzie łatwa w nowym roku szkolnym.
będzie łatwa

mnie też cieszy

Matma będzie łatwa ;) Zresztą zmieniła się podstawa programowa, bardziej przygotowuje do matury z matmy. A tegoroczna była prosta, chociaż nieobowiązkowa :)
Konto usunięte: Matma będzie łatwa ;) Zresztą zmieniła się podstawa programowa, bardziej przygotowuje do matury z matmy
No tak.. i dodatkowo wywalili pełno zagadnień, które już ich nie obowiązują...
Czy ja wiem czy aż taka prosta... była taka sobie.. widywałam łatwiejsze i trudniejsze arkusze ;)
Najważniejsze, że zdana :)
aa i o podst. czy rozsz. piszesz?
Ja pisałem rozszerzoną, ale ile miałem mówić nie będę bo szczerze, to wstyd mi mojego wyniku biorąc pod uwagę poziom arkusza. Rozwiązywałem dużo trudniejsze na przygotowaniach, a tutaj mi nie poszło...
Nigdy nie jest tak trudno żeby nie mogło być gorzej ;) I odwrotnie tez :))
Nigdy nie jest tak trudno żeby nie mogło być gorzej ;) I odwrotnie tez :))
Konto usunięte: Matma będzie łatwa ;) Zresztą zmieniła się podstawa programowa, bardziej przygotowuje do matury z matmy. A tegoroczna była prosta, chociaż nieobowiązkowa :)
zgadzam się;) zresztą moja ciotka wykłada matmę na uniwersytecie i jednocześnie układa pytania do przykładowych arkuszy przyszłorocznej matury z matmy podst, i twierdzi że pytania muszą być tak banalne, że aż wstyd że takie trzeba układać

chociaż właśnie ta w tym roku była też strasznie prosta
Konto usunięte: moja ciotka wykłada matmę na uniwersytecie i jednocześnie układa pytania do przykładowych arkuszy przyszłorocznej matury z matmy podst, i twierdzi że pytania muszą być tak banalne, że aż wstyd że takie trzeba układać
Nasza nauczycielka w klasie maturalnej powiedziała, że to co mamy na maturze rozszerzonej było kiedyś w profilu podstawowym i wstyd jest tego nie umieć ;) Jednak inny tryb nauczania od klas początkowych zrobił z nas takich hmmm delikatnych tumanów ;) Nie mam zamiaru nikogo obrażać, po prostu z roku na rok poziom matematyki jest coraz niższy. I wniosek jest jeden: chcesz coś umieć lepszego - ucz się sam w domu albo zapisz się na dodatkową matmę z wyższym poziomem ;)
Konto usunięte: Nasza nauczycielka w klasie maturalnej powiedziała, że to co mamy na maturze rozszerzonej było kiedyś w profilu podstawowym i wstyd jest tego nie umieć ;) Jednak inny tryb nauczania od klas początkowych zrobił z nas takich hmmm delikatnych tumanów ;)
No dokładnie.. moja powtarzała to samo... jak już wyżej napisałam z programu powyrzucali mnóstwo zagadnień...
Konto usunięte: I wniosek jest jeden: chcesz coś umieć lepszego - ucz się sam w domu albo zapisz się na dodatkową matmę z wyższym poziomem ;)
Ja podczas przygotowań do rozszerzonej matmy uczęszczałam na korepetycje... pomimo tego, że w LO miałam bardzo dobre matematyczki to jednak sama nauka w szkole nie wystarczy...
Konto usunięte: Nasza nauczycielka w klasie maturalnej powiedziała, że to co mamy na maturze rozszerzonej było kiedyś w profilu podstawowym i wstyd jest tego nie umieć ;) Jednak inny tryb nauczania od klas początkowych zrobił z nas takich hmmm delikatnych tumanów ;) Nie mam zamiaru nikogo obrażać, po prostu z roku na rok poziom matematyki jest coraz niższy. I wniosek jest jeden: chcesz coś umieć lepszego - ucz się sam w domu albo zapisz się na dodatkową matmę z wyższym poziomem ;)
no dokładnie, nam też babka mówiła i podawała przykłady zadań z rozszerzenia które dawniej były na podstawie. zresztą strasznie się rzuca w oczy że im młodszy rocznik tym głupszy

huehuehue bardzo możliwe :D Poziom jest coraz niższy ale to nie tylko wina nauczania w szkole. Inne czasy mamy. Teraz dzieciaki tylko siedzą przy komputerach i w internecie, w ogóle prawie się nie czyta, nie myśli samodzielnie, wszystko można zrzucić na maszyny, które "pomyślą" za nas ;) Wygodne, ale ogłupiające. A ja stary pryk do dzisiaj liczę w słupku a nie na kalkulatorze xD