margotka
margotka
  4 Mayo 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

thomas893
thomas893
  21 Julio 2009
silkaaaaa
silkaaaaa: no tak...ale wiekszosc takich jest co dla nich matura nie jest wazna!!! ja tylo stwierdzam fakty!!

bez matury praktycznie jest się nikim - i taka prawda ;]
TanczacyZDzifkami
TanczacyZDzifkami
  21 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: bez matury praktycznie jest się nikim - i taka prawda ;]

Z maturą też, taka prawda
LubiczRyszard
LubiczRyszard
  22 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja też... z pewnością na początek dadzą łatwą... co nie zmienia faktu, że będzie ciężko bo to pokolenie(po części moje) jest matmofobami...

matura podst. pewnie będzie bardzo prosta , ale za to roz. będzie trudna
wydaję mi się że jeżeli chodzi o te pokolenie to nie jest naszą winą gdzie często o tym słyszy się , wydaje mi się że jest to wina nauczycieli , wiele moich znajomych razem zemną musieliśmy brać korepetycję bo matematyczka tak tłumaczyła że nic nie wytłumaczyła, jej nawet nie zależało żeby nas nauczyć , a leciała z tymi tematami/działami jak szalona :ninja:

silkaaaaa
silkaaaaa: no to zobaczycie że większość nie będzie podchodziła;p jak dużo osób matmy nie umie!!

wątpię w to zobaczysz że większość podejdzie,
musiałbym być idiotą żeby nie iść na maturę
z resztą moja "koleżanka" w tym roku nie przystąpiła.
umie ponoć robić dobry masaż erotyczny i to jej wystarczy .

Konto usunięte
Konto usunięte: tiaa... gadanie... matura się zacznie zbliżać, to wszyscy będą zapierdzielać z nauką matmy

dokładnie , do matury został jeszcze rok jest dużo czasu żeby się nauczyć ,
nawet 2-3msc uczenia się matmy powinno wystarczyć żeby zdać ze średnim wynikiem

silkaaaaa
silkaaaaa: no tak...ale wiekszosc takich jest co dla nich matura nie jest wazna!!! ja tylo stwierdzam fakty!!

moja koleżanka :ninja:
GabriellaAcMilan
GabriellaAcMilan
  22 Julio 2009

Bardzo dobrze, że rocznik 91 będzie miał maturę z matmy :mrgreen: Jakże cieszę się, ze jestem starsza. No cóż, należała się im ta matura. Kiedyś stara matura była trudna. Wątpię, by podstawa będzie łatwa w nowym roku szkolnym.

OverMyHead
OverMyHead
  22 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Bardzo dobrze, że rocznik 91 będzie miał maturę z matmy

Konto usunięte
Konto usunięte: No cóż, należała się im ta matura

Dlaczego tak Cię to cieszy ? :D
thomas893
thomas893
  23 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Wątpię, by podstawa będzie łatwa w nowym roku szkolnym.

będzie łatwa :tak: nie będą chcieli udupić sporej części maturzystów, bo jakby nie patrzeć, będzie się to wiązało z dodatkowymi kosztami przy poprawkach ;]

Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego tak Cię to cieszy ? :D

mnie też cieszy :ziober2: takie zapędy sadystyczne :lol: :P
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Matma będzie łatwa ;) Zresztą zmieniła się podstawa programowa, bardziej przygotowuje do matury z matmy. A tegoroczna była prosta, chociaż nieobowiązkowa :)
OverMyHead
OverMyHead
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Matma będzie łatwa ;) Zresztą zmieniła się podstawa programowa, bardziej przygotowuje do matury z matmy

No tak.. i dodatkowo wywalili pełno zagadnień, które już ich nie obowiązują...

Konto usunięte
Konto usunięte: A tegoroczna była prosta, chociaż nieobowiązkowa :)

Czy ja wiem czy aż taka prosta... była taka sobie.. widywałam łatwiejsze i trudniejsze arkusze ;)
Najważniejsze, że zdana :)
aa i o podst. czy rozsz. piszesz?
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Ja pisałem rozszerzoną, ale ile miałem mówić nie będę bo szczerze, to wstyd mi mojego wyniku biorąc pod uwagę poziom arkusza. Rozwiązywałem dużo trudniejsze na przygotowaniach, a tutaj mi nie poszło...

Konto usunięte
Konto usunięte: widywałam łatwiejsze i trudniejsze arkusze ;)

Nigdy nie jest tak trudno żeby nie mogło być gorzej ;) I odwrotnie tez :))
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: aa i o podst. czy rozsz. piszesz?

Mówiąc prosta myślałem o podstawowej ;) Wybaczcie za 2 posty pod sobą :|
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Matma będzie łatwa ;) Zresztą zmieniła się podstawa programowa, bardziej przygotowuje do matury z matmy. A tegoroczna była prosta, chociaż nieobowiązkowa :)

zgadzam się;) zresztą moja ciotka wykłada matmę na uniwersytecie i jednocześnie układa pytania do przykładowych arkuszy przyszłorocznej matury z matmy podst, i twierdzi że pytania muszą być tak banalne, że aż wstyd że takie trzeba układać :woot: no w końcu obowiązkowa matma będzie musiała być do przejścia dla każdego.
chociaż właśnie ta w tym roku była też strasznie prosta
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: moja ciotka wykłada matmę na uniwersytecie i jednocześnie układa pytania do przykładowych arkuszy przyszłorocznej matury z matmy podst, i twierdzi że pytania muszą być tak banalne, że aż wstyd że takie trzeba układać

Nasza nauczycielka w klasie maturalnej powiedziała, że to co mamy na maturze rozszerzonej było kiedyś w profilu podstawowym i wstyd jest tego nie umieć ;) Jednak inny tryb nauczania od klas początkowych zrobił z nas takich hmmm delikatnych tumanów ;) Nie mam zamiaru nikogo obrażać, po prostu z roku na rok poziom matematyki jest coraz niższy. I wniosek jest jeden: chcesz coś umieć lepszego - ucz się sam w domu albo zapisz się na dodatkową matmę z wyższym poziomem ;)
OverMyHead
OverMyHead
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nasza nauczycielka w klasie maturalnej powiedziała, że to co mamy na maturze rozszerzonej było kiedyś w profilu podstawowym i wstyd jest tego nie umieć ;) Jednak inny tryb nauczania od klas początkowych zrobił z nas takich hmmm delikatnych tumanów ;)

No dokładnie.. moja powtarzała to samo... jak już wyżej napisałam z programu powyrzucali mnóstwo zagadnień...

Konto usunięte
Konto usunięte: I wniosek jest jeden: chcesz coś umieć lepszego - ucz się sam w domu albo zapisz się na dodatkową matmę z wyższym poziomem ;)

Ja podczas przygotowań do rozszerzonej matmy uczęszczałam na korepetycje... pomimo tego, że w LO miałam bardzo dobre matematyczki to jednak sama nauka w szkole nie wystarczy...
Jammi1990
Jammi1990
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nasza nauczycielka w klasie maturalnej powiedziała, że to co mamy na maturze rozszerzonej było kiedyś w profilu podstawowym i wstyd jest tego nie umieć ;) Jednak inny tryb nauczania od klas początkowych zrobił z nas takich hmmm delikatnych tumanów ;) Nie mam zamiaru nikogo obrażać, po prostu z roku na rok poziom matematyki jest coraz niższy. I wniosek jest jeden: chcesz coś umieć lepszego - ucz się sam w domu albo zapisz się na dodatkową matmę z wyższym poziomem ;)

no dokładnie, nam też babka mówiła i podawała przykłady zadań z rozszerzenia które dawniej były na podstawie. zresztą strasznie się rzuca w oczy że im młodszy rocznik tym głupszy :ninja: ciekawe czy za kilka lat na maturze nie będzie materiałow z gimnazjum :woot:
Sardyn
Sardyn
  24 Julio 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ciekawe czy za kilka lat na maturze nie będzie materiałow z gimnazjum

huehuehue bardzo możliwe :D Poziom jest coraz niższy ale to nie tylko wina nauczania w szkole. Inne czasy mamy. Teraz dzieciaki tylko siedzą przy komputerach i w internecie, w ogóle prawie się nie czyta, nie myśli samodzielnie, wszystko można zrzucić na maszyny, które "pomyślą" za nas ;) Wygodne, ale ogłupiające. A ja stary pryk do dzisiaj liczę w słupku a nie na kalkulatorze xD
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.