Dorqa
Dorqa
  11 Octubre 2008 (pierwszy post)

Powiedzcie mi jaki sens jest iść do liceum policyjnego skoro zeby wstapic do policji wystarczy miec byle jakie liceum ukonczone z matura ?

HPG
HPG
  12 Octubre 2008

Chcesz Byc policjantka ? To powodzenia ;d

KamiQa
KamiQa
  12 Octubre 2008
Dorqa
Dorqa: Powiedzcie mi jaki sens jest iść do liceum policyjnego skoro zeby wstapic do policji wystarczy miec byle jakie liceum ukonczone z matura ?

u mmnie w szkole to liceum policyjne to totalna żenada. Pani które mają być policjantkami nigdy nie ćwiczą na wf'ie bo się martwią o swoje paznokcie. jak już ćwiczą to aż żal patrzeć. W balerinkach jakiś dzinsowych spodnekach. no masakra. Poza tym byntują się bo nie chcą chodzić w mundurach o.O
A porównując np klase wojskową z innej szkoły w tym samym mieście to nasza policyjna jest żenada i wstydem dla naszej szkoły :D
Raskolnik
Raskolnik
  12 Octubre 2008

Hmmm...swoją drogą to dobre pytanie. Pytanie w rodzaju: po co jest zapachowy papier do dupy.

Ale moim zdaniem to jest liceum które nie tyle co daje zawód, ale kształci w wybranym kierunku. Większy nacisk jest nakładany na takie typowo policyjne przedmioty i tyle moim zdaniem. Tak samo jak liceum chemiczne - tam jest głównie nacisk na chemię :P

A droga na policjanta nie jest taka prosta, i moim zdaniem bycie policjantem wcale nie jest powodem do wstydu.
I nie wystarczy tu byle jaka szkoła z maturą!!!! - to tak...jeśli chce się skończyć jak posterunkowy, aspirant etc. Ale jak się skończy jakieś studia, bezpieczeństwo narodowe etc. to ma się pracę jako Oficer policyjny i się nie zajmuje spisywaniem debili na ulicach tylko siedzi przed stołkiem. Albo po filologii, stosunkach międzynarodowych można zgłosić się do CBŚ, CBA lub ABW ale z tym istnieje niebezpieczeństwo - zmiana rządu wiąże się z rozwiązaniem takich instytucji ( patrz. WSI )

Raskolnik
Raskolnik
  12 Octubre 2008
sebackk
sebackk: Dorqa: kobiety nie musza isc do wojska xD faceci też już nie muszą :> sexiflexi18otoja: tak masz racje zadnego sensu nie ma:p

Żebyś się nie zdziwił :) Mój znajomy jest oficerem, przez co jest związany z wojskiem, ma kontaktu z kimś z WKU i dowiedział się, że jeszcze 2-3 lata będą trwały pobory - dlaczego?
W Wojsku Polskim wymagany jest odpowiedni rejestr - a przez rok nie zdążą odpowiednio przeszkolić wymaganej liczby żołnierzy zawodowych, więc musi istnieć wojsko poborowe i będzie jeszcze te 2-3 lata do czasu unormowania się sytuacji

A co do poboru kobiet - to takie rzeczy są na porządku dziennym :> Nie każda dostępuje tego zaszczytu ale to wszystko zależy od ukończonych studiów. Jak skończy się stosunki międzynarodowe to można spodziewać się telefonu lub wizyty Pana z Agencji Wywiadu lub Kontrwywiadu :P
Dorqa
Dorqa
  12 Octubre 2008

Czyli wiekszosc z Was uwaza ze to przygotowuje do zawodu.OK ;p
Ale jak ktos pojdzie do policyjnego liceum 3letniego i sie rozmysli ? To moze isc na inne studia ? Bedzie gorzej przygotowany do matury z innych przedmiotow ? :D

Raskolnik
Raskolnik
  12 Octubre 2008

Może iść na inne studia, dlaczego nie?
Nie będzie gorzej przygotowany. Szkoły muszą zrobić pewien program - w każdej szkole jest ten sam.
W LO jest wszystko po równo - że się tak wyrażę...w profilowanych to samo z tą różnicą, że jest większy nacisk na jakiś przedmiot :P

A i ja nie uważam, że to przygotowuje do zawodu :P Od zawodu są zawodówki. A liceum to zwykła szkoła dająca papierek. W Policyjnej jak już pisałem to zwykłe Liceum z naciskiem na jakieś przedmioty :P

Trochę bełkoczę, wiem :P

Dorqa
Dorqa
  12 Octubre 2008

Niewiem co teraz :/ Jedni narzekaja na takie liceum drudzy chwala ;/

normalny6
normalny6
  13 Octubre 2008

LO Policyjne jest kompletnie bez sensu. Wal od razu na egzamin, bądź sprawna fizycznie, naucz się trochę teorii ,zdrowie i głowa w porządku, to cię wezmą z marszu.

Testy są i tak identyczne dla wszystkich, btw. te same kryteria dla kobiet i mężczyzn. Policja nie jest dla wszystkich ,a tak między nami to mało kobiet się do niej nadaję. Ja pamiętam na egzaminie panieneczkę na obcasach z torbą Snoopiego pod pachą i .... tipsami.

W każdym razie powodzenia, zawód raczej nisko płatny (na życie starcza) , plus dla ciebie, że dużo wysportowanych kolegów, z których duża część straci kobiety po szkole policyjnej :) (...)

Dorqa
Dorqa
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Testy są i tak identyczne dla wszystkich, btw. te same kryteria dla kobiet i mężczyzn. Policja nie jest dla wszystkich ,a tak między nami to mało kobiet się do niej nadaję. Ja pamiętam na egzaminie panieneczkę na obcasach z torbą Snoopiego pod pachą i .... tipsami.

xD Wiem co masz na mysli. Juz slyszalam o takich dziewczynach ;) ale zdaje sobie sprawe ze nie bede policjantka na obcasach xD z tipsami ;p

No to wlasciwie po kiego oni takie licea tworza? :|
Praca moze i nisko platna ;p ale liczy sie to ze sie komus podoba.

Ale nawet po skonczeniu liceum jak sie wstapi do policji to i tak jest ten niedosyt ze to jest tylko srednie wyksztalcenie ;/
baskas4
baskas4
  13 Octubre 2008
Dorqa
Dorqa: Jedni narzekaja na takie liceum drudzy chwala ;/

więc zapytaj jaką reputację mają oba te licea.
Raskolnik
Raskolnik
  14 Octubre 2008

Zawód policjalnta wcale nie jest nisko opłacalny. Jak ktoś się ogranicza do aspiranta to tak. Ale jak chce być wykształconym policjantem - Oficerem, prokuratorem, pracować w jednostkach specjalnych to zarobki są dużo większe i praca fajniejsza - lepsza niż spisywanie idiotów

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.