xXxToScHkAxXx
xXxToScHkAxXx
  5 Octubre 2008 (pierwszy post)

Patrząc na szkołe za granicą stwierdziłam ze polska jest zacofana...
W mojej szkole nauczyciele łażą na przerwach.. mowy nie ma o telefonie..
Np. we Francji wynajmowani na pilnowanie są opiekunowie i wystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D znaczy na przerwie i oczywiście na boisku korcie czy tam jak to wolicie.. Jeszcze te mundurki.. Nie wiem czy ktoś chciał sie porównywać do amerykanckich szkoł, ale nasze mundurki nie dorastają do pięt tamtym.. jakieś szmaty z logo i jeszcze na dodatek farbują ubrania... Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania.. Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D

BlackVersion
BlackVersion
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Patrząc na szkołe za granicą stwierdziłam ze polska jest zacofana...

i tu sie mylisz, polski uczen/student musi przyswoic znacznie wiecej wiedzy niz taki z Zachodniej Europy, a to ze tamci mają ladniejsze klasy, lepsze przybory szkolne, ladniejsze mundurki to inna sprawa, jak ktos chce sie uczyc to bedzie sie uczyl i w badziewnym mundurku, zresztą szkola to nie rewia mody
Holigula
Holigula
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak ktos chce sie uczyc to bedzie sie uczyl i w badziewnym mundurku, zresztą szkola to nie rewia mody

Dokładnie... Niektórzy przesadzali z ubiorem... Mundurków u mnie w szkole juz nie ma, ale każdy uczeń oprócz pierwszych klas chce by powrócili... Dlaczego? Bo mozemy tylko chodzić na niebiesko, biało i czarno;/ Mało kto ma w tym kolorze tyle ubrać by wystraczyły do szkoły...
KamiQa
KamiQa
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale nasze mundurki nie dorastają do pięt tamtym

bo u nas nie ma kasy na to żeby było jak w Ameryce. Ale nie ma co narzekać. u nas przynajmniej nie latają z pistoletami i nie strzelają w uczniów inni uczniowie. ;x
LunaStellaSoleil
LunaStellaSoleil
  5 Octubre 2008

cudze chwalicie, swego nie znacie ;]
sami nie wiecie co posiadacie ;]

kasiulka16lol
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 111
kasiulka16lol
  5 Octubre 2008
nie nawidze szkoly jest beznadziejna
kathariss
kathariss
  5 Octubre 2008
kasiulka16lol
kasiulka16lol: nie nawidze szkoly jest beznadziejna

Jak widać ortografii też nie lubisz :ziew:

Konto usunięte
Konto usunięte:

Dostane pewnie bana na tydzień albo i lepiej, ale warto się poświęcić.
Sprawiasz wrażenie głupiej i pustej panienki, ktorej nie obchodzi w szkole zdobywanie wiedzy, realizowanie się, poszerzanie horyzontów, rozwój i wynikająca z niego satysfakcja, lecz mozliwość poszpanowania.
Jezeli nie podoba Ci się program nauczania, który jak już ktoś wyżej wspomniał, wymaga więcej od nas, niż te zachodnie, to nikt Ci nie każe się uczyć.
Możesz także wyprowadzić sie do USA, droga wolna, o ile uważasz, że w mini spódniczce, pistolecie w plecaku i papierosie w ustach, wiedza szybciej będzie Ci wchodzić do głowy.
baskas4
baskas4
  5 Octubre 2008

wizualnie może i jest zacofana, ale za to uczymy się o takich rzeczach, o jakich na zachodzie nikt nie słyszał :)

W Niemczech program nauczania jest tak niski, że uczeń chodzący do klasy trzeciej uczy się rysować trójkąty :)

ThoseWereTheDays
ThoseWereTheDays
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeszcze te mundurki.. Nie wiem czy ktoś chciał sie porównywać do amerykanckich szkoł

chyba byś zwątpiła jaki mundurek ma mój brat, który w usa się uczy :ninja: :ninja:
nie mówię tylko o jednej szkole, bo byłam i widziałam na własne oczy w jakich szmatach chodzą amerykanie, za dużo seriali brazylijskich się naoglądałaś.
poison172
poison172
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W mojej szkole nauczyciele łażą na przerwach.. mowy nie ma o telefonie..

u mnie nawet na lekcjach mozna.

Konto usunięte
Konto usunięte: można było palić papierosy w szkole :D

dyro powiedzial eby palic za szkola chociazby a nie w kiblach :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: . Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania.. Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D

u mnie jest kilku fajnych wiec nie mow ze jet az tak strasznie.
Kingaa2407
Kingaa2407
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Patrząc na szkołe za granicą stwierdziłam ze polska jest zacofana...

Z tym się nie zgodzę. Polacy osiągają b. dobrze wyniki w nauce dzięki szkołom.. Za granicą nie mają problemów z nauką itd..
OlekOcw
OlekOcw
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Patrząc na szkołe za granicą stwierdziłam ze polska jest zacofana... W mojej szkole nauczyciele łażą na przerwach.. mowy nie ma o telefonie.. Np. we Francji wynajmowani na pilnowanie są opiekunowie i wystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D znaczy na przerwie i oczywiście na boisku korcie czy tam jak to wolicie.. Jeszcze te mundurki.. Nie wiem czy ktoś chciał sie porównywać do amerykanckich szkoł, ale nasze mundurki nie dorastają do pięt tamtym.. jakieś szmaty z logo i jeszcze na dodatek farbują ubrania... Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania.. Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D

Chyba nie wiesz co mówisz? Ile ty masz dziecko lat ? :zonk:
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D

w ogóle nie powinni palić

Konto usunięte
Konto usunięte: Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D

jacy uczniowie takie szkoły
...Ignorance is bliss...
thomas893
thomas893
  5 Octubre 2008
Konto usunięte

się nie podoba to do widzenia...

dziwne, bo jakoś za granicą (gdzie jest tak super i w ogóle :zonk: ) chwalą Polaków za wiedzę...

Konto usunięte
Konto usunięte: wystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D znaczy na przerwie i oczywiście na boisku korcie czy tam jak to wolicie..

no na prawdę, jest się czym chwalić...

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeszcze te mundurki..

co się tak wszyscy do tych mundurków dopierdzielają? Jak wg mnie bardzo dobrym pomysłem było ich wprowadzenie

Konto usunięte
Konto usunięte: Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania..

co jest nie tak z nauczycielami :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D

ja do swojej zastrzeżeń nie mam...
sunriseboy
sunriseboy
  5 Octubre 2008
Konto usunięte

zacofany to ty masz musk..
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.