Patrząc na szkołe za granicą stwierdziłam ze polska jest zacofana...
W mojej szkole nauczyciele łażą na przerwach.. mowy nie ma o telefonie..
Np. we Francji wynajmowani na pilnowanie są opiekunowie i wystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D znaczy na przerwie i oczywiście na boisku korcie czy tam jak to wolicie.. Jeszcze te mundurki.. Nie wiem czy ktoś chciał sie porównywać do amerykanckich szkoł, ale nasze mundurki nie dorastają do pięt tamtym.. jakieś szmaty z logo i jeszcze na dodatek farbują ubrania... Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania.. Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D
lista tematów
Głupie gimnazjum... strona 1 z 3
i tu sie mylisz, polski uczen/student musi przyswoic znacznie wiecej wiedzy niz taki z Zachodniej Europy, a to ze tamci mają ladniejsze klasy, lepsze przybory szkolne, ladniejsze mundurki to inna sprawa, jak ktos chce sie uczyc to bedzie sie uczyl i w badziewnym mundurku, zresztą szkola to nie rewia mody
Konto usunięte: jak ktos chce sie uczyc to bedzie sie uczyl i w badziewnym mundurku, zresztą szkola to nie rewia mody
Dokładnie... Niektórzy przesadzali z ubiorem... Mundurków u mnie w szkole juz nie ma, ale każdy uczeń oprócz pierwszych klas chce by powrócili... Dlaczego? Bo mozemy tylko chodzić na niebiesko, biało i czarno;/ Mało kto ma w tym kolorze tyle ubrać by wystraczyły do szkoły...
Jak widać ortografii też nie lubisz

Dostane pewnie bana na tydzień albo i lepiej, ale warto się poświęcić.
Sprawiasz wrażenie głupiej i pustej panienki, ktorej nie obchodzi w szkole zdobywanie wiedzy, realizowanie się, poszerzanie horyzontów, rozwój i wynikająca z niego satysfakcja, lecz mozliwość poszpanowania.
Jezeli nie podoba Ci się program nauczania, który jak już ktoś wyżej wspomniał, wymaga więcej od nas, niż te zachodnie, to nikt Ci nie każe się uczyć.
Możesz także wyprowadzić sie do USA, droga wolna, o ile uważasz, że w mini spódniczce, pistolecie w plecaku i papierosie w ustach, wiedza szybciej będzie Ci wchodzić do głowy.
wizualnie może i jest zacofana, ale za to uczymy się o takich rzeczach, o jakich na zachodzie nikt nie słyszał :)
W Niemczech program nauczania jest tak niski, że uczeń chodzący do klasy trzeciej uczy się rysować trójkąty :)
Konto usunięte: Jeszcze te mundurki.. Nie wiem czy ktoś chciał sie porównywać do amerykanckich szkoł
chyba byś zwątpiła jaki mundurek ma mój brat, który w usa się uczy

nie mówię tylko o jednej szkole, bo byłam i widziałam na własne oczy w jakich szmatach chodzą amerykanie, za dużo seriali brazylijskich się naoglądałaś.
u mnie nawet na lekcjach mozna.
dyro powiedzial eby palic za szkola chociazby a nie w kiblach

Konto usunięte: . Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania.. Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D
u mnie jest kilku fajnych wiec nie mow ze jet az tak strasznie.
Konto usunięte: Patrząc na szkołe za granicą stwierdziłam ze polska jest zacofana...
W mojej szkole nauczyciele łażą na przerwach.. mowy nie ma o telefonie..
Np. we Francji wynajmowani na pilnowanie są opiekunowie i wystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D znaczy na przerwie i oczywiście na boisku korcie czy tam jak to wolicie.. Jeszcze te mundurki.. Nie wiem czy ktoś chciał sie porównywać do amerykanckich szkoł, ale nasze mundurki nie dorastają do pięt tamtym.. jakieś szmaty z logo i jeszcze na dodatek farbują ubrania... Na temat nauczycieli to nie ma sie co wypowiadać bo było by dużo do napisania.. Do normalnej szkoły na pewno wszyscy by chętniej chodzili..:D
Chyba nie wiesz co mówisz? Ile ty masz dziecko lat ?

się nie podoba to do widzenia...
dziwne, bo jakoś za granicą (gdzie jest tak super i w ogóle

Konto usunięte: wystarczy zgoda od rodziców zeby można było palić papierosy w szkole :D znaczy na przerwie i oczywiście na boisku korcie czy tam jak to wolicie..
no na prawdę, jest się czym chwalić...
co się tak wszyscy do tych mundurków dopierdzielają? Jak wg mnie bardzo dobrym pomysłem było ich wprowadzenie
co jest nie tak z nauczycielami

ja do swojej zastrzeżeń nie mam...