hej :)
mam do napisania rozprawkę na temat "should animals be kept in zoos?" czyli czy zwierzęta powinny być trzymane w zoo... brakuje mi trochę argumentów. proszę dajcie jakieś pomysły za i przeciw...
dzięki ;*
lista tematów
Rozprawka ang strona 2 z 2
z tego co ja się orientuję to z zakończeniu musi być teza ze wstępu a co do wyrażenia własnych refleksji nie byłabym taka pewna... mnie akurat uczono że w całej rozprawce nawet w zakończeniu nie pisać własnej opinii chyba że jest to opinion essay :)
Zakończenie jest odpowiedzią na tę tezę ;)
Konto usunięte: mnie akurat uczono że w całej rozprawce nawet w zakończeniu nie pisać własnej opinii chyba że jest to opinion essay :)
opinion essay jest na tej zasadzie, że w sumie przez cały cykl 'wypowiedzi' dążysz do konkluzji w której to już od pierwszego wersu chcesz przekonać czytelnika czy jesteś za czy przeciw
przy rozprawce przedstawiasz za i przeciw po 2 czy 3 np , a później mniej więcej wyrażasz swoje stanowisko - jednakże nie dosłownie ;)
spread my wings and fly hold my head up high
dobra dobra wszystko ładnie pięknie ale czy w rozprawce for and against w obojętnie jakim momencie używasz słów "in my opinion" "i personally think" czy coś w tym stylu? raczej nie... więc dla mnie nie wyrażasz żadnej opinii!
Konto usunięte: w obojętnie jakim momencie używasz słów "in my opinion" "i personally think" czy coś w tym stylu? raczej nie
Czytaj ze zrozumieniem
:)
Opinię wyraża się od początku już przytaczając argumenty ;)
spread my wings and fly hold my head up high
skoro tak wiele wiesz i masz najlepszych nauczycieli to dlaczego nie umiesz napisac tej glupiej rozprawki i prosisz tu o jakieś argumenty? jak idziesz na przekór wszystkiemu "SWOIM" cudownym tokiem nauczania to nie pytaj nikogo o zdanie.
Konto usunięte: skoro tak wiele wiesz i masz najlepszych nauczycieli to dlaczego nie umiesz napisac tej glupiej rozprawki i prosisz tu o jakieś argumenty? jak idziesz na przekór wszystkiemu "SWOIM" cudownym tokiem nauczania to nie pytaj nikogo o zdanie.
Sorry bardzo ja nie pytałam o to jak się pisze rozprawkę bo to wiem tylko o argumenty jakie mogę napisać,a to jest chyba różnica :)