Martaxx92xx
Martaxx92xx
  26 Septiembre 2008 (pierwszy post)
Proszę mnie nie odsyłać na inny dział bo ten ma trochę wspólnego, choć niewiele ze szkołą :mrgreen:
mam problem: Mieszkam z rodzicami, mam 16 lat i uczę się w LO. Szkoda tylko,że z matką kompletnie nie potrafię sie dogadać, o starym nie wspominając :/ w domu ciągle awantury...
Mam zawsze jakiś problem: to nie pozwoli wyjść, to nie da kasy na coś, to nie, tamto nie... I same zakazy :(
Q1: czy można zgłosić coś takiego w szkole, albo w innej instytucji? czy argumenty że sie źle czuję w domu przejdą? Bo czuje sie tam jak w więzieniu :/
Q2. Czy dopóki sie nie skonczy szkoły trzeba mieszkać u rodziców?
Q3. Mieszkacie z rodzicami??
Swoją drogą nie myślcie sobie że chce być traktowana jak księżniczka, ja po) prostu chcę mieć prawo wyjść gdzieś w weekendy (bo w tygodniu nie mam czasu )a nie być tcały czas na uwięzi.
Karolina
Reputacja: -5 | BluzgometrTM: 82
Karolina
  27 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Martaxx92xx

Ale wiesz co Ci powiem, że docenisz rodziców, jak ich stracisz ..
Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.
4Pure
4Pure
  27 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: powiedziała Ania z Bravo Girl

jam nie z brawo girl, jam z Samsonowa.
Stiffkick
Stiffkick
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Q1: czy można zgłosić coś takiego w szkole, albo w innej instytucji? czy argumenty że sie źle czuję w domu przejdą? Bo czuje sie tam jak w więzieniu :/ Q2. Czy dopóki sie nie skonczy szkoły trzeba mieszkać u rodziców? Q3. Mieszkacie z rodzicami??

z gory mowiac i tak tego nie zmienisz, chyba ze sobie z nimi pogadasz i wyjasnisz pewne prawy
ad 1. zglosic mozna ~~ do sadu rodzinnego, kuratora itp itp
ad 2. nie trzeba nie ma takiego obowiazku, zawsze mozna wystapic do sadu z wnioskiem o upelnoletnienie ale trzeba miec na to porzadne argumenty a nie w stylu ze nie daja pieniedzy czy zabraniaja wychodzic z domu, wg prawa nie ma obowiazku dawania pieniedzy ^^ tylko zapewnienie bytu, mozna rowniesz wystapic o przyznanie alimentow dziecku przez rodzicow, ale ! tylko gdy dziecko chce sie uczyc, badz kontynuowac nauke, a rodzice nie chca sie ku temu zgodzic, oraz gdy nie stwarzaja odpowiednich warunkow, wtedy przeprowadzany jest wywiad srodowiskowy, jesli nie bedzie nieprawidlowosci z gory przegrasz ~~ te kwoty sa smieszne bo sad maksymalnie wyda nakaz na kwote 400/500 pln a za to nie wynajmiesz mieszkania/pokoju, nie pojdziesz nawet na impreze, a co dopiero myslec o zakupach w centrum handlowym ~~
ad 3. oczywiscie ze sie mieszka z rodzicami bo przynajmniej jest wygoda i sie wyprowadze dopiero wtedy, kiedy bede musial ^^

C`est la vie ~~
DziKuuuU
DziKuuuU
  29 Septiembre 2008
4Pure popieram w 110% a Tobie Martaxx92xx radze posłuchać koleżanki która Ci wszystko tak ładnie napisała bo to jest sama prawda.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.