RideProgressxD
RideProgressxD
  25 Septiembre 2008 (pierwszy post)

witam, szkoła jak szkoła, wagary podstawą ! znacie jakies dobre sposoby na usprawiedliwienia, w miare o rygnialne i takie coś ciekawe. ( oczywiscie powazne )

xXxKroplaRosyxXx
xXxKroplaRosyxXx
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: znacie jakies dobre sposoby na usprawiedliwienia

u mnie usprawiedliwienia przyjmowane są tylko telefonicznie! :mrgreen:
więc problemu nie ma. :}
sylwunia0142
sylwunia0142
  25 Septiembre 2008

Ja sama sobie piszę usprawiedliwienia i podpisuje charakterem pisma taty :D
Albo wysyłam wychowawczyni smsa z numeru mojej mamy z prośbą o usprawiedliwienie i jest git :mrgreen:

DonSmall92
DonSmall92
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: znacie jakies dobre sposoby na usprawiedliwienia, w miare o rygnialne i takie coś ciekawe. ( oczywiscie powazne )

mozesz powiedziec, ze odbierales nagly porod... jak sie wagaruje, to sie nie usprawiedliwia, bo ucinaja rece...

Konto usunięte
Konto usunięte: wagary podstawą !

hmm... jakos dziwnie cie nauczono... mi zawsze wpajano ze podstawa jest chodzenie do szkoy... latwiej zdac...:tak:
baskas4
baskas4
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: podstawą jest nabywanie wiedzy a nie miganie się jak jełop.....

ostatnio nawet nauczyciele powiedzieli, że jeśli uczeń choć raz w życiu nie był na wagarach to nie jest prawdziwym uczniem.
agniesiaO3
agniesiaO3
  25 Septiembre 2008

o ile rodzice Ci tyle ufają poproś o same podpisy na kartce, a jak potrzebne jakieś zwolnienie lub usprawiedliwienie piszesz sam nad podpisem:) zaje biaszcza sprawa:)

Elph06
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
Elph06
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: witam, szkoła jak szkoła, wagary podstawą ! znacie jakies dobre sposoby na usprawiedliwienia, w miare o rygnialne i takie coś ciekawe. ( oczywiscie powazne )

ja od paru lat stosuję tą samą metodę:
na zebrania chodzi tylko mama, więc moje podrobione usprawiedliwienia piszę swoim wymyślonym pismem (innym niż w zeszytach) i mam już wyćwiczony taki sam podpis, jako tata. ew jak trzeba pisać w dzienniczkach, to wystarczą 2 takie same dzienniczki:P
a gdy wychowawczyni kiedyś wymyśliła, że wszystkie usprawiedliwienia będzie pokazywać rodzicom na zebraniach, to nie mówiłam mamie o wywiadówkach i nie chodziła:D
ogólnie o większości moich wagarów rodzice i tak wiedzą, albo czasem muszę np zająć się siostrą ale i tak sobie sama piszę.
jak ja się rozpisałam, to z nudów chyba:ninja:

A.

ja193cM
ja193cM
  25 Septiembre 2008

u mnie w szkole wychowawca mowi aby przynosci a jak sie nie usprawiedliwi to i tak pod koniec miesiaca masz ze byles zawsze w szkole

justisssia
justisssia
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a u mnie w liceum obowiązywała zasada - każdy dzien do usprawiedliwienia na osobnej kartce. o proszę, wiedzieli jak zaskoczyć :F

U mnie też, w dodatku rozdawane tylko rodzicom na wywiadówkach. Na szczęście wychowawcy się nie chciało numerować, to się kserowało.

eLTechozaur
eLTechozaur: dostaniesz nieusprawiedliwiona godzine ;)

Gorzej jak ma kilka dni do usprawiedliwienia.
bajerka20
bajerka20
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio nawet nauczyciele powiedzieli, że jeśli uczeń choć raz w życiu nie był na wagarach to nie jest prawdziwym uczniem.

a pokaż mi dziś ucznia, który na wagarach nie był :p jeżeli to się dzieje sporadycznie to dlaczego nie, to jest nawet wskazane .... ;p
ale znam takie przypadki, gdzie ludzie wagarowali 2-3 w tygodniu... więc pytam jaki jest sens, żeby w ogóle do szkoły chodzić.....
justisssia
justisssia
  25 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a pokaż mi dziś ucznia, który na wagarach nie był :p

Taka jedna kujonka z mojej byłej klasy, całą klasą szliśmy na wagary, ona udawała że idzie z nami, i wracała na zajęcia..

Konto usunięte
Konto usunięte: ale znam takie przypadki, gdzie ludzie wagarowali 2-3 w tygodniu... więc pytam jaki jest sens, żeby w ogóle do szkoły chodzić.....

Pod koniec trzeciej klasy też tak robiłam, bo po co chodzić do szkoły, skoro mieliśmy same pogadanki o maturze?
MiLkaMiLeNka91
MiLkaMiLeNka91
  26 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: witam, szkoła jak szkoła, wagary podstawą ! znacie jakies dobre sposoby na usprawiedliwienia, w miare o rygnialne i takie coś ciekawe. ( oczywiscie powazne )

od początku gimnazjum pisałam je sama
i od początku pisałam powód złego samopoczucia, albo bez powodu.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.