balladka
balladka
  24 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Dzień dobry.. ;)
Powiem tak: studiuję dziennikarstwo, piszę prace maturalne "na zlecenie", ale dzisiaj mam wyjątkowo dobry dzień, a widzę, że niektórzy maturzyści mają z tym problem. Wiem, że nie wszyscy mają talent, ochotę lub czas na napisanie czegoś odkrywczego i swojego, więc.. Prace napisane przeze mnie zostały ocenione w ciągu dwóch ostatnich lat matur na minimum 60%, a większość z nich zdobyła ok. 80%. Wszystko oczywiście zależy również od zaprezentowania danej pracy, sposobu wysławiania się itd.
Tematy prac, które mam obecnie opracowane (wraz z bibliografią, planem ramowym oraz - niektóre - z prezentacją multimedialną):
- motyw tańca w literaturze i sztuce,
- motyw odzyskania niepodległości na wybranych przykładach,
- literackie portrety kobiet,
- motyw zbrodni i jej funkcje w tekstach kultury różnych epok,
- motyw śmierci w literaturze,
- wizerunek ukochanej wykreowany w literaturze i epistolografii romantycznej,
- tęsknota emigranta za utraconą ojczyzną,
- różne koncepcje piękna ludzkiego ciała,
- kaskaderzy literatury,
- przeżycia żołnierzy na frontach wojennych XXw.,
- śmierć realna i metaforyczna,
- swoi czy obcy? Postacie Żydów w literaturze polskiej,
- motyw zazdrości w literaturze,
- samotność - przekleństwo czy błogosławieństwo?
- symbol ptaka i różnorodność jego występowania w literaturze,
- zjawiska parapsychologiczne w literaturze,

Jeśli któremuś z maturzystów odpowiada którykolwiek temat - dajcie znać na PW. Nie widzę problemu w bezinteresownej pomocy, bo sama wiem doskonale, co to znaczy nie mieć czasu na nic.

Pozdrawiam,
Kasia.

foccowme
foccowme
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: traktowane wyłącznie jako bezinteresowna pomoc.

byłoby gdyby zrobiła tak , jak kolega napisał:

Konto usunięte
Konto usunięte: Pomocą może być podsuniecie literatury, sprawdzenie planu ramowego, poprawienie błędów językowych a nie pisanie pracy...

to byłaby pomoc, a ty mało, że jestes przestepca w świetle prawa to jeszcze sie tym publicznie chwalisz:and:

Konto usunięte
Konto usunięte: no wybacz ale maturzyści w wrześniu już określają temat pracy i przygotowują go do samej matury... i jeżeli ktoś nie potrafi sobie tak zorganizować czasu przez te kilka miesięcy to przepraszam ale coś tu nie gra....

Tez tak napisałam :)
smielaq89
smielaq89
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Kiedyś w Polsce jakiś piekarz oddawał bezdomnych chleb nocami, który nie nadawał się już do sprzedaży. Musiał zapłacić grzywnę, a czy chciał źle? Nie.

Jakoś nie wiem co podanie tego przykładu miało na celu ?
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a Ty jesteś Jezusem i przychodzisz z pomocą

Tak bym tego nie nazwała.
Nie widzę nic złego w tym, że kilka osób chce pomóc. Różni ludzie, różne wypadki.

Konto usunięte
Konto usunięte: byłoby gdyby zrobiła tak , jak kolega napisał:

Więc ewentualnie wyślę samo "wypracowanie".

Konto usunięte
Konto usunięte: jestes przestepca w świetle prawa to jeszcze sie tym publicznie chwalisz

Jeszcze nie jestem przestępcą, bo do niczego nie doszło ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Jakoś nie wiem co podanie tego przykładu miało na celu ?

Pomyśl trochę.
bajerka20
bajerka20
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Tez tak napisałam :)

właśnie to przeczytałam hehe

Konto usunięte
Konto usunięte: a ty mało, że jestes przestepca w świetle prawa to jeszcze sie tym publicznie chwalisz

poddaję w wątpliwość to czy ta pomoc jest tak całkiem bezinteresowna....
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: poddaję w wątpliwość to czy ta pomoc jest tak całkiem bezinteresowna....

Jest bezinteresowna.
foccowme
foccowme
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: foccowme: jestes przestepca w świetle prawa to jeszcze sie tym publicznie chwalisz Jeszcze nie jestem przestępcą, bo do niczego nie doszło ;)

W temcia wyraźnie napisałaś, że dałas te prace ludziom na 2 wstecz i obecna, czytać jeszcze potrafię :|

Konto usunięte
Konto usunięte: Prace napisane przeze mnie zostały ocenione w ciągu dwóch ostatnich lat matur na minimum 60%, a większość z nich zdobyła ok. 80%.

a zatem juz jestes przestepcą:)
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a zatem juz jestes przestepcą:)

Myśląc w ten sposób zapewne większość z nas to przestępcy :tak:
bajerka20
bajerka20
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Różni ludzie, różne wypadki.

sory ale to nie wypadki tylko ludzka głupota... gratuluję pomysłu tym, którzy się do Ciebie zgłosili bo to naprawdę powód do dumy by zlecić komuś napisanie pracy od której zależy zdanie egzaminu dojrzałości - pierwzego ważnego życiowego testu....
bajerka20
bajerka20
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Myśląc w ten sposób zapewne większość z nas to przestępcy

wątpię czy ktoś świadomie będzie pakował się w taki shit....
foccowme
foccowme
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: foccowme: a zatem juz jestes przestepcą:) Myśląc w ten sposób zapewne większość z nas to przestępcy

Nie wszyscy, ja nikomu nie pisze prac, pomagam dziewczynie mojego brata w chemii , bezinteresownie z własnej woli, ale poprzez zadawanie jej reakcji, tłumaczenie czego nie zrozumiała, sprawdzenie czy zrobiła dobrze prace domową, a nie poprzez napisanie tego zadania za nią .
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wszyscy,

Czytanie ze zrozumieniem - napisałam "większość z nas".
Nie chodziło mi również tylko i wyłącznie o naukę, korepetycje itd., ale o całokształt tego, co robimy.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.