balladka
balladka
  24 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Dzień dobry.. ;)
Powiem tak: studiuję dziennikarstwo, piszę prace maturalne "na zlecenie", ale dzisiaj mam wyjątkowo dobry dzień, a widzę, że niektórzy maturzyści mają z tym problem. Wiem, że nie wszyscy mają talent, ochotę lub czas na napisanie czegoś odkrywczego i swojego, więc.. Prace napisane przeze mnie zostały ocenione w ciągu dwóch ostatnich lat matur na minimum 60%, a większość z nich zdobyła ok. 80%. Wszystko oczywiście zależy również od zaprezentowania danej pracy, sposobu wysławiania się itd.
Tematy prac, które mam obecnie opracowane (wraz z bibliografią, planem ramowym oraz - niektóre - z prezentacją multimedialną):
- motyw tańca w literaturze i sztuce,
- motyw odzyskania niepodległości na wybranych przykładach,
- literackie portrety kobiet,
- motyw zbrodni i jej funkcje w tekstach kultury różnych epok,
- motyw śmierci w literaturze,
- wizerunek ukochanej wykreowany w literaturze i epistolografii romantycznej,
- tęsknota emigranta za utraconą ojczyzną,
- różne koncepcje piękna ludzkiego ciała,
- kaskaderzy literatury,
- przeżycia żołnierzy na frontach wojennych XXw.,
- śmierć realna i metaforyczna,
- swoi czy obcy? Postacie Żydów w literaturze polskiej,
- motyw zazdrości w literaturze,
- samotność - przekleństwo czy błogosławieństwo?
- symbol ptaka i różnorodność jego występowania w literaturze,
- zjawiska parapsychologiczne w literaturze,

Jeśli któremuś z maturzystów odpowiada którykolwiek temat - dajcie znać na PW. Nie widzę problemu w bezinteresownej pomocy, bo sama wiem doskonale, co to znaczy nie mieć czasu na nic.

Pozdrawiam,
Kasia.

foccowme
foccowme
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: foccowme: to jest przestepstwo, za które odpowiedzialnośc dotyka także "usługodawce" , nie tylko odbiorcę takiej pracy:) To pomoc, a nie zdanie matury ;) smielaq89: tylko teoretycznie.. jeżeli ktoś uzyskuje zdanie egzaminu czyjąś pracą to jest przestępstwo.. Przecież napisałam, że teoretycznie ;)

Mylisz się :)
Tak samo jest z pracami mgr czy lic, dlaczego ludzie traca tytuły gdy wychodzi na jaw, że ktos napisał za nich prace... przeciez obronic ja tez musieli sami ....

To jest przestepstwo , dosłownie, a nie teoretycznie.
smielaq89
smielaq89
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To pomoc, a nie zdanie matury ;)

No ale jeżeli ktoś nic nie zrobi od siebie a zda to jest przestępstwo zarówno dla jednej jak i drugiej osoby..
Pomocą może być podsuniecie literatury, sprawdzenie planu ramowego, poprawienie błędów językowych a nie pisanie pracy...

Konto usunięte
Konto usunięte: Przecież napisałam, że teoretycznie ;)

Dobrze, że jesteś tego świadoma..
ramzes812
ramzes812
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Wątpię. Interesujące Cię fakty prędzej znajdziesz w książkach niż w krótkiej pracy maturalnej.

Jesli nie chcesz mi przesłac, to napisz :)
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To jest przestepstwo , dosłownie, a nie teoretycznie.

Może, nie wiem, prawo nie jest moją mocną stroną.
W każdym bądź razie i to można obejść.
ramzes812
ramzes812
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli z takim samym zrozumieniem czytasz materiały do prac to az współczuje tym, którzy je dostają

Dogryzac to sobie mozesz :jezyk2:
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jesli nie chcesz mi przesłac, to napisz :)

Temat jest dla maturzystów, o to mi chodzi raczej.

Przesłanie komuś pracy w formie wypracowania bez planu ramowego i bibliografii to już nic złego. Nie jest to całość pracy maturalnej, ale pomoże, ot co.
ramzes812
ramzes812
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: o to mi chodzi raczej

jesli raczej to znaczy ze mozesz mi przesłac
Zreszta nie bede sie prosił:jezyk2:
smielaq89
smielaq89
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: W każdym bądź razie i to można obejść.

Tym jeszcze większe krętactwo...

Konto usunięte
Konto usunięte: prawo nie jest moją mocną stroną.

Nieznajomość prawa nie zwalnia ze stosowania się do niego...
foccowme
foccowme
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: foccowme: Jeśli z takim samym zrozumieniem czytasz materiały do prac to az współczuje tym, którzy je dostają Dogryzac to sobie mozesz

milcz gÓpolu! ;***

koleżanka Ci nie da pracy bo za stary jestes było napisac ,że zdajesz mature zaocznie to by Ci pokazała :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: foccowme: To jest przestepstwo , dosłownie, a nie teoretycznie. Może, nie wiem, prawo nie jest moją mocną stroną. W każdym bądź razie i to można obejść.

Żebys sie nie zdziwiła jak Cie ktos podpierniczy, chocby na podstawie tego tematu mozna Ci zarzut postawić :) a wiesz dobrze,że to, że ukrywasz sie za nickiem ,bez zdjęć to żaden kłopot :)
bajerka20
bajerka20
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: co to znaczy nie mieć czasu na nic.

no wybacz ale maturzyści w wrześniu już określają temat pracy i przygotowują go do samej matury... i jeżeli ktoś nie potrafi sobie tak zorganizować czasu przez te kilka miesięcy to przepraszam ale coś tu nie gra....
ramzes812
ramzes812
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: milcz gÓpolu! ;***

:ziew::*

Konto usunięte
Konto usunięte: koleżanka Ci nie da pracy bo za stary jestes było napisac ,że zdajesz mature zaocznie to by Ci pokazała

jakos to przezyje
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nieznajomość prawa nie zwalnia ze stosowania się do niego...

Wiem.
Napisałam, że nie wiem jak to jest dokładnie z pracami, aczkolwiek wiem, jak to obejść w ten sposób, aby było to traktowane wyłącznie jako bezinteresowna pomoc.

Konto usunięte
Konto usunięte: Tym jeszcze większe krętactwo...

Takie życie.
Kiedyś w Polsce jakiś piekarz oddawał bezdomnych chleb nocami, który nie nadawał się już do sprzedaży. Musiał zapłacić grzywnę, a czy chciał źle? Nie.
balladka
balladka
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Żebys sie nie zdziwiła jak Cie ktos podpierniczy, chocby na podstawie tego tematu mozna Ci zarzut postawić :) a wiesz dobrze,że to, że ukrywasz sie za nickiem ,bez zdjęć to żaden kłopot :)

Wiem, ale żadna praca nie została przesłana - i nie wiadomo czy ktokolwiek się po taką pomoc zgłosi.

Konto usunięte
Konto usunięte: i jeżeli ktoś nie potrafi sobie tak zorganizować czasu przez te kilka miesięcy to przepraszam ale coś tu nie gra....

Różni są ludzie.
smielaq89
smielaq89
  24 Septiembre 2008

zwłaszcza że dochodzą święta, ferie...
baa.. weekend wystarczy żeby to napisać chociaż tak na początek..
w następny weekend można to ogarnąć...

wystarczy trochę zaangażowania i chęci.. a jeżeli dla kogoś to jest problemem to może niech w ogóle odpuści maturę..

bajerka20
bajerka20
  24 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Różni są ludzie.

a Ty jesteś Jezusem i przychodzisz z pomocą :ziew:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.