NoDoubtAboutIt
NoDoubtAboutIt
  21 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Nadmierny makijaż ? Bluzka z dekoltem ? Zarost ? Od września zabronione w wielu szkołach ( między innymi i w mojej ). Po zniesieniu obowiązku noszenia mundurków, Rada Pedagogiczna wraz z dyrektorem szkoły ustaliła nowe zasady ubioru ucznia ? Uczeń ma obowiązek być ubranym schludnie, czysto i skromnie. ? mówi dyrektor szkoły. Ponadto uczniom zabrania się noszenia ubrań obrażających uczucia innych, emblematów związanych z narkomanią i satanizmem, kusych ubrań. ? Z jednej strony to rozumiem, szkoła to nie wybieg. Nie będzie tak, że idzie dziewczyna i aż jej tusz kapie z rzęs, ale z drugiej strony to trochę dziwne. Nie można założyć koszulki przypuśćmy jakiegoś zespołu metalowego, bo od razu, że to satanistyczne i zabronione. A już w ogóle nie rozumiem zakazu noszenia zarostu ? mówi jedna z uczennic gimnazjum. ? A ja uważam, że to czy ktoś farbuje włosy albo się maluje to jego osobista sprawa i nikt nie powinien w to ingerować. Jest to sprawa tej osoby i jej wyglądu. Ale raczej powinnyśmy poczekać z makijażem, bo będziemy miały jeszcze na to czas. Te 14 czy 15 lat to nie jest wiek na malowanie się. Wydaje mi się, że robimy to bo pewnym sensie chcemy poczuć się piękniejsze, lepsze. Może niektóre dziewczyny myślą, że nada im to kobiecości, przez co przyciągną uwagę chłopców. ? stwierdza gimnazjalistka. A jakie będą kary za niestosowanie się do zasad ? ? Kary będą wymierzane zgodnie ze statutem szkoły. Może to być np. nagana wychowawcy lub dyrektora. ? wyjaśnia dyrektor szkoły.

* jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ?
* jakie jest Wasze zdanie ?
* Mundurki.. zakładaliście ? Czy tylko na lekcje u wymagającego nauczyciela lub na 'k ontrolę ' dyrektora ?

* proszę mnie tu nie ' kopać '. myślę, że temat jak najbardziej odpowiedni do działu :d
pozdrawiam ;))

justisssia
justisssia
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: emblematów związanych z satanizmem

To i krzyżyków niech zabronią. :and: .

Konto usunięte
Konto usunięte: * jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ?

W liceum i gimnazjum dobrze. Jakoś mnie to wszystko ominęło i dobrze.

Co do farbowania włosów, to niby jak mieliby mi udowodnić, że mam farbowane? Nie farbuję na żaden dajmy na to nienaturalny kolor, więc?
smielaq89
smielaq89
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: To i krzyżyków niech zabronią.

Najpierw, niech zdejmą krzyże w klasach...
olenka2405
olenka2405
  22 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: * jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ?

tak samo... ;/ a i jeszcze mamy zakaz noszenia jaskrawych kolorów [dopuszcza się czarny,biały,szary i granatowy]

Konto usunięte
Konto usunięte: * jakie jest Wasze zdanie ?

że tak nie powinno być .!!

Konto usunięte
Konto usunięte: * Mundurki.. zakładaliście ?

czasem....
justisssia
justisssia
  22 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: [dopuszcza się czarny,biały,szary i granatowy]

To już jest śmieszne.
Wprawdzie nie noszę jakichś krzykliwych strojów, ale na pewno nie ograniczam się do takiej kolorystyki .
Oczywiście, ubierać się do szkoły należy w granicach rozsądku, ale to jest po prostu zwyczajna przesada.

Konto usunięte
Konto usunięte: Najpierw, niech zdejmą krzyże w klasach...

Również jestem za tym.
SzprocikAPC
SzprocikAPC
  22 Septiembre 2008

Nakazy Są Po To By Je Łamac :P:D

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.