NoDoubtAboutIt
NoDoubtAboutIt
  21 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Nadmierny makijaż ? Bluzka z dekoltem ? Zarost ? Od września zabronione w wielu szkołach ( między innymi i w mojej ). Po zniesieniu obowiązku noszenia mundurków, Rada Pedagogiczna wraz z dyrektorem szkoły ustaliła nowe zasady ubioru ucznia ? Uczeń ma obowiązek być ubranym schludnie, czysto i skromnie. ? mówi dyrektor szkoły. Ponadto uczniom zabrania się noszenia ubrań obrażających uczucia innych, emblematów związanych z narkomanią i satanizmem, kusych ubrań. ? Z jednej strony to rozumiem, szkoła to nie wybieg. Nie będzie tak, że idzie dziewczyna i aż jej tusz kapie z rzęs, ale z drugiej strony to trochę dziwne. Nie można założyć koszulki przypuśćmy jakiegoś zespołu metalowego, bo od razu, że to satanistyczne i zabronione. A już w ogóle nie rozumiem zakazu noszenia zarostu ? mówi jedna z uczennic gimnazjum. ? A ja uważam, że to czy ktoś farbuje włosy albo się maluje to jego osobista sprawa i nikt nie powinien w to ingerować. Jest to sprawa tej osoby i jej wyglądu. Ale raczej powinnyśmy poczekać z makijażem, bo będziemy miały jeszcze na to czas. Te 14 czy 15 lat to nie jest wiek na malowanie się. Wydaje mi się, że robimy to bo pewnym sensie chcemy poczuć się piękniejsze, lepsze. Może niektóre dziewczyny myślą, że nada im to kobiecości, przez co przyciągną uwagę chłopców. ? stwierdza gimnazjalistka. A jakie będą kary za niestosowanie się do zasad ? ? Kary będą wymierzane zgodnie ze statutem szkoły. Może to być np. nagana wychowawcy lub dyrektora. ? wyjaśnia dyrektor szkoły.

* jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ?
* jakie jest Wasze zdanie ?
* Mundurki.. zakładaliście ? Czy tylko na lekcje u wymagającego nauczyciela lub na 'k ontrolę ' dyrektora ?

* proszę mnie tu nie ' kopać '. myślę, że temat jak najbardziej odpowiedni do działu :d
pozdrawiam ;))

smielaq89
smielaq89
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: * jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ?

U mnie w LO było tak w połowie.. i w sumie dobrze. Ale niestety ostatnio odwiedziłem swoje gimnazjum.. masakra, gówniarze się tak rozpanoszyli, normalnie w dupach im się poprzewracało...

Konto usunięte
Konto usunięte: * jakie jest Wasze zdanie ?

Że dobrze, że takie coś wprowadzą. Szkoła to szkoła. Poza szkołą to sobie możecie nawet z dupami na wierzchu latać...
xKari277
xKari277
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Uczeń ma obowiązek być ubranym schludnie, czysto i skromnie.

i mają racje :tak:
szkoła to szkoła a nie salon piękności :ziew:

Konto usunięte
Konto usunięte: * jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ? * jakie jest Wasze zdanie ? * Mundurki.. zakładaliście ? Czy tylko na lekcje u wymagającego nauczyciela lub na 'k ontrolę ' dyrektora ?

podobnie :tak:
właśnie takie jak pisze wyżej
nigdy nie nosiłam i nie bede tego nosić :mrgreen:
NoDoubtAboutIt
NoDoubtAboutIt
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Że dobrze, że takie coś wprowadzą. Szkoła to szkoła. Poza szkołą to sobie możecie nawet z dupami na wierzchu latać...

ta. tylko dla mnie to bez sensu wprowadzać zasady ( aneks do statutu ) skoro i tak nikt tego nie pilnuje.

Konto usunięte
Konto usunięte: szkoła to szkoła a nie salon piękności

jak najbardziej się zgadzam. :)
smielaq89
smielaq89
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ta. tylko dla mnie to bez sensu wprowadzać zasady ( aneks do statutu ) skoro i tak nikt tego nie pilnuje.

No to skoro nikt tego nie pilnuje to jaka dla Ciebie (Was) różnica czy to będzie czy nie ?
pinkmusic
pinkmusic
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: * jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ? * jakie jest Wasze zdanie ? * Mundurki.. zakładaliście ? Czy tylko na lekcje u wymagającego nauczyciela lub na 'k ontrolę ' dyrektora ?

* nie ma czegoś takiego.
* że szkoła to nie podwórko i trzeba do niej odpowiednio wyglądać. :ziew:
* nie mam mundurków.
NoDoubtAboutIt
NoDoubtAboutIt
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No to skoro nikt tego nie pilnuje to jaka dla Ciebie (Was) różnica czy to będzie czy nie ?

dla mnie osobiście prawie, że żadna. Ale po co robić aferę, zamieszanie na całą szkołę, że uczeń musi się do tego dostosować, że takie zasady. Skoro tydzień po rozpoczęciu roku, każdy pracownik szkoły, który ma niby tego pilnować, mówiąc krótko ma to gdzieś :>.
PrzecenionaNutella
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
PrzecenionaNutella
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: * jak wygląda sytuacja w Waszych szkołach ?

Nie mam zakazów co do ubrań itp.
U mnie są dozwolone tatuaże,piercingi,kuse ubrania,makijaż...
i może z tego powodu młodzież się tak nie buntuje i nie przekracza pewnej `granicy` dobrego smaku. ;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: * jakie jest Wasze zdanie ?

Moim zdaniem owoc zakazany smakuje najlepiej,wiec jeśli komuś będzie zależeć to ubierze się w coś kusego choćby po to aby zaimponować reszcie...tzn.chłopcom (myślenie dzisiejszych dziewczyn).
To głupota,jeśli nie będzie umalowana to może będzie mieć lepsze oceny? Marne szanse.
Jak chodziłam w Polsce do szkoły i dostałam słabszą ocenę nauczycielka od razu do mnie z tekstem `No,na farbowanie włosów to był czas,a na naukę już nie.`
wrr.:and:

Konto usunięte
Konto usunięte: * Mundurki.. zakładaliście ? Czy tylko na lekcje u wymagającego nauczyciela lub na 'k ontrolę ' dyrektora ?

Nie mam wymogu noszenia mundurka i raczej mieć nie będę. ;-)
`And you can feel without a touch,
And you will hear without speakers.
Of course, you'll see without TV,
And we will run without sneakers. `:nutki:

NoDoubtAboutIt
NoDoubtAboutIt
  21 Septiembre 2008
PrzecenionaNutella
PrzecenionaNutella: U mnie są dozwolone tatuaże,piercingi,kuse ubrania,makijaż...

u mnie.
Konto usunięte
Konto usunięte: Uczeń nie może nosić dużych dekoltów, nadmiernej biżuterii oraz kolczyków w innych częściach ciała niż uszy, krótkich bluzek odsłaniających dolne partie ciała, zbyt krótkich spódnic.

z jednej strony to to rozumiem, ale..

PrzecenionaNutella
PrzecenionaNutella: `No,na farbowanie włosów to był czas,a na naukę już nie.`

Ta, albo ' na spotkania z chłopakami masz czas, a na naukę już nie. '
Claudia191
Claudia191
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte

1. W mojej szkole można mieć farbowane włosy, ale oczywiście takie które występują w naturze ... a nie jakieś zielone czy inne tego typu kolory ...
2. Uważam, że jest dobrze tak jak jest ; )
3. Mundurki ... zakładałam i nadal zakładam ponieważ u nas ich nie zniesiono ... a wszystko przez to, że rodzice wypełniali ankietę i zagłosowali, że mają być te mundurki ...
xXSweetAngel1991Xx
xXSweetAngel1991Xx
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Mundurki.. zakładaliście ? Czy tylko na lekcje u wymagającego nauczyciela lub na 'k ontrolę ' dyrektora ?

w mojej szkole nie ma mundurków:D
sylwunia0142
sylwunia0142
  21 Septiembre 2008

U mnie w szkole nadal jest obowiązek noszenia mundurków. Nie wolno mieć farbowanych włosów, pomalowanych paznokci, kolczyki tylko w uszach i na dodatek najmniejsze jakie mogą być. Mam kolczyk w nosie i jestem za to tak tępiona przez dyrektorkę, że szok, ale mi to tito :mrgreen: po za tym, zakaz noszenia pierścionków i łańcuszków. Dziewczyny nie mogą mieć rozpuszczonych włosów, chłopaki żelu na włosach też nie mogą mieć. Ponadto nie możemy nosić apaszek, arafatek itp, gdyż według naszej p. dyrektor grozi to uduszeniem :D Zero spódniczek, muszę być spodnie, gdyż chłopcy wtedy bardziej skupiają się na nauce :D To chyba wszystko :D pozdro

Claudia191
Claudia191
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie w szkole nadal jest obowiązek noszenia mundurków. Nie wolno mieć farbowanych włosów, pomalowanych paznokci, kolczyki tylko w uszach i na dodatek najmniejsze jakie mogą być. Mam kolczyk w nosie i jestem za to tak tępiona przez dyrektorkę, że szok, ale mi to tito po za tym, zakaz noszenia pierścionków i łańcuszków. Dziewczyny nie mogą mieć rozpuszczonych włosów, chłopaki żelu na włosach też nie mogą mieć. Ponadto nie możemy nosić apaszek, arafatek itp, gdyż według naszej p. dyrektor grozi to uduszeniem :D Zero spódniczek, muszę być spodnie, gdyż chłopcy wtedy bardziej skupiają się na nauce :D To chyba wszystko :D pozdro

a ja myślałam, że to moja szkoła jest najgorsza ...
xXSweetAngel1991Xx
xXSweetAngel1991Xx
  21 Septiembre 2008

Gdy widze panny z gimnazjum wygladające jak te "panie" z pod latarni to zygać mi sie chce. Moim zdaniem w gimnazjum powinny byc takie zakazy.

koraspl
koraspl
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Zarost

do szkoly juz nie chodze ale jezeli bym przyszedl do szkoly nie ogolony a jakis nauczyciel mialby z tego powodu jakies zastrzezenia to chyba wypialbym go ...
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.