dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008 (pierwszy post)

Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób )
Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?
Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie?

Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ? - chociaż wielu z nich naprawdę dużo chęci ma ?

dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Moim zdaniem o wiele lepiej pracowałoby się z taką 15-osobową klasą, niż z taką, co liczy 2 razy tyle...

też jestem tego zdania

Konto usunięte
Konto usunięte: J mam klase 28 osób, na angielskim dzieli się ja na pół czyli mniej wiecej opo 14 odób wychodzi i jest dużo lepiej!.

no właśnie, niestety by nauczycieli więcej musieli zatrudniać więcej płacić itd;/

Konto usunięte
Konto usunięte: oj warto ja w tym roku miałem klasę 37 osobową

o jacie, spora :)
Damnavi
Damnavi
  18 Agosto 2008

Dla mnie klasy moga byc i 50 osobowe. Zle sie zachowuja to ochroniarz podchodzi z pradzikiem i jest cicho :mrgreen:
Akurat moja byla klasa nigdy nie zostala ukarana...
Mogli robic co tylko chcieli.
Wyzywali nauczycieli, tortutowali uczni itd :and:

ShrillNoise
ShrillNoise
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?

prawda,

Konto usunięte
Konto usunięte: Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie?

mają na studiach metodykę ( która w nauczaniu jest bezużyteczna )
oraz pedagogikę.

Konto usunięte
Konto usunięte: czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ?

bo są sterroryzowani przez uczniów. :lol2:
Madzia0119
Madzia0119
  18 Agosto 2008
im więcej ludzi, tym lepiej. :)
ZostawCieMisie
ZostawCieMisie
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ee... lepiej byś poznała te 10

no tak ale jak w tej dziesiatce byłyby osoby które mi sie pasuja lepiej miec wiekszy wybór i samemu zdecydowac z kim sie kolegujesz .
Rok temu w mojej klasie bylo 35 uczniów teraz 10 odpadło yhm mam nadzieje ze ktoś dojdzie :lol2:
hempgru1234
hempgru1234
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób )

powinny być jeszcze wieksze :D
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: o jacie, spora :)

i nauczyciele zapanować nad nią nie mogli. Ale teraz 3 nie zdało a 4 ma poprawkę więc będzie mniejsza.
ZostawCieMisie
ZostawCieMisie
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: powinny być jeszcze wieksze :D

jeden rocznik jedna klasa :crylol:
dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Klasy są w sam raz =) akurat moja teraz liczy 26 chłopaków i tylko 4 dziewczynki xD Im więcej osób w klasie tym weselej ! A, że nauczycielom jest trudno to już ich sprawa ;) Są kursy na bycie wychowawcą, bynajmniej tak mi się wydaje. Nauczyciele nie dają sobie rady, bo nie potrafią wyrobić sobie autorytetu wśród młodzieży. Chęci to nie wszystko ;)

niekoniecznie, często młodzi nie rozumieją co się do nich mówi :D takie odbieram wrażenie :d - może nauczyciele powinni takich wysłać do szkól specjalnych ( chociaż odbieram wrażenie że tam są częściej dojrzalsi uczniowie niż w normalnych

Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie wystarczajaco, przynajmniej sie cos dzieje. Ale 40 osob to juz by byla lekka przesada

ano, bywa

Konto usunięte
Konto usunięte: wole mniejsze klasy... moja poprzednia liczyła tylko 13 :D

ale fajna :D

Konto usunięte
Konto usunięte: tylko że pytają wszystkich na każdej lekcji ;/

każdy więcej wie

Konto usunięte
Konto usunięte: moim nauczycielom to raczej nie ułatwiło, moja klasa była najgorsza...

aha, biedni :D
NeBeLeSSSkA
NeBeLeSSSkA
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: im więcej ludzi, tym lepiej. :)

dalabym ci 2 idiotow z mojej klasy i bys zalowala ze sie urodzilas :ninja:
Madzia0119
Madzia0119
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: dalabym ci 2 idiotow z mojej klasy i bys zalowala ze sie urodzilas

dlaczego. ?
olga512
olga512
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale fajna :D

czy ja wiem... , nie aż tak fajnie...
zawsze udzielała sie tylko jedna czasem 2 osoby, reszta sapło:D

Konto usunięte
Konto usunięte: każdy więcej wie

taa zeby ktoś słuchaj jak ktoś odpowiadał :D

Konto usunięte
Konto usunięte: aha, biedni :D

trzeba było się upominac o swoje!
dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie klasy moga byc i 50 osobowe. Zle sie zachowuja to ochroniarz podchodzi z pradzikiem i jest cicho Akurat moja byla klasa nigdy nie zostala ukarana... Mogli robic co tylko chcieli. Wyzywali nauczycieli, tortutowali uczni itd

no coś o tym wiem :P u nas uczniowie pluli nauczycielom do picia, szpilki podkładali na krzesła. Dawali tabletki do jedzenia na przeczyszczenie. Wyzywali od debili itd; p

Konto usunięte
Konto usunięte: i nauczyciele zapanować nad nią nie mogli. Ale teraz 3 nie zdało a 4 ma poprawkę więc będzie mniejsza.

ano możliwe

Konto usunięte
Konto usunięte: jeden rocznik jedna klasa

tak, już to widzę :D a raczej tego nie widzę :D
zdwdominika
zdwdominika
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ano, bywa

ee.. to sobie pogadalysmy.
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Dawali tabletki do jedzenia na przeczyszczenie.

W jaki sposób to robili? :woot:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.