dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008 (pierwszy post)

Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób )
Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?
Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie?

Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ? - chociaż wielu z nich naprawdę dużo chęci ma ?

Hope
Hope
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

Co Ty z tymi tematami szalejesz? :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak myślicie?

W prywatnych szkołach klasy liczą około 15 osob.
ZostawCieMisie
ZostawCieMisie
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób ) Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ? Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie?

Im wiecej tym ciekawiej nie chciałabym chodzic do takakiej klasy w której jest 10 osób ...
Im wiecej ludzi tym wiecej znjomych :)
MamCieZjemCiex3
MamCieZjemCiex3
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie?

Chyba są :woot: Ja tam do końca nie wiem ale babka od polskiego i angielskiego chyba cos kiedyś na lekcji o tym gadały.
scofieldowski
scofieldowski
  18 Agosto 2008

jak sa dobrzy uczniowie to i wiecej da sie..

moja sorka z matmy w osoboty robila zajecia na ktorych bylo nawet 100 osob :)

dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008
Hope
Hope: Co Ty z tymi tematami szalejesz?

hm, szukam zajęcia :P

Hope
Hope: W prywatnych szkołach klasy liczą około 15 osob.

niestety prywatnych tez dużo nie jest :P
Marek1991BrD
Marek1991BrD
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób )

są za duże

Konto usunięte
Konto usunięte: Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie?

Wszystkim nauczycielom by to ułatwiło pracę.

Konto usunięte
Konto usunięte: Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ? - chociaż wielu z nich naprawdę dużo chęci ma ?

Tak prawdę mowiąc to nie wiem :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?

oj warto ja w tym roku miałem klasę 37 osobową :ziober2:
Anja
Reputacja: -38 | BluzgometrTM: 11
Anja
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

Moim zdaniem o wiele lepiej pracowałoby się z taką 15-osobową klasą,
niż z taką, co liczy 2 razy tyle...

Konto usunięte
Konto usunięte: Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ?

Są takie. I przecież każdy nauczyciel przez takie przechodzi.
NeBeLeSSSkA
NeBeLeSSSkA
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób ) Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ? Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie? Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ? - chociaż wielu z nich naprawdę dużo chęci ma ?

szczerze? wisi mi to i dynda :tak:
Mam ostatni rok i gdzies mam to ;]
dnmMili
dnmMili
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak sa dobrzy uczniowie to i wiecej da sie.. moja sorka z matmy w osoboty robila zajecia na ktorych bylo nawet 100 osob :)

zależy od dojrzałości uczniów, i ...

Konto usunięte
Konto usunięte: hyba są Ja tam do końca nie wiem ale babka od polskiego i angielskiego chyba cos kiedyś na lekcji o tym gadały.

no właśnie, o tym piszę :D polowa nie słucha :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Im wiecej tym ciekawiej nie chciałabym chodzic do takakiej klasy w której jest 10 osób ... Im wiecej ludzi tym wiecej znjomych :)

ee... lepiej byś poznała te 10
MoniQQQ22
MoniQQQ22
  18 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy uważacie że klasy są zbyt duże? ( ilość osób ) Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ? Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie? Nauczyciele nie wszyscy są przygotowywani do bycia wychowawcami, powinni przejść jakieś kursy itd. Są takie? - czemu tylu nauczycieli nie potrafi sobie dać rady ? - chociaż wielu z nich naprawdę dużo chęci ma ?

J mam klase 28 osób, na angielskim dzieli się ja na pół czyli mniej wiecej opo 14 odób wychodzi i jest dużo lepiej!.
olga512
olga512
  18 Agosto 2008
Konto usunięte

wole mniejsze klasy... moja poprzednia liczyła tylko 13 :D

Konto usunięte
Konto usunięte: wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30.

tylko że pytają wszystkich na każdej lekcji ;/

Konto usunięte
Konto usunięte: Wielu nauczycielom by to ułatwiło prace. Jak myślicie?

moim nauczycielom to raczej nie ułatwiło, moja klasa była najgorsza...
XxLoveMeSweetiexX
XxLoveMeSweetiexX
  18 Agosto 2008
Konto usunięte

tak

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie warto byłoby mniejsze klasy (mniej ludzi) , a lepiej przygotowane (łatwiej wytłumaczyć coś 15stu osobą, niż 30. Z czego połowa nie rozumie) ?

zgadzam się,lepiej mniej
zdwdominika
zdwdominika
  18 Agosto 2008
Konto usunięte

Dla mnie wystarczajaco, przynajmniej sie cos dzieje.
Ale 40 osob to juz by byla lekka przesada
Iskierka
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
Iskierka
  18 Agosto 2008
Konto usunięte

Klasy są w sam raz =) akurat moja teraz liczy 26 chłopaków i tylko 4 dziewczynki xD
Im więcej osób w klasie tym weselej !
A, że nauczycielom jest trudno to już ich sprawa ;)
Są kursy na bycie wychowawcą, bynajmniej tak mi się wydaje.
Nauczyciele nie dają sobie rady, bo nie potrafią wyrobić sobie autorytetu wśród młodzieży.
Chęci to nie wszystko ;)

Eyy .! x3

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.