Mam prace domowa z historii ale brak podręcznika...Jak ktos odpowie mi na jakies pytanie to bardzo dziekuje.
*Jakie państwa założyly kolonie w Ameryce Północnej ?
*Gdzie i kiedy powtała pierwsza kolonia angielska ?
*Szacunkowa liczba mieszkancow w XV|| w. ?
*Czym zajmowali się osadnicy
*Przyczyny wybuchu wojny osadników Anglikami w latach 1775-1782 ?
*Co to była opłata stemplowa ?
*Co się zdarzyło w Bostonie w 1773 roku?
*Kiedy ogłoszono deklarację niepodleglosci ?
*Kto stanal na czela armii powstanczej ?
*Rok i miejsce pierwszej bitwy ?
*Polscy ochotnicy walczacy o wolnosc Stanow Zjednoczonych ?
*Rok i miejsce ostatniej bitwy ?
*W ktorym roku Anglia uznala niepodleglosc Stanow?
Jestem tragiczna z historii...to tylko polowa;/ reszte zrobilam cudem...bardzo prosze o odpowiedzi jesli cos wiedzie i gory bardzo bardzo dziękuje :***
lista tematów
Historia strona 1 z 4
Konto usunięte: jak wpisalam w google pierwszep ytanie to byly rozne daty!
@93Effciak93:
jak cos bede wiedziec to napisze
ale ciezko bedzie bo ja z historii to ka pu t ! ;-)
No wlasnie o to mi chodzi...jak nie wiem praktycznie nic z historii to skad moge wiedziec ktora to data kjak tam jest milion xD
Dzieki:):*
Konto usunięte: No wlasnie o to mi chodzi...jak nie wiem praktycznie nic z historii to skad moge wiedziec ktora to data kjak tam jest milion xD
Dzieki:):*
;-) ja tez nic z historii
a dat fakt miliony jest
nie ma za co

Opłata skarbowa zwana także opłatą stemplową - stanowi formę ekwiwalentu za czynności organów administracji publicznej, podejmowane w indywidualnych sprawach. Czynności te obejmują dokonanie czynności urzędowych, wydanie zaświadczeń, zezwoleń oraz niektórych dokumentów.
to chyba do tego
mysle ze dobrze

Konto usunięte: Opłata skarbowa zwana także opłatą stemplową - stanowi formę ekwiwalentu za czynności organów administracji publicznej, podejmowane w indywidualnych sprawach. Czynności te obejmują dokonanie czynności urzędowych, wydanie zaświadczeń, zezwoleń oraz niektórych dokumentów.
to chyba do tego
Dzieki:)
oj jest... byle by nie dostac na poczatku laski odrazu;/ xD