Witam.
W 2010 zdaje sobię maturkę .. niby to jeszcze dwa lata, ale wolę wcześniej zacząć się uczyć, bo później z wszystkim na ostatnią chwilę nie dam rady.
No więc tak. Jestem w liceum, mam geografię tylko dwa lata, a chcę zdawać ją rozszerzoną .
i stąd moje pytanie ..
jakie vademecum najlepiej kupić [wydawnictwo], żebym miała szansę ją jakoś zdać ? :)
bo teraz tego wszystkiego jest tyle, że nie mam zielonego pojęcia, a chciałabym już w to zaglądać.
Nie wiesz, nie pisz nic.
Chcę konkretnych odpowiedzi, najlepiej tych co dobrze się oreintują, bo zdawali maturkę z geografii.
z góry wielkie dzięki .
pozdrawiam.
Geografia rozszerzona. :ninja: strona 2 z 2
Operon ogólnie ma dobre vademeca
jeśli chodzi o czas, to nieprawda, ze za wcześnie, bo przyda Ci się to tez na lekcje, w trakcie roku szkolnego, jak sie będziesz przygotowywała do sprawdzianów, odpowiedzi itp.
niezłą dupeczke będę miał na fakultetach ... ciekawe czy się czegoś nauczę
play & win - slow motion

U mnie droga koleżanko ponad połowa klasy zdawała geografię, z czego część rozszerzoną. Zaznaczam ze geografię mieliśmy przez trzy lata, ale tylko 1 godzinę w tygodniu. Maturę zdali wszyscy z tego przedmiotu, a Ci co zdawali rozszerzoną zaopatrzyli się wcześniej w Vademecum.
kup sobie leszek baraniecki i władysław skrzypczak geografia fizyczna i druga cz. jest geografia społeczno - ekonomiczna ja zdawałem mature rozszerzona 2 lata temu wiec pewnie są już nowsze wyd ale ucząc sie głównie z nich zdałem na 86 podstawe i 60 rozszerzenie ale być może wynika to też stąd że lubie geografie i mnie to ciekawi no i byłem na takim profilu że miałem 3 lata...
Oczywiście najlepsze jest repetytorium Operonu Ogarnęłam je w tamtym roku w antykwariacie za 25 albo 30 zł chyba, to w sumie mało :) Kupuj teraz przyda Ci się na lekcjach, ja do sprawdzianów w 2 klasie zamiast z podręcznika uczyłam się z tego repetytorium
ale dane statystyczne są mało istotne ;) W sumie na maturze najczęściej masz podane.... Zresztą nawet w każdym podręczniku są inne. Więc śmiało można kupować repetytorium z tamtego roku lub z przed dwóch lat ;)