Witam.
W 2010 zdaje sobię maturkę .. niby to jeszcze dwa lata, ale wolę wcześniej zacząć się uczyć, bo później z wszystkim na ostatnią chwilę nie dam rady.
No więc tak. Jestem w liceum, mam geografię tylko dwa lata, a chcę zdawać ją rozszerzoną .
i stąd moje pytanie ..
jakie vademecum najlepiej kupić [wydawnictwo], żebym miała szansę ją jakoś zdać ? :)
bo teraz tego wszystkiego jest tyle, że nie mam zielonego pojęcia, a chciałabym już w to zaglądać.
Nie wiesz, nie pisz nic.
Chcę konkretnych odpowiedzi, najlepiej tych co dobrze się oreintują, bo zdawali maturkę z geografii.
z góry wielkie dzięki .
pozdrawiam.
lista tematów
Geografia rozszerzona. :ninja: strona 1 z 2
vademecum Operonu, zdawałam w tym roku maturę rozszerzoną z geo, dostałam się na studia, więc się opłaca
aa, i nie martw się. Ja na zdawanie geo się zdecydowałam dopiero w klasie maturalnej, w dodatku na rozszerzeniu, a wcześniej uczyłam się tylko podstaw
O ile się nie mylę, to Operon miał dość dobre. Mój geograf powiedział, że jest w nim materiał na rozszerzenie, a nawet wykraczający poza rozszerzenie. .
Konto usunięte: jakie vademecum najlepiej kupić [wydawnictwo], żebym miała szansę ją jakoś zdać ? :)
bo teraz tego wszystkiego jest tyle, że nie mam zielonego pojęcia, a chciałabym już w to zaglądać.
Ja zdaje geografie w tym roku szkolnym,też rozszerzoną :D
A co do vademecum-nie za wcześnie? :) JA też jeszcze nie mam
Ale mam rade-jak będziesz chciala to napisz do mnie na PW to podeślę Ci link do takiej fajnej stronki z testami z geografii które możesz rozwiązywać :)
Też mam maturę za 2 lata i jeszcze nie myślałem o tym.
U mnie w szkole polecają vademecum wydawnictwa OPERON, używamy również podręczników tego wydawnictwa.
Konto usunięte: bałam się że nie wyrobię, bo ogólnie z 1 klasy jest najwięcej materiału i musiałam sama nadrobić rozszerzenie + 2 klasa i jeszcze 3, ale geografia fajna jest ;) :P więc poszło szybko.
Ja miałam rozszerzoną przez całe liceum, ale jakoś nigdy nie przywiązywałam uwagi do przedmiotu. Nawet do matury się nie uczyłam specjalnie - wzięłam ją na dodatkowym z myślą " co będzie, to będzie " Zdałam, nawet nie najgorzej. :D
już dwa głosy za operonem, więc zakupię
hm.. moze i tak, ale ja mam taki głupkowaty nawyk, że wolę zacząć coś wcześniej, zeby potem zdążyć .. a zresztą.. wszyscy już nam trują o tych maturach ..
Konto usunięte: Ale mam rade-jak będziesz chciala to napisz do mnie na PW to podeślę Ci link do takiej fajnej stronki z testami z geografii które możesz rozwiązywać :)
o . zaraz się zgłoszę ;)
kurcze. z tego co widzę to nie tylko ja będę się męczyć z tym przedmiotem ..
no to jutro jadę do księgarni.
przekonaliście mnie ..
Konto usunięte: Ja miałam rozszerzoną przez całe liceum, ale jakoś nigdy nie przywiązywałam uwagi do przedmiotu. Nawet do matury się nie uczyłam specjalnie - wzięłam ją na dodatkowym z myślą " co będzie, to będzie " Zdałam, nawet nie najgorzej. :D
a ja miałam podstawę :-D
Konto usunięte: dzisiaj nam gościu od histori polecał vademecum też operonu.
wiec są już 2 opinie ZA jeśli chodzi o to wydawnictwo ;p
bo jest naprawdę dobre, wszystko to co musisz umieć do matury - jest tam.
zresztą, na arkuszu maturalnym miałam nawet mapkę, którą pamiętałam z nauki wlaśnie z vademecum - więc kolejny głos za