kurcze kto pisał mature juz?
teraz chyba bede musiała wybrać przedmiot do matury i nie bardzo wiem co ...zastanawiam sie nad biologia geografia i wosem...hmmm nawet nie wiem czy wos mozna zdawac.....co jest łatwiejsze?co wy wybieracie..?
pozdro
lista tematów
z czego matura strona 3 z 4
Ader: ja rok temu, ale tak patrzyłem na ten arkusz to wydaje mi się, że jednak nieco trudniejszy był niż ubiegłoroczny
Nie mam porównania, nie patrzyłam na ubiegłoroczny.
Konto usunięte: To widocznie kierujesz się swoją szkołą a nie ogólem.
Ogólnie to własnie wos mają zrobić tylko rozszerzony bo tak duzo osob zdaje. O geografii nic takiego nie było
Geografię zdaje też nie mało.
Najlepiej egzamin poszedł uczniom liceów ogólnokształcących (89% zdało) i techników (67%).
jak mi jeszcze raz ktoś powie ze technika przygotowują tak samo dobrze do matury jak licea to wyśmieję
ja w tym roku zdawałam geografię rozszerzoną, jak dla mnie była w miarę prosta.
dzięki temu wybieram się na uczelnię techniczną, geografia i biologia mogą Ci dać o wiele więcej szans na dobre studia niż wos.
Ja mam zamiar zdawać biologię.
W połowie wakacji zakupiłam sobie to:
... i bardzo sobie cenię. W ogóle do powtórki do matury polecam vademecum wydawnictwa Zielona Sowa. Cena jest przystępna, wszystko ładnie napisane.
Z każdego przedmiotu, jaki masz zamiar zdawać, musisz być ''obkuta'. Rozmawiając z nauczycielką stwierdziłam, że WOS jest jednym z trudniejszych przedmiotów do zdawania - musisz śledzić życie polityczne nie tylko w Polsce, zawsze trzeba być na bieżąco z informacjami. Każdy sobie mówi, że WOS jest najłatwiejszy. Nic bardziej mylnego!